Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 8 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Αναχώρηση: 24/10/2019 Επιστροφή: 31/10/2019 Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει

Ένα σπάνιο ταξίδι στην περιοχή των Καθαρών στη νότια Γαλλία, στα μεσαιωνικά Πυρηναία και την Καταλωνία!

Ακολουθούμε τα βήματα των Καθαρών στη νότια Γαλλία και την ευρύτερη περιοχή της Καρκασσόν, και συνεχίζουμε προς τα Πυρηναία και το πριγκιπάτο της Ανδόρρας. Επισκεπτόμαστε τα μεσαιωνικά χωριά των Ισπανικών Πυρηναίων, το Μπεζαλού, το Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες και το ιστορικό Ριπόλλ. Ακολουθούν οι Ζιρόνα με την εντυπωσιακή Παλιά Πόλη, το Φιγκέρες, γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί, αλλά και το Καδακές όπου ο μέγιστος σουρρεαλιστής ζωγράφος περνούσε τα καλοκαίρια του. Καταλήγουμε στην κοσμοπολίτικη, μποέμ Βαρκελώνη όπου και ολοκληρώνεται το ταξίδι μας.

Ένα ιδιαίτερο, 7ήμερο ταξίδι στις δυο πλευρές των Πυρηναίων, ξεκινώντας από την καταλανική πρωτεύουσα, την κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη από όπου θα συνεχίσουμε προς το Φιγκέρες, τη γενέτειρα του μέγιστου σουρρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Απαραιτήτως φυσικά θα δούμε και το ψαροχώρι του Καδακές, τόπο χαλάρωσης και ξενοιασιάς του Νταλί, ενώ επόμενος σταθμός μας θα είναι η γραφική Ζιρόνα, πόλη με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Από τη Ζιρόνα αναχωρούμε για τα μεσαιωνικά χωριά των Πυρηναίων, όπως το Μπεζαλού, το Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες και το Ριπόλλ, χωριά με απίστευτη αρχιτεκτονική κληρονομιά, που κάποτε αποτελούσαν σπουδαία κέντρα των πολλών δουκάτων που συναποτελούσαν το βασίλειο του Στέμματος της Αραγωνίας. Επόμενος σταθμός μας η Ανδόρρα, το πριγκηπάτο των Πυρηναίων, που συνδιοικείται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Γαλλίας και τον Επίσκοπο της ισπανικής πόλης Ουρζέλλ. Περνάμε στη Γαλλία και μπαίνουμε πια στην επικράτεια όπου πριν αιώνες άκμασε η θρησκευτική αίρεση των Καθαρών, σε μια περίοδο που σημάδεψε την τοπική Ιστορία. Με βάση μας την ιστορική Καρκασσόν βλέπουμε το Canal du Midi και επισκεπτόμαστε ιστορικά σημεία, όπως την Μινέρβ και το Λε Σομάιλ, και βλέπουμε κάστρα που συνδέθηκαν με την ιστορία των Καθαρών.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 640

24/10/2019

ΑΘΗΝΑ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ

08:25

10:40

Α3 711

31/10/2019

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

11:45

15:50

Αναχωρήσεις

24/10

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 899€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 899 € 265 €
Twin Room 899 € 265 €
Triple Room 899 € 265 €
Single Room 1299 € 265 €

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – Τουλούζη – Καρκασσόν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη γαλλική Τουλούζη. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την Καρκασσόν, περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου. Ο ποιητής και στιχουργός του 19ου αιώνα Γκιστάβ Ναντό υμνούσε την Καρκασσόν κάθε τόσο στους στίχους του: «Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή αυτή χωρίς να δει τουλάχιστον μια φορά την Καρκασόν»... Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε αρχικά την ακρόπολη, η οποία αποτελεί μια πόλη μέσα στην πόλη, με έναν λαβύρινθο από στενά πλακόστρωτα δρομάκια μέσα σε αυστηρές οροφές από χοντρά τοιχώματα και πυργίσκους, αλλά γεμάτη ζωή και χρώμα. Διανυκτέρευση στην πόλη.

