Το αεροδρόμιο του Πίτσμπουργκ παρουσίασε μια σουίτα για να διευκολύνει την ταξιδιωτική εμπειρία για τα άτομα με αυτισμό και ειδικές ανάγκες.
Η οικογένεια του Jason Rudge δυσκολευόταν όταν ταξίδευε. Με τον νεαρό γιο του Presley που έχει αυτισμό, είναι δύσκολο να ασχοληθεί με το πλήθος και τα επίπεδα θορύβου που βρίσκονται συχνά στα αεροδρόμια.
«Πώς να πάμε διακοπές όταν είναι πραγματικά θορυβώδες [στο αεροδρόμιο]; Είναι μια μεγάλη υπόθεση για την οικογένειά μας «, δήλωσε ο κ. Rudge, υπάλληλος του Διεθνούς Αεροδρομίου του Pittsburgh.
Ο κ. Rudge έφερε μια ιδέα για το πώς να διορθώσει το πρόβλημα. Μίλησε με την σύζυγό του Sharon και αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στο γραμματοκιβώτιο της CEO της Allegheny County Airport, Χριστίνα Κασσώτη, ζητώντας να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα επιτρέψει στους ανθρώπους με αισθητήρια προβλήματα να εκτονώσουν.
«Έγραψα μια επιστολή και έκανα την έρευνά μου για να δω ποιος άλλος μπορεί να έχει αισθητήρια δωμάτια. Προσθέτω όλες αυτές τις πληροφορίες με την ειλικρινή μου επιστολή προς την κα. Cassotis εξηγώντας τι ήθελα να κάνω και γιατί ήθελα να το κάνω «, δήλωσε ο κ. Rudge.
Δύο χρόνια αργότερα, γεννιέται η θέση του Presley.
Ο Διεθνής Αερολιμένας του Πίτσμπουργκ παρουσίασε μια σουίτα που επιτρέπει σε ταξιδιώτες όλων των ηλικιών που έχουν αυτισμό ή άλλες ειδικές ανάγκες να αποσυμπιεστούν και να προσαρμοστούν στις πτήσεις τους, αφού περάσουν από την ασφάλεια των αεροδρομίων.
Η σουίτα περιλαμβάνει ένα οικογενειακό δωμάτιο, τρία ξεχωριστά δωμάτια, ένα ήσυχο δωμάτιο και ένα δωμάτιο εμπειρίας αεροπλάνου, το οποίο περιέχει πραγματικά καθίσματα αεροπορικών εταιρειών, δεξαμενές εναέριας κυκλοφορίας και φώτα εργασίας. Το δωμάτιο εμπειρίας των αεροπορικών εταιρειών προσφέρει την ευκαιρία να συνηθίσετε την πτήση πριν το κάνετε πραγματικά.
Η κ. Cassotis δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του αεροδρομίου πέρασαν πολύ χρόνο μιλώντας με γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, με οργανώσεις που επικεντρώνονται σε αυτά τα θέματα και μελετώντας χώρους με αισθητήρια δωμάτια – όπως τα παιδικά νοσοκομεία – για να καταλάβουν τι ακριβώς θα έπρεπε να είναι στη σουίτα τους.
«[Οι οικογένειες] μπορούν τώρα να ξέρουν ότι είναι σε θέση να ταξιδέψουν επειδή υπάρχει μια ευκαιρία για τους αγαπημένους τους να αποσυμπιεστούν μετά την ασφάλεια, κάτι που μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολο για κάποιον», ανέφερε η κ. Cassotis. «Αυτό ανοίγει τον δρόμο σε οικογένειες που δεν ήξεραν ότι θα μπορούσαν να πετάξουν, και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που το κάνουμε εδώ».
Το Presley’s Place χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί και κόστισε λίγο περισσότερο από $ 500.000.
Οκτώ ιδρύματα χρηματοδότησαν ολόκληρη τη σουίτα, ενώ η American Airlines και η Magee Plastics έδωσαν τις θέσεις στην αίθουσα εμπειρίας του αεροπλάνου.
Η διαδικασία ονομασίας του Presley’s Place δεν ήταν τόσο εύκολη. Δεδομένου ότι ο κ. Rudge ονόμασε τον γιο του μετά τον Elvis Presley, το αεροδρόμιο έπρεπε να ζητήσει από την οικογενειακή περιουσία του τραγουδιστή άδεια χρήσης του ονόματος. Ήταν έκπληξη για τον κ. Rudge και την οικογένειά του το γεγονός ότι ο χώρος πήρε το όνομά του από το παιδί του.
Η κ. Cassotis δήλωσε σχετικά: «Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι κάναμε κάτι που πραγματικά θα ήταν πραγματικά εμπνευσμένο για τη βιομηχανία και για άλλους μεγάλους δημόσιους χώρους όπως αυτό, έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε το κυμαινόμενο αποτέλεσμα των επιπτώσεων».
Η σουίτα βρίσκεται στο Concourse A όπου ξεκινούν οι πτήσεις της United και της Southwest Airlines.