Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 13 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο,Πλοίο Δραστηριότητα: Sightseeing,Trekking Κατάλληλη Εποχή: Φθινόπωρο Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Σας προσκαλούμε σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι-εμπειρία ζωής στα άδυτα του εθνοτικού Βιετνάμ, στις ανεξερεύνητες εκτάσεις του βιετναμέζικου βορρά, στα ενδότερα μιας χώρας που συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Ελάτε να γνωρίσουμε τις φυλές του βόρειου Βιετνάμ, να μυηθούμε στην κουλτούρα των Χμονγκ, των Τάις και των Λου, να σεργιανίσουμε στα παραδοσιακά χωριά τους, να περπατήσουμε σε κρεμαστές γέφυρες πάνω από φαράγγια, να «χαθούμε» σε υπαίθριες αγορές μέσα σε πανδαιμόνιο χρωμάτων και αρωμάτων. Ένα πραγματικά σπάνιο ταξίδι…

ΣΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ

Οι μειονοτικές εθνότητες στο Βιετνάμ αποτελούν περίπου το 8% του πληθυσμού της χώρας, αριθμώντας σχεδόν 9 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι περισσότεροι εξ αυτών κατοικούν στις ορεινές περιφέρειες του βόρειου Βιετνάμ, κοντά στα κινεζικά σύνορα, σε περιοχές που κατά τους πρόσφατους πολέμους υπήρξαν πεδία μαχών και σφοδρών συγκρούσεων. Τα μέλη των φυλών αυτών διατηρούν σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των μακρινών προγόνων τους: καλλιεργούν τη γη, δουλεύοντας κυρίως σε ορυζώνες, διαμένουν σε ξυλόκτιστες κατοικίες, τηρούν έθιμα, συνήθειες και καθημερινές πρακτικές που κληρονόμησαν από την οικογένειά τους. Το κρασί από ρύζι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσά τους, και καθώς το αλκοόλ απαγορεύεται στις περιοχές αυτές, είναι το ρόφημα που θα δοκιμάσετε και εσείς κατά την επίσκεψή σας. Οι πολυπληθέστερες φυλές είναι οι Τάυ, οι Τάις και οι Μαύροι Χμονγκ: οι τελευταίοι μάλιστα ξεχωρίζουν και για τις χαρακτηριστικές φορεσιές τους με το έντονο μπλε χρώμα.

Highlights

 • Η κρουαζιέρα στον εξωτικό κόλπο Χαλόνγκ, με διανυκτέρευση σε κρουαζιερόπλοιο.
 • Το σπήλαιο Τιεν Κουνγκ.
 • Οι αχανείς εκτάσεις με ορυζώνες σε αναβαθμίδες στην επαρχία της Νγκία Λο.
 • Η γνωριμία με τις φυλές Τάις, Χμονγκ, Ζάι, Ντάο, Λου.
 • Η κωμόπολη Σάπα και ολόκληρη η περιοχή προς το χωριό Κατ Κατ.

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις

24/10, 23/11

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1399€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1399 € 860 €
Twin Room 1399 € 860 €
Triple Room 1399 € 860 €
Single Room 1929 € 860 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/11/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1399€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1399 € 860 €
Twin Room 1399 € 860 €
Triple Room 1399 € 860 €
Single Room 1929 € 860 €

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – πτήση για Ανόι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι.