2η ημέρα

Καρκασσόν (Canal du Midi – Μινέρβ – Κάστρα Καθαρών – Λε Σομάιλ)

Διασχίζουμε το Canal du Midi και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα βορειοανατολικά, ανάμεσα στους λόφους του Λανγκεντόκ, προς το φαράγγι και το λοφοχτισμένο, πέτρινο χωριό του Μινέρβ (Minerve). Το χωριό καταγράφηκε για πάντα στα κατάστιχα της Ιστορίας, όταν τον Ιούνιο του 1210, στον αχό της Σταυροφορίας της Καθολικής Εκκλησίας εναντίον των Καθαρών, πολιορκήθηκε από τον Σιμόν ντε Μονφόρ (Simon de Montfort), Γάλλο ευγενή και τοπικό ηγεμόνα, και δεν έπεσε παρά μόνο όταν καταστράφηκε από βομβαρδισμό το κεντρικό πηγάδι που υδροδοτούσε την κώμη. Η Μινέρβ παραδόθηκε στις 22 Ιουλίου: στους κατοίκους που είχαν ασπαστεί τα πιστεύω των Καθαρών δόθηκε η δυνατότητα να αποκηρύξουν την πίστη τους και να προσηλυτιστούν στον Καθολικισμό. Πολλοί το έκαναν, ωστόσο 140 κάτοικοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να καούν στην πυρά ως αιρετικοί. Σήμερα στο χωριό αξίζει να δούμε την όμορφη εκκλησία του 12ου αι. που περιβάλλεται από λιθόστρωτα δρομάκια και στενά σοκάκια, καταστήματα ειδών χειροτεχνίας και εστιατόρια. Θα περπατήσουμε στο ευχάριστο περιβάλλον του Μινέρβ, θα κατεβούμε προς τον ποταμό Κασιέρ (Cassiere) ενώ αργότερα θα κατηφορίσουμε ανάμεσα στους αμπελώνες του Μινέρβ για να εξερευνήσουμε το γραφικό χωριουδάκι του Λε Σομάιλ, δίπλα στο Canal du Midi. Θα έχουμε χρόνο για να διασχίσουμε τη γέφυρα του χωριού αλλά και να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα απεριτίφ πλάι στο φημισμένο κανάλι. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Καρκασσόν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Καρκασσόν – Μιρεπουά – Ανδόρρα

Πρωινή αναχώρηση από την τειχισμένη Καρκασσόν με πρώτο μας σημερινό σταθμό το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής. Το μοναστήρι θεμελιώθηκε τον 8ο αι. και δύο αιώνες αργότερα αφιερώθηκε στον Άγιο Ιλάριο, τον πρώτο επίσκοπο της Καρκασόν τον 6ο αι. Οι βενεδικτίνοι μοναχοί του ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν το αφρώδες κρασί «Blanquette de Limoux», περίπου έναν αιώνα πριν οι ομόλογοί τους φτιάξουν το αντίστοιχο αφρώδες ποτό στην Καμπανία! Βρισκόμαστε στην επαρχία του Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις. Κατευθυνόμαστε προς τους αμπελώνες που ντύνουν τις λοφοπλαγιές και το μεσημέρι φτάνουμε στην γραφική Μιρεπουά (Mirepoix), μια πόλη βγαλμένη θαρρείς από χρονοκάψουλα. Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, με τα πολύχρωμα σπίτια της που χρονολογούνται έως και πίσω στον 13ο με 15ο αι. Πάνω στις ξυλοδεσιές τους θα ξεχωρίσετε πολλές μορφές ζώων, μέχρι τέρατα και γκάργκοιλς, χαρακτηριστικά στοιχεία της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε για την οροσειρά των Πυρηναίων και το πριγκιπάτο της Ανδόρρας, μια μικροσκοπική χώρα, «σφηνωμένη» στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Άφιξη στην πρωτεύουσά της Ανδόρρα λα Βέγια (Andorra la Vella), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά της πόλης με τα αφορολόγητα ή χαμηλής φορολογίας είδη, αλλά και για βόλτες για γραφικά της δρομάκια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Ανδόρρα – Ριπόλλ – Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες – Μπεζαλού – Ζιρόνα

