fbpx
Menu
Η πιο ψηλή γυναίκα στον κόσμο ταξίδεψε πρώτη φορά με αεροπλάνο

Η πιο ψηλή γυναίκα στον κόσμο ταξίδεψε πρώτη φορά με αεροπλάνο

Η πιο ψηλή γυναίκα στον κόσμο ταξίδεψε πρώτη φορά με αεροπλάνο

Το πρώτο της αεροπορικό ταξίδι έκανε η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο και η Turkish Airlines προσάρμοσε ένα από τα αεροπλάνα της ειδικά για να την φιλοξενήσει.

Η Ρουμείσα Γκελγκί η οποία έχει ύψος άνω των 2 μέτρων θεωρείται κι επίσημα η ψηλότερη γυναίκα εν ζωή κατακτώντας το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες φέτος

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 24χρονη δεν είχε ταξιδέψει ποτέ με αεροπλάνο στο παρελθόν. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο πέταξε στο Σαν Φρανσίσκο με αεροσκάφος της Turkish Airlines, η οποία αφαίρεσε έξι θέσεις σε ένα από τα αεροσκάφη της και τις αντικατέστησε με ένα ειδικά κατασκευασμένο φορείο για να επιτρέψει στην γυναίκα να πετάξει με άνεση.

Με ανάρτησή της στο Instagram αφού προσγειώθηκε στην Καλιφόρνια, η Γκελγκί τόνισε μεταξύ άλλων: «Ένα άψογο ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος… αυτή ήταν η πρώτη μου βόλτα με αεροπλάνο, αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία μου…».

Η Ρουμέισα Γκελγκί γεννήθηκε και ζει στη Σαφράμπολη της βορειοδυτικής Τουρκίας, έχοντας το σύνδρομο Weaver, το οποίο της προκαλεί υπερβολική ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα είναι να δυσκολεύεται πολύ στην καθημερινή της κινητικότητα, για την οποία χρησιμοποιεί αμαξίδιο ή πι. Με το πάθος της για ζωή όμως έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο, καθώς από το 2014 όταν και διακρίθηκε για πρώτη φορά με τη ανάδειξή της ως η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο από τον βιβλίο των ρεκόρ, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για υποστήριξη ατόμων με σπάνιες ασθένειες ή σύνδρομα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline