Το αεροδρόμιο Σαν Φρανσίσκο απαγορεύει τα πλαστικά μπουκάλια!

Από τις 20 Αυγούστου, το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο απαγόρευσε την πώληση πλαστικών μπουκαλιών νερού μιας χρήσης!

Η απαγόρευση, η οποία ισχύει για όλους τους πωλητές σε όλες τις περιοχές του αεροδρομίου, ισχύει για κάθε μπουκάλι νερό μίας χρήσης, κάθε μεγέθους, αν και, προς το παρών, εξαιρούνται άλλα ποτά όπως χυμοί και αναψυκτικά.

Αντ’ αυτού, το αεροδρόμιο προσφέρει περισσότερους από 100 «σταθμούς ενυδάτωσης» όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να γεμίσουν επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού πριν από τις πτήσεις τους – αφού έχουν περάσει από την ασφάλεια. Τα καταστήματα στο αεροδρόμιο θα πωλούν επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν.

Τα καταστήματα μπορούν επίσης να συνεχίσουν να πωλούν νερό σε άλλες συσκευασίες. Η Hudson News δήλωσε ότι σχεδιάζει να «ξεκινήσει να πουλάει ποτά σε γυάλινες φιάλες και δοχεία αλουμινίου», σύμφωνα με το «San Francisco Chronicle».

«Είμαστε το πρώτο αεροδρόμιο που γνωρίζουμε για την εφαρμογή αυτής της αλλαγής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SFO Doug Yakel.

Η απαγόρευση προέρχεται από το διάταγμα της πόλης του Σαν Φρανσίσκο του 2014 για την απαγόρευση της πώλησης πλαστικών φιάλων νερού στην πόλη. Ο κανόνας δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα στο αεροδρόμιο. Είναι η τελευταία φάση ενός ευρύτερου σχεδίου μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης ενέργειας στο αεροδρόμιο έως το 2021.

Πριν από την απαγόρευση, οι πωλητές στο αεροδρόμιο πωλούσαν περίπου 10.000 μπουκάλια νερού κάθε μέρα και δημιουργούσαν 28 εκατομμύρια λίβρες αποβλήτων ετησίως, σύμφωνα με έρευνα.

Πηγή