Η σημερινή εκπληκτική ορεινή μας διαδρομή προς την Ανδόρρα, περνά από τα μεσαιωνικά χωριά των ισπανικών Πυρηναίων, όπως το ιστορικό Ριπόλλ (Ripoll) με τη φημισμένη κύρια είσοδο του μοναστηριού της Σάντα Μαρία, που αποτελεί ένα εκπληκτικό «μάθημα» της Βίβλου σε πέτρα, το Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες (Sant Joan de les Abadesses) και την Μπεζαλού (Besalú), χωριό κτισμένο σε στρατηγική θέση. Οι περιοχές αυτές έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο κατά την εποχή της ακμής του Στέμματος της Αραγωνίας, ο δρόμος μάλιστα από τη Μπεζαλού προς το Ριπόλλ αποτελούσε κύριο συγκοινωνιακό κόμβο καθώς οι τοπικοί δούκες είχαν πολύ μεγάλη ισχύ και επιρροή. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται στη Ζιρόνα (Girona/Gerona, Ζιρόνα στα καταλανικά, Χερόνα στα ισπανικά), που θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας, χάρη στο γεωγραφικό της ανάγλυφο και το πλούσιο ιστορικό της κέντρο. Ο περίφημος «περίπατος του τείχους» είναι μια διαδρομή που ενώνει τα τείχη που περιτριγυρίζουν την παλιά πόλη. Περιέχει τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου Μεσαίωνα (14ος και 15ος αιώνας). Γύρω από τον ποταμό Ουνιάρ βρίσκονται χτισμένα κολλητά σπίτια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, που συνθέτουν μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα της πόλης. Κατασκευασμένα πάνω στα παλιά τείχη, είναι δείγμα της άτακτης αστικής ανάπτυξης που έζησε η πόλη κατά τον 20ό αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο κύριοι κοινόχρηστοι χώροι, η Ράμπλα της Ελευθερίας - κύρια είσοδος στην παλιά πόλη - και η πλατεία της Ανεξαρτησίας, που περιτριγυρίζεται από νεοκλασικά κτήρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ζιρόνα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα

Ζιρόνα – Φιγκέρες – Καδακές – Βαρκελώνη

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την κοντινή πόλη Φιγκέρες (Figueres), στην οποία φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το μουσείο του διάσημου ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο εκτίθεται η μεγαλύτερη παγκοσμίως συλλογή έργων του ζωγράφου και αποτελεί ένα από τα διασημότερα μουσεία της χώρας. Αφού θαυμάσουμε τα έργα του Νταλί, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην εβραϊκή περιοχή, ενώ θα επισκεφθούμε και το κοντινό ψαροχώρι του Καδακές, τόπο που λάτρευε ο Νταλί. Συνεχίζουμε για την Βαρκελώνη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Βαρκελώνη (ξενάγηση)

Ξενάγηση στην καταλανική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβούμε αρχικά στον λόφο Μοντζουίκ (Montjuïc) για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό χωριό και το Στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες το 1992. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα προς το διάσημο σιντριβάνι, τη λεγόμενη "Font Màgica" (Μαγική Πηγή) και την Plaça d’Espanya. Συνεχίζουμε με την γραφική Barceloneta και από εκεί για ένα από τα πιο αξιόλογα έργα του αρχιτέκτονα Γκαουντί, την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia, Αγία Οικογένεια), καθώς και το πάρκο Γκουέλ (Parc Güell), όπου θα θαυμάσουμε επίσης την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Antoni Gaudí και μια ακόμα πανοραμική θέα της πόλης. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα

Βαρκελώνη (2η εξειδικευμένη περιπατητική ξενάγηση)

Η περιπατητική ξενάγησή μας σήμερα αρχίζει από την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, την Πλάσα Καταλούνια (Plaça Catalunya). Η ξενάγηση είναι προαιρετική και απευθύνεται σε όσους έχουν τη φυσική δυνατότητα να περπατήσουνε και να ακολουθήσουν. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο περπατώντας. Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Passeig de Gràcia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού, διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batlló και Casa Milà του Antoni Gaudi. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, στην ιστορική Ράμπλα, και θα καταλήξουμε στη Γοτθική Συνοικία (Barri Gótic), όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο, η Μητρόπολη, αλλά και σε μικρή απόσταση «καταναλωτικοί παράδεισοι», όπως τα El Corte Inglés. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα

Βαρκελώνη – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.
 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Φόροι πόλεως.
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 265
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.