Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 12 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Αναχώρηση: 16/11/2019 Επιστροφή: 27/11/2019 Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με το οποίο θα επισκεφθούμε πιο γνωστές πόλεις της, όπως την Οσάκα, το σαγηνευτικό Κιότο, την ιερή πόλη Νάρα, το Ούτζι με τις φυτείες τσαγιού, τη μαρτυρική Χιροσίμα, το Τόκιο και τις γειτονικές του πόλεις Καμακούρα και Νίκκο και Χακόνε.

Είναι ένα ταξίδι που συμπυκνώνει κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία της ιστορίας, του πολιτισμού και της φύσης αυτής της μακρινής χώρας με τα τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μόνο με την εμπειρία μας στην οργάνωση και τους άξιους αρχηγούς μας θα μπορέσετε να γνωρίσετε και να κατανοήσετε μέσα στη σύντομη διάρκειά του.

Το φθινόπωρο στην Ιαπωνία, είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Είναι τόσο μαγικό όσο η περίοδος των ανθισμένων κερασιών.
Αυτό που συναντά ο ταξιδιώτης δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έχει συνηθίσει. Η φύση παίζει το δικό της ζωηρό παιχνίδι, με τα δέντρα να θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής με έντονα χρώματα όπου υπερτερεί το κόκκινο.
Στην περιήγηση μας, οι περιοχές που θα μας σαγηνέψουν, είναι πολλές. Ωστόσο κάποιες ξεχωρίζουν όπως ο Ναός Daigoji, το το Maiji Shine, ο Ναός Ryuanji και ο ποταμός Hozugawa στην Αρασιγιάμα στον οποίο θα πραγματοποιήσουμε μια βαρκάδα-εμπειρία ζωής.

ΒΑΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα.Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

16/11/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:55

00:20 +1

EK 316

17/11/2019

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΟΣΑΚΑ

03:05

16:55

EK 313

27/11/2019

ΤΟΚΙΟ (ΧΑΝΕΝΤΑ) – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

00:30

07:20

EK 209

27/11/2019

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

Αναχωρήσεις

16/11

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/11/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2890€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 2890 € 890 €
Twin Room 2890 € 890 €
Triple Room 2890 € 890 €
Single Room 3860 € 890 €

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα - Οσάκα (Κανσάι)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για την Οσάκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα

Κανσάι - Κιότο

Άφιξη στο Κανσάι, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής του κόλπου της Οσάκα. Πρόκειται για ένα τεχνητό νησί με δύο αεροδιαδρόμους και ένα φουτουριστικό τέρμιναλ που κατασκευάστηκε μέσα στη θάλασσα για να μην ενοχλεί με την 24ωρη λειτουργία του, την γύρω πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ένα τεράστιο έργο, χωματουργικό, οικοδομικό και τεχνολογικό, που έδωσε την τεχνογνωσία από το 1990 και μετά για την κατασκευή και άλλων νησιών-αεροδρομίων ανά τον κόσμο. Μεταφορά στο γειτονικό Κιότο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα

Κιότο (Ξενάγηση) – Τελετή Τσαγιού - Κιότο

Εμπεριστατωμένη περιήγηση στο ανεπανάληπτο Κιότο, με τον ναό Κιγιομίτζου (με τελετή τσαγιού), τον ναό Σαντζουσανγκέντο, αλλά και το περίφημο Χρυσό Περίπτερο με τους εντυπωσιακούς κήπου. Το απόγευμα θα μεταβούμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, το παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία).

4η ημέρα

Κιότο – Νάρα – Κιότο

Σήμερα θα μεταβούμε στην ιερή πόλη της Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. «Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα τού επιτρέπεται να πεθάνει» λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο πάρκο της πόλης, γύρω από τον ναό Todaiji που θα επισκεφθούμε αμέσως μετά. Κατόπιν θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας στη Νάρα και θα επιστρέψουμε στο Κιότο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα

Κιότο – Αρασιγιάμα – Δάσος από μπαμπού – Κιότο – Κόκκινο δέντρο – Εκδρομή στη μαγευτική φύση της Ιαπωνίας

Πρωινό και μεταφορά στην Αρασιγιάμα, η οποία φημίζεται για το δάσος από μπαμπού, για μια ολοήμερη εκδρομή και μια μαγευτική βαρκάδα στον Hozugawa αλλά και επίσκεψη και περίπατος μέσα σε δάσος από μπαμπού. Μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση που πρώτο το γραφείο εισήγαγε στο πρόγραμμά του. Επιστροφή στην καρδιά του Κιότο για να περπατήσουμε στο Γκιόν, την πιο φημισμένη περιοχή ψυχαγωγίας και κέντρο παραδοσιακών τεχνών.