2η ημέρα

Άφιξη στο Ανόι (Ξενάγηση)

Άφιξη στο Ανόι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια σύντομη πρώτη βόλτα στην πόλη, για να δούμε στο κέντρο του Ανόι τη γραφική λίμνη Hoan Kiem, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «η λίμνη του αποκατασταθέντος ξίφους»! Στη λίμνη θα δούμε τον ναό Ngoc Son, ιερό του 18ου αι. που συνδέεται με την όχθη με μια κόκκινη γέφυρα. Αφού κάνουμε μια βόλτα στην παλιά πόλη με τα τροχήλατα αμαξάκια, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Ανόι – Χαλόνγκ Μπέι (Διανυκτέρευση σε κρουαζιερόπλοιο)

Αφού πάρουμε πρωινό, μεταβαίνουμε οδικώς στον κόλπο Χαλόνγκ (Ha Long Bay), όπου μας περιμένει το κρουαζιερόπλοιο. Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες μας και ξεκινά η κρουαζιέρα στον κόλπο Χαλόνγκ, πλέοντας ανάμεσα στις καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Είναι ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Πρώτος μας σταθμός είναι το πλωτό ψαροχώρι του Vung Vieng όπου θα κάνουμε «εξόρμηση» με καγιάκ (όσοι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν στη βόλτα με τα καγιάκ, μπορούν να παραμείνουν στο πλοίο και να χαλαρώσουν στο χώρο της σάουνας, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση). Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε στο πλοίο μαγειρική επίδειξη που θα μας μυήσει στα μυστικά της πλούσιας βιετναμέζικης κουζίνας, ενώ το βράδυ θα δούμε νυχτερινό ψάρεμα καλαμαριών! Διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

4η ημέρα

Χαλόνγκ Μπέι – Νιν Μπιν (εκδρομή στο Ταμ Κοκ)

Πρωινό ξύπνημα με Τάι-Τσι στο κατάστρωμα του κρουαζιερόπλοιου, ενώ στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το σπήλαιο Τιεν Κουνγκ ή «Σπήλαιο του Ουρανού», μια και αποτελείται από τρεις μεγάλες αίθουσες, εξαίσια διακοσμημένες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες (σημείωση: πρέπει να ανέβουμε 400 σκαλοπάτια μέχρι το σπήλαιο). Στη συνέχεια, αφού αφήσουμε τις καμπίνες μας, αποβιβαζόμαστε από το πλοίο στην επαρχία Νιν Μπιν. Η πλωτή μας περιήγηση συνεχίζεται, με μια απολαυστική βόλτα μεπαραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι: το τοπίο χαρακτηρίζεται από τους τεράστιους ασβεστολιθικούς βράχους που εξέχουν εντυπωσιακά από το επίπεδο, υγρό και καλλιεργημένο έδαφος, γι’ αυτό και ονομάζεται «το στεγνό Χαλόνγκ». Η γαλήνη των καναλιών με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια Ταμ Κοκ θα σας σαγηνεύσουν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα

Νιν Μπιν – Χόα Λου – Ανόι

Πρωινή αναχώρηση και πορεία μέσα από απέραντα αγροτικά τοπία για την πρώτη πρωτεύουσα του Βιετνάμ, τη Χόα Λου (10ος-11ος αι.), στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού. Θα δούμε το εντυπωσιακό παλάτι της Χόα Λου και κατόπιν συνεχίζουμε για το Ανόι. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ (εξωτερικά), τόπο αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, καθώς και τον Ναό της Λογοτεχνίας, το πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Η μέρα μας θα κλείσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και στους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Ανόι – Νγκία Λο

Πρωινό και αναχώρηση για τα ενδότερα του βιετναμέζικου βορρά, με προορισμό μας την κωμόπολη του Νγκία Λο, στην επαρχία Τονκίν. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση για να επισκεφθούμε μια τεϊοφυτεία και να μάθουμε από πρώτο χέρι τις τεχνικές και την πλούσια κουλτούρα πίσω από το εθνικό ρόφημα των Βιετναμέζων! Η Νγκία Λό είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ορυζώνας του Βιετνάμ. Η παράδοση της ορυζοκαλλιέργειας μετρά εδώ 700 χρόνια ζωής (!), χάρη στα υπερπλούσια νερά της περιοχής. Για να φτιάξουν τη ζωή τους σ’ αυτό το περιβάλλον, οι κάτοικοι διαχρονικά χρησιμοποιούσαν (και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν) για τα σπίτια τους ξύλο iroko και μπαμπού, που θα δούμε και τώρα ακόμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε παραδοσιακό κατάλυμα σε πασσάλους. Κατόπιν θα κάνουμε τη βόλτα μας, πεζή ή με όχημα, γύρω από την κωμόπολη, ανάμεσα σε ορυζώνες και παραδοσιακούς οικισμούς, ώστε να «βυθιστούμε» κατά το δυνατόν στην ηρεμία και τη γαλήνη της βιετναμέζικης υπαίθρου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα

Νγκία Λο – Μου Κανγκ Τσάι

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το κατάλυμά μας και συνεχίζουμε προς βορρά τις εκτάσεις της Χοάνγκ Λιέν Σον, όπου υψώνονται τα πιο ψηλά βουνάτης Ινδοκίνας. Περνάμε μέσα από εκπληκτικά τοπία, μέσα από γραφικές βουνοπλαγιές και καταπράσινες κοιλάδες, και φτάνουμε στην κοιλάδα Του Λε, γνωστή για το «ρυτιδωτό» της ρύζι. Από εδώ ξεκινάμε την περιήγησή μας (trekking) μέσα από πεζούλια ορυζώνων και μικρά, παραδοσιακά χωριά των φυλών Τάις και των Χμονγκ: θα διασχίσουμε φαράγγια πάνω σε κρεμαστές γέφυρες από μπαμπού, θα δούμε τις αλλεπάλληλες αναβαθμίδες όπου οι ντόπιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και την τελευταία σπιθαμή εδάφους για τις ορυζοκαλλιέργειές τους, θα περάσουμε από ρυάκια, παραδοσιακά σπίτια πάνω σε πασσάλους και πολλά άλλα… Η συνέχεια της οδικής μας διαδρομής περνά από το «Ουράνιο κέρας», το πέρασμα Khau Pha μέσα από τα βουνά, που θα μας οδηγήσει σε μια σειρά από χωριά της φυλής Χμονγκ, όπως τα Pan Tan, Xu Phinh και Che Cu Nha. Τέλος, φθάνουμε στο Mu Cang Chai. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα

Μου Κανγκ Τσάι – Τραμ Τον Πασς – Σάπα

Πρωινό και αναχώρηση για τη συνέχεια της εξερεύνησης του βιετναμέζικου βορρά. Η σημερινή μας διαδρομή μάς οδηγεί προς την κωμόπολη του Σάπα, περνώντας μέσα από μεγάλες εκτάσεις τεϊοκαλλιέργειας και υπέροχα βουνά. Θα κάνουμε μία στάση στο Μπιν Λου (Binh Lu) για να δούμε από κοντά την εθνοτική ομάδα των Λου και να παρατηρήσουμε στην πράξη την υφαντική τους δεινότητα. Ειδικά για τις γυναίκες των Λου, το να μάθουν να υφαίνουν καλά είναι κάτι που θα τις βοηθήσει πολύ στη ζωή τους, ακόμα και κατά την περίοδο της ενηλικίωσής τους: πριν παντρευτούν, τα κορίτσια των Λου πρέπει να έχουν ήδη μάθει όσα πρέπει ώστε να υφάνουν μόνα τους το νυφικό τους φόρεμα! Συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας προς το Tram Ton Pass, το υψηλότερο πέρασμα στο ορεινό Βιετνάμ, στα 2.047μ., από όπου θα περάσουμε και θα κάνουμε την απαραίτητη στάση για να θαυμάσουμε το τοπίο, όπου δεσπόζει το βουνό Fansipan, το πιο ψηλό ολόκληρης της Ινδοκίνας. Η διαδρομή μας σήμερα ολοκληρώνεται στο Σάπα (Sapa). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

9η ημέρα

Σάπα (Ολοήμερη εκδρομή)

Πρωινό και εξόρμηση στην ύπαιθρο γύρω από το Σάπα και στις πλαγιές του βουνού Ham Rong. Θα δούμε πανοραμική το Σάπα να «χάνεται» μέσα στην ομίχλη ενώ κατόπιν θα συνεχίσουμε πεζή προς το χωριό Cat Cat, ένα μικρό χωριό που σχηματίστηκε πριν περίπου δύο αιώνες όταν συνυπήρξαν σε κοινό έδαφος διάφορες φυλές και εθνοτικές ομάδες του βόρειου Βιετνάμ, με κυριότερη ανάμεσά τους τους Χμονγκ. Φυλές με μακραίωνη παράδοση στην ορυζοκαλλιέργεια, οι άνθρωποί τους δάμασαν το έδαφος φτιάχνοντας αλλεπάλληλες αναβαθμίδες ώστε να κατορθώσουν να παράγουν την απαραίτητη τροφή για τον πληθυσμό των βουνών. Θα περπατήσουμε επίσης στο περιηγητικό μονοπάτι ανάμεσα στα χωριά Λάο Τσάι και Τα Βαν, μια δημοφιλής διαδρομή hiking του βόρειου Βιετνάμ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Σάπα.

10η ημέρα

Σάπα – Μπακ Χα – Λάο Κάι

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το Σάπα και κατευθυνόμαστε στο Μπακ Χα (Bac Ha), πασίγνωστο για την κυριακάτικη αγορά του, όπου πολλές φυλές και εθνοτικές ομάδες όπως οι Χμονγκ, Ζάι, Τάι και Ντάο πωλούν τις πραμάτειές τους μέσα σε ένα πανδαιμόνιο χρωμάτων. Θα περιηγηθούμε στην περιοχή για να επισκεφθούμε ντόπιους και να παρατηρήσουμε την καθημερινότητά τους. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Λάο Κάι.

11η ημέρα

Λάο Κάι – Λίμνη Θακ Μπα (εν πλω ξενάγηση) – Γεν Μπάι

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη λίμνη Θακ Μπα (Thac Ba), στην επαρχία της Γεν Μπάι. Η λίμνη Θακ Μπα έχει ηλικία μόλις κάποιων δεκαετιών καθώς «γεννήθηκε» κατά την κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος τη δεκαετία του 1960. Με την άφιξή μας, επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο και σαλπάρουμε για μια εν πλω περιήγηση στη λίμνη, όπου θα δούμε τη σπηλιά Thuy Tien και το φράγμα Thac Ba. Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στην πόλη της Γεν Μπάι, για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα

Γεν Μπάι – Ανόι

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχωρούμε οδικώς για το Ανόι και το διεθνές αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

13η ημέρα

Άφιξη σε Αθήνα

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Μία διανυκτέρευση σε 5* κρουαζιερόπλοιο.
 • Ξενοδοχείο 5* στο Ανόι, και από τα καλύτερα της κάθε περιοχής στο υπόλοιπο πρόγραμμα. Οι επιλογές στο βόρειο Βιετνάμ είναι περιορισμένες και τα περισσότερα καταλύματα είναι πολύ απλά. Ανάλογα απλό είναι και το πρωινό που αυτά προσφέρουν. Έχουμε επιλέξει για εσάς τα καλύτερα διαθέσιμα σε κάθε περιοχή που διανυκτερεύουμε.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία (και στο κρουαζιερόπλοιο) και όχι σε τοπικά εστιατόρια.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Οι μεταφορές γίνονται με μικρότερα λεωφορεία, λόγω του οδικού δικτύου στο βόρειο Βιετνάμ.
 • Εκδρομή στο Ταμ Κοκ.
 • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό, στο Ανόι.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Προσοχή: ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ.

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 860 €.
 • Βίζα που πληρώνονται τοπικά: βίζα Βιετνάμ 25 $.