Οι επιβάτες πρέπει να είναι προσεκτικοί με το τι τρώνε και πίνουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, καθώς το σώμα τους μπορεί να αντιδράσει.
Ο αξιωματικός Paul Janowicz, πιλότος της Delta, εξήγησε ότι για όσους θέλουν να είναι άνετοι μέσα στο αεροπλάνο, το No 1 πράγμα που πρέπει να προσέχουν είναι το ποτό. «Το αλκοόλ μπορεί να σας αφυδατώσει και να σας κάνει να νιώθετε νωθροί και κουρασμένοι μετά την πτήση», είπε στο Well + Good. «Λόγω των αλλαγών πίεσης στην καμπίνα, ένα άτομο θα μεθύσει πιο γρήγορα πίνοντας εν πτήσει παρά στο έδαφος», πρόσθεσε.
Ο καφές, που χρησιμοποιείται από τις αεροσυνοδούς για να κρύψουν τις άσχημες μυρωδιές στο αεροσκάφος, είναι ένα άλλο στοιχείο που βρίσκεται στη λίστα απαγόρευσης του Janowicz. «Αν και μπορεί να είναι ωραίο για εκείνες τις πρώτες πρωινές πτήσεις, η καφεΐνη στον καφέ θα σας αφυδατώσει σε ένα ήδη αφυδατωμένο περιβάλλον καμπίνας», πρόσθεσε. Τα πληρώματα έχουν προειδοποιήσει ξανά και ξανά ότι οι πηγές της δεξαμενής για το νερό του αεροπλάνου που χρησιμοποιείται στον καφέ και το τσάι μπορεί να είναι εκπληκτικά ακαθάριστες.
Τα ανθρακούχα ποτά πρέπει επίσης να αποφεύγονται λόγω αερίων και φουσκώματος, σύμφωνα με τον πρώτο αξιωματικό.
Το πικάντικο φαγητό είναι άλλο ένα που μπορεί να προκαλέσει χάος στα 30.000 πόδια, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει και για ό,τι καταναλώνεται πριν από την επιβίβαση. «Γενικά τα μενού στο αεροσκάφος είναι πολύ ήπιο, αλλά δεν θα έπαιρνα σνακ που μπορεί να έχουν μπαχαρικά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές ενοχλήσεις κατά την πτήση», τόνισε.
Και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το υψηλό νάτριο των τηγανητών φαγητών καθώς οδηγεί σε περισσότερα αέρια και φούσκωμα μαζί με αφυδάτωση. Αν και αυτές μπορεί να είναι οι συστάσεις ενός πιλότου, οι επιβάτες μίλησαν επίσης σχετικά με το τι επιθυμούν. Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το 92% των επιβατών που πετούν εξέφρασαν την οργή τους για πολλά φαγητά.