6η ημέρα

Κιότο – Οσάκα – Χιροσίμα

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Οσάκα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, μια μεγάλη βιομηχανική και εμπορική πόλη, με συναρπαστική μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική. Θα δούμε το Κάστρο της Οσάκα. Στη συνέχεια με το τρένο-βολίδα θα μεταβούμε στη Χιροσίμα. Κατά την άφιξή μας θα περάσουμε με φεριμπότ στο νησάκι Μιγιατζίμα, «το νησί του νερού», όπου θα επισκεφθούμε ίσως το πιο γραφικό αξιοθέατο της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα, η πύλη Τόρι του οποίου μοιάζει να αιωρείται στο νερό. Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στη Χιροσίμα για να διασχίσουμε τους δρόμους της μοντέρνας πόλης και θα επισκεφθούμε το Πάρκο του Μνημείου Ειρήνης, αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής επίθεσης που δέχτηκε η πόλη το 1945. Διανυκτέρευση στη Χιροσίμα.

7η ημέρα

Χιροσίμα – Χακόνε – Τόκιο

Επιβίβαση στο διάσημο τρένο-βολίδα μέχρι το Κιότο. Τα γρήγορα τρένα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στη χώρα, μακράν περισσότερο από τα αεροπλάνα. Ήσυχα, ασφαλή, αισθητικά άψογα και υπόδειγμα ακριβείας, με μέσο χρόνο καθυστέρησης τα 15 δευτερόλεπτα (!)… Από τον σταθμό του Κιότο θα μεταβούμε με πούλμαν στην Odawara και μετά στο θέρετρο Hakone, στους πρόποδες του όρους Φούτζι. Θα κάνουμε πρώτα μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, και θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην κοιλάδα Ογουακουντάνι, στην περίφημη «Κοιλάδα του Μεγάλου Βρασμού», μια περιοχή με έντονη γεωθερμική δραστηριότητα. Αφού θαυμάσουμε τη θέα, με το πούλμαν μας θα συνεχίσουμε για την περιοχή του Όσινο Χακάι. Εκεί είναι και το καλύτερο σημείο θέασης του όρους Φούτζι, αρκεί ο καιρός να το επιτρέπει. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Τόκιο.

8η ημέρα

Τόκιο - Νίκκο - Τόκιο

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ιερή πόλη Νίκκο, την οποία και θα απολαύσουμε με τις ξεναγήσεις μας. Το βράδυ μάς επιφυλάσσει μια έκπληξη! Αναχώρηση για δείπνο με παραδοσιακό φαγητό, το «σουκιγιάκι»! Μετά το δείπνο επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα

Τόκιο (1η ξενάγηση)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα αρχίσει η περιήγησή μας στο Τόκιο. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από τον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό Ιερό Μεϊτζί Τζινγκού. Αμέσως μετά θα περιηγηθούμε στη συνοικία Χαραγιούκου, μια περιοχή με έντονο νεανικό χαρακτήρα. Μάλιστα από εκεί συχνά ξεκινούν τάσεις στο φαγητό και το lifestyle που στη συνέχεια κατακτούν το Τόκιο και πολλές φορές ολόκληρο τον κόσμο. Ακολουθεί η συνοικία Ομοτεσάντο με τα μοδάτα κτίρια, τις γκαλερί και τα γκουρμέ εστιατόρια και αφού γεμίσουμε από εικόνες θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

10η ημέρα

Τόκιο (2η ξενάγηση)

Και η σημερινή ημέρα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο Τόκιο, με εκτεταμένη ξενάγηση στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το Sky Tree, έναν επιβλητικό πύργο με εξαιρετική θέα της πόλης, Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη συνοικία της Ασάκουσα, με τον Ναό Σένσο-τζι, και μετά θα περιηγηθούμε στη συνοικία Ακιχαμπάρα, στην «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο. Επόμενο σημείο ξενάγησης το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο και η Γκίνζα, η περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με τα πολυτελή καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σύγχρονα καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πιο ακριβή συνοικία του Τόκιο και ολόκληρης της Ιαπωνίας για να θαυμάσουμε εξωτερικά το Αυτοκρατορικό Παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα

Τόκιο - Καμακούρα - Δείπνο - Πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση για την Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας. Η περιήγησή μας στην πόλη ξεκινά με τον ναό του Μεγάλου Βούδα, το μπρούντζινο άγαλμα του οποίου έχει ύψος 13 μέτρα και βάρος 100 τόνους. Οι αναλογίες του αγάλματος αυτού είναι παραμορφωμένες, έτσι ώστε να μοιάζει ισορροπημένος σε όσους βρίσκονται μπροστά του – αυτή η χρήση της προοπτικής ίσως υποδηλοί κάποια ελληνική επιρροή μέσω του «Δρόμου του Μεταξιού». Όταν ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας στην Καμακούρα θα μεταβούμε στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου θα απολαύσουμε το τελευταίο μας δείπνο προσφορά του γραφείου προτού αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τόκυο και την πτήση της επιστροφής μας.

12η ημέρα

Άφιξη σε Αθήνα

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4*, 4*sup.
 • Ημιδιατροφή (εκτός του δείπνου της ημέρας της άφιξης).
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Διαδρομές με το τραίνο-βολίδα.
 • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Βόλτα στο δάσος με τα τεράστια μπαμπού.
 • Επίσκεψη στο Μνημείο Ειρήνης και στο Μουσείο Μνήμης για την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.
 • Θεατρική παράσταση με μουσική και χορό στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, στο Κιότο.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €