fbpx
Menu

Κωνσταντινούπολη για 4 ημέρες στα 420€ | Πάσχα

4 Days

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Εκεί που η Ευρώπη συναντά την Ασία και οι παραδοσιακοί μιναρέδες μια μοντέρνα μεγαλούπολη. Η Κωνσταντινούπολη είναι σήμερα η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας με πληθυσμό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια κατοίκους. Χτισμένη στις δύο όχθες του Κεράτιου Κόλπου ατενίζει εδώ και αιώνες τη θάλασσα του Βοσπόρου και σκαρφαλώνει με τη πυκνή ρυμοτομία της σε εφτά λόφους. Στο Sultanahmet, τη γειτονιά των μνημείων, οι επισκέπτες θαυμάζουν αριστουργήματα βυζαντινής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Στην αντίπερα όχθη, το «ευρωπαϊκό» Πέραν, ο κοσμοπολιτισμός και η διασκέδαση δείχνουν το χαμογελαστό πρόσωπο της πόλης, ενώ στο Νisantasi και στο Grand Bazaar, οι φανατικοί shoppers βρίσκουν τον απόλυτο προορισμό τους. Όπως κι αν επιλέξετε να τη γνωρίσετε, είναι σίγουρο ότι η Κωνσταντινούπολη θα σας συναρπάσει! Ταξιδέψτε στην Κωνσταντινούπολη και ανακαλύψτε μια θρυλική πόλη γεμάτη γοητευτικές αντιθέσεις.

Ημερομηνία Αναχώρησης

02/05/2024 – 05/05/2024

Η παραπάνω τιμή ισχύει μέχρι εξαντλήσεως της διαθεσιμότητας, έπειτα ενδέχεται να υπάρξει προσαύξηση.

Highlights

 • Αγια-Σοφιά: Ότι και να διαβάσει κανείς για την Αγια-Σοφιά είναι λίγο μπροστά σ’ αυτό που αισθάνεται όταν βρεθεί κάτω από τον επιβλητικό τρούλο της (ύψους 55 μέτρων!) που χάρη στην ανυπέρβλητη τεχνική των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου μοιάζει να αιωρείται. Η κορυφαίο αυτό δείγμα βυζαντινής ναοδομίας ανεγέρθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. στα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Επίτευγμα μηχανικής και αριστούργημα αρχιτεκτονικής, αποτέλεσε για αιώνες σύμβολο της Ορθοδοξίας και της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μετά την Άλωση, το 1453, μετατράπηκε σε τζαμί ενώ από το 1935 λειτουργεί ως μουσείο.
 • Μπλε Τζαμί: Δείγμα κλασσικής οθωμανικής αρχιτεκτονικής, το Τζαμί Sultanahmet, επονομαζόμενο και «Μπλε Τζαμί», είναι η «ισλαμική απάντηση» στην Αγιά-Σοφιά και βρίσκεται ακριβώς απέναντί της. Το μεγαλοπρεπές τέμενος χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Μεχμέτ Αγά από το 1609 ως το 1616 και ξεχωρίζει για τον περίτεχνο διάκοσμό του με τα 20.000 μπλε πλακάκια από το Ιζνίκ –που του δίνουν και το όνομα του- και τους έξι μιναρέδες του.
 • Τοπ Καπί: Το αχανές παλάτι που χτίστηκε από τον Μωάμεθ Β΄ πάνω στα ερείπια της Ακρόπολης του αρχαίου Βυζαντίου, αποτέλεσε την κύρια κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων, αλλά και κυβερνητικό κέντρο όπου εκπαιδεύονταν οι στρατιώτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο σουλτάνος Αβδούλ Μετζίτ Α΄ το εγκατέλειψε το 1853 για να κατοικήσει στο νεότερο και λαμπρότερο Ντολμά Μπαχτσέ. Θαυμάστε τα εκτυφλωτικά πετράδια και κοσμήματα στο Θησαυροφυλάκιο και το δαιδαλώδες χαρέμι με τα 300 δωμάτια όπου διέμεναν οι σύζυγοι, οι παλλακίδες και τα παιδιά των σουλτάνων.
 • Βασιλική Κινστέρνη: Από τα πιο υποβλητικά αξιοθέατα της Πόλης, δεν είναι τυχαίο ότι είναι γνωστή και ως Γερεμπατάν Σαράι που σημαίνει Υπόγειο Παλάτι. Και πράγματι αυτή η υπόγεια δεξαμενή, με την οποία ο Ιουστινιανός φρόντισε τις ανάγκες ύδρευσης ολόκληρης της Πόλης, είναι κατασκευασμένη με τόση πολυτέλεια που θυμίζει παλάτι. Όλη η κατασκευή στηρίζεται σε ένα δάσος από 336 μαρμάρινους κίονες ύψους 8 μέτρων. Μια επίσκεψη στον χώρο αποτελεί μια εμπειρία μυσταγωγίας.
 • Το Παλάτι του Πορφυρογέννητου: Από τα ελάχιστα δείγματα Βυζαντινών ανακτόρων που σώζονται ακόμα, το Παλάτι του Πορφυρογένητου ή Tekfur Saray είναι ένα εντυπωσιακό τριώροφο δείγμα ύστερης βυζαντινής κατοικίας. Λέγεται ότι ήταν ένας από τους χώρους όπου πήγαιναν οι βυζαντινές αυτοκρατόρισσες για να γεννήσουν τα παιδιά που θα έφερναν τον τίτλο του Πορφυρογέννητου, του παιδιού που γεννήθηκε ενώ ο πατέρας του ήταν ήδη αυτοκράτορας.
 • Μονή της Χώρας: Το σημαντικότερο μνημείο της εποχής των Παλαιολόγων κι ένα από τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά δημιουργήματα της βυζαντινής τέχνης, η Μονή της Χώρας διαθέτει έναν τόσο ιδιαίτερο ψηφιδωτό διάκοσμο που όχι άδικα χαρακτηρίστηκε μια από τις ωραιότερες πινακοθήκες στον κόσμο. Το χριστιανικό μοναστήρι, που μετονομάστηκε σε Καριγέ Τζαμί τον 16ο αιώνα, για να λειτουργήσει ως μουσείο από το 1958, διαθέτει μια συλλογή εκπληκτικών ψηφιδωτών από τη ζωή της Παναγίας και τα παιδικά χρόνια του Ιησού. Καλό θα ήταν κατά την επίσκεψή σας να έχετε οδηγό ή ξεναγό που θα επεξηγεί τις παραστάσεις.
 • Τείχη του Θεοδοσίου: Είναι το πρώτο μεγάλο μνημείο που υποδέχεται τον επισκέπτη της Κωνσταντινούπολης καθώς μπαίνει στο Βυζαντινό της τμήμα από τα ανατολικά. Από τη Θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι τον Κεράτειο Κόλπο, τα Θεοδοσιανά τείχη προστατεύουν την Πόλη από το 448 μ.Χ. και αποτελούν το σημαντικότερο οχυρωματικό έργο της. Μην παραλείψετε μια βόλτα κατά μήκος ή πάνω στα τείχη και μια στάση στο εντυπωσιακό Επταπύργιο.
 • Οικουμενικό Πατριαρχείο: Παρόλο που στερείται της λαμπρότητας που θα περίμενε κανείς από την έδρα της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν παύει να αποτελεί μια απαραίτητη στάση στην περιπλάνηση στην Πόλη. Αν και βρίσκεται σε αυτό το οίκημα από τον 17ο αιώνα, το Πατριαρχείο πήρε τη σημερινή του μορφή επί των ημερών του πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ το 1797. Επισκεφτείτε τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου για να θαυμάσετε το επιβλητικό τέμπλο, και τον όμορφο πατριαρχικό θρόνο ύψος 4 μέτρων αλλά και την συλλογή βυζαντινών και μεταβυζαντινών εικόνων.
 • Ντολμά Μπαχτσέ: Ότι πιο κοντινό σε παλάτι δυτικού τύπου έχει να δείξει η Κωνσταντινούπολη αυτό είναι αναμφισβήτητα το Ντολμά Μπαχτσέ που αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922. Από τα 250 πολυτελή δωμάτια του, εντύπωση προκαλεί η περίτεχνη διακόσμηση, τα έργα τέχνης, τα έπιπλα και υφάσματα που σταματούν τον χρόνο σε μια στιγμή πολυτέλειας και λαμπρότητας αλλά και ο τεράστιος κρυστάλλινος πολυέλαιος της αίθουσας του θρόνου.
 • Moυσείο Μοντέρνας Τέχνης: Στεγασμένο σε παλιές αποθήκες πάνω στο Βόσπορο, ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις το 2004 ως το πρώτο τουρκικό μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Η πολύ αξιόλογη μόνιμη συλλογή παρουσιάζει την τουρκική τέχνη από τον 19ο ως τις αρχές του 20ού αιώνα. Επίσης φιλοξενεί εντυπωσιακές περιοδικές εκθέσεις, εργαστήρια, φεστιβάλ και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις.
 • Αρχαιολογικό μουσείο: Από τα σημαντικότερα στο είδος του με περισσότερα από 1.000.000 εκθέματα από τ’ αρχαία ελληνικά χρόνια, τη Βυζαντινή εποχή και την Οθωμανική αυτοκρατορία. Από εκθέματά του ξεχωρίζουν οι σαρκοφάγοι που βρέθηκαν στην περιοχή Σιδώνας στο σημερινό Λίβανο. Διεύθυνση: πάρκο Γκιουλχανέ μέσα στους χώρους του Τοπ Καπί
 • Μουσείο Τουρκικής και Ισλαμικής Τέχνης: Στο παλάτι του Ιμπραήμ πασά φιλοξενούνται 40.000 εκθέματα τουρκικής και ισλαμικής τέχνης από τον 7ο ως τον 19ο αιώνα με δείγματα ισλαμικής καλλιγραφίας, πλακιδίων, χαλιών καθώς και αντικείμενα της καθημερινής ζωής των διάφορων τουρκικών φυλών.
 • Το κάστρο της Ρούμελης: Επιβλητικό οχυρωματικό έργο στο στενότερο σημείο του Βοσπόρου, κατασκευάστηκε ένα χρόνο πριν την Άλωση από τον Μωάμεθ τον πορθητή για να αποκλείσει την Πόλη από τυχόν ενισχύσεις από τα ανατολικά. Υπέροχο φυσικό περιβάλλον, εντυπωσιακή μεσαιωνική μηχανική, όμορφη θέα κι ένα υπαίθριο θέατρο που το καλοκαίρι φιλοξενείς θεατρικές παραστάσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ Θεάτρου.
 • Çemberlitas Hamam: Το χαμάμ στην Πόλη είναι μοναδική εμπειρία. Το διάσημο Çemberlitas, κοντά στη στήλη του Ιουστινιανού, είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Mimar Sinan το 1584 και λειτουργεί αδιάλειπτα από τότε μέχρι σήμερα ως χαμάμ. Πεντακάθαρο και ατμοσφαιρικό με μια πανέμορφη, μαρμάρινη αίθουσα ατμού και απολαυστικές θεραπείες.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κωνσταντινούπολη– Αθήνα απευθείας πτήσεων σε οικονομική θέση
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • 1 χειραποσκευή για κάθε άτομο
 • Διαμονή 3 νύχτες με πλούσιο πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο
 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού
 • Παροχή του οδηγού πόλης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Δημοτικοί φόροι - Οι δημοτικοί φόροι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο
 • Προσωπικά έξοδα
 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Διατροφή
 • Μετακινήσεις
 • Ξεναγήσεις

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

 • Το πακέτο που βλέπετε αφορά ατομικό ταξίδι και όχι ομαδικό.
 • Υπάρχει δυνατότητα να προσθέσετε και επιπλέον υπηρεσίες με επιπρόσθετο κόστος
 • Το πακέτο αυτό δεν ακυρώνεται ούτε τροποποιείται
loader-image
Ισταμπούλ, TR
7:39 πμ, Απρ 23, 2024
temperature icon 14°C
αραιές νεφώσεις
Humidity Humidity: 66 %
Wind Wind: 9 mph
Wind Gust Wind Gust: 0 mph
Clouds Clouds: 75%
Sunrise Sunrise: 6:12 am
Sunset Sunset: 7:51 pm

Συχνές Ερωτήσεις

Μέχρι πότε ισχύει η τιμή της προσφοράς που βλέπω;

Μέχρι να αλλάξει η τιμή των αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ή / και του ξενοδοχείου. Η τιμή του πακέτου που βλέπετε ισχύει από την στιγμή που ανεβαίνει η προσφορά και αλλάζει κάθε φορά που η αεροπορική / ακτοπλοϊκή εταιρεία ή / και το ξενοδοχείο αλλάζει την τιμή του. Ειδικά οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλάζουν συνεχώς είτε επειδή πλησιάζουμε στην ημερομηνία της εκδρομής είτε με τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

Τα ταξίδι αυτό είναι με γκρουπ ή μεμονωμένο;

Όλες μας οι προσφορές αφορούν μεμονωμένα ταξίδια.

