Πεκίνο: Έτοιμο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

Η κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου Daxing ολοκληρώθηκε στο Πεκίνο. Πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο όσον αφορά τους αριθμούς επιβατών, όταν φτάσει την πλήρη δυναμική των 100 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πεκίνο: Έτοιμο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

Το νέο αεροδρόμιο καλύπτει την έκταση 1,4 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και ο χώρος του τερματικού σταθμού ισοδυναμεί με 25 γήπεδα ποδοσφαίρου. Η κατασκευή και η επιθεώρηση του αεροδρομίου, που βρίσκεται 46 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο του Πεκίνου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Πεκίνο: Έτοιμο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

Ο διεθνής αερολιμένας Daxing πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής του έργου, Li Jianhua δήλωσε στο RIA πως η Κίνα έχει επενδύσει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή του αεροδρομίου.

Σχεδιάστηκε με σκοπό να μειώσει την πίεση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Πεκίνου, ενώ στόχος της Κίνας είναι να καταστεί η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, στον τομέα της επιβατικής αεροπλοΐας, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Ο αερολιμένας πρόκειται να εξυπηρετήσει 72 εκατομμύρια επιβάτες και 620.000 πτήσεις ετησίως έως το 2025 και να αυξήσει περαιτέρω τη δυναμική του σε 100 εκατομμύρια επιβάτες και 880.000 πτήσεις μέχρι το 2040. Ως εκ τούτου αναμένεται να φτάσει τα νούμερα του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου, στην Ατλάντα των ΗΠΑ και πιθανότατα να το ξεπεράσει.