Πως κλείνω ένα ταξιδιωτικό πακέτο;

 • Πρώτα επιλέγετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει από την ιστοσελίδα μας. (Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε).
 • Διαλέγετε τις ημερομηνίες που ενδιαφέρεστε.
 • Στέλνετε το αίτημα σας στο info@universetravel.gr ή επικοινωνείτε με τμήμα κρατήσεων του γραφείου μας στο 210 9011013 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00) για να ελένξουμε τη διαθεσιμότητα του πακέτου.
 • Όταν ελέγξουμε την διαθεσιμότητα αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ξενοδοχείου προχωρούμε στη διαδικασία κράτησης και εφόσον είστε απόλυτα σύμφωνοι προχωρούμε σε διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων.
 • Σας αποστέλλουμε όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς για κατάθεση ποσού.
 • Μετά το τέλος της έκδοσης πακέτου σας στέλνουμε στο email όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι σας (αεροπορικά εισιτήρια, voucher ξενοδοχείου καθώς και την απόδειξη πληρωμής). Στη περίπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μπορείτε να έρθετε να τα παραλάβετε από το γραφείο μας ή σας τα στείλουμε εμείς στο χώρο σας με δική σας χρέωση).

Τι παροχές μου δίνονται πριν το ταξίδι μου;

 • Θα έχετε πλήρη οργάνωση τους ταξιδιού σας
 • Οδηγίες για το πως να χρησιμοποιείτε τα αεροπορικά / ακτοπλοϊκά εισιτήρια
 • Τι να προσέχετε με τις χειραποσκευές
 • Οδηγίες για μεταφορά από το αεροδρόμιο / λιμάνι στο ξενοδοχείο σας (με ΜΜΜ ή με private transfer)
 • Παροχή οδηγού πόλης με όλες τις χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες για τον προορισμό σας
 • Βοήθεια στην επιλογή ή κράτηση των εισιτηρίων για αξιοθέατα, tours και εκδρομές και ό,τι άλλο χρειαστείτε κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας για το ταξίδι σας.

Τι στοιχεία χρειάζεστε από εμένα;

Για τον κάθε επιβάτη χρειαζόμαστε:

 • Ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες
 • Ημερομηνία γέννησης
 • Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου (καθώς και ημερομηνία λήξεως του διαβατηρίου)
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας
 • Ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)

Ποιοι είναι οι τρόποι πληρωμής;

 • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου μας (Πειραιώς, Alphabank, Eurobank)
 • Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (με φυσική παρουσία στο γραφείο μας , καθώς θα μας ζητήσει pin η χρεωστική σας κάρτα).

Με το check in τι γίνεται;

Εφόσον το επιθυμείτε προσφέρουμε δωρεάν και την διαδικασία του web check in και σας αποστέλλουμε τις κάρτες επιβίβασης στο email σας.

Μπορώ να κλείσω μονόκλινο, τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο;

Όλες οι προσφορές στην ιστοσελίδα μας αφορούν δίκλινα δωμάτια, και η τιμή του πακέτου είναι πάντα ανά άτομο. Μπορούμε αν θέλετε να κλείσουμε διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο αλλά πάντα υπάρχει επιβάρυνση. Επίσης γίνεται διαμονή σε τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια. Για επιπλέον κόστη ή αλλαγή τιμής λόγω αλλαγής τύπου δωματίου πρέπει να μας καλέσετε στο 210 9011013 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00)

Υπάρχει τρόπος να μαθαίνω πρώτος τις νεότερες προσφορές;

Φυσικά! Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και έτσι θα λαμβάνετε καθημερινά τις καλύτερες προσφορές στο email σας.

Πως μπορώ να παραλάβω τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μου;

 • Από τα γραφεία μας, που βρίσκονται Ηλιουπόλεως 6, 11636, Αθήνα, στον 3ο όροφο
 • Από τα σημεία παραλαβής που εξυπηρετούν στο λιμάνι αναχώρησής σου. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια ή τα κεντρικά πρακτορεία της εταιρείας (συνήθως βρίσκονται κοντά στο λιμάνι). Τα κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια που βρίσκονται στην πύλη αναχώρησης σας, είναι πάντα ανοιχτά τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου, έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα σχετικά με τη παραλαβή των εισιτηρίων σας ανεξάρτητα από την ώρα αναχώρησής σας.
 • Παράδοση στην προτιμώμενη διεύθυνση μέσω courier με χρέωση παραλήπτη.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Κωνσταντινούπολη για 4 ημέρες στα 420€ | Πάσχα
 • 02/05/2024
 • Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
 • Ελληνική Ταυτότητα
 • Αεροπλάνο
 • Πρωινό
 • Όχι
 • 05/05/2024
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline