Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 3 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Αυτοκίνητο,Πούλμαν Δραστηριότητα: Trekking Κατάλληλη Εποχή: Φθινόπωρο,Άνοιξη,Καλοκαίρι Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Βασικός Εξοπλισμός
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει

Όλυμπος – Οροπέδιο των μουσών (Τριήμερη Ανάβαση)

Το σχήμα του Ολύμπου, η πολύμορφη και ευμετάβλητη γοητεία της φύσης του, οι ψηλές κορυφές του, γεμάτες ομίχλη και χαμηλά σύννεφα που φέρνουν συχνά καταιγίδες, προκάλεσαν δέος και θαυμασμό στον προϊστορικό άνθρωπο που κατοίκησε στους πρόποδές του, όπου η αρχαιολογική σκαπάνη αποκαλύπτει σήμερα ευρήματα από οικισμούς της εποχής του σιδήρου.

Οι πρώτοι αυτοί κάτοικοι της περιοχής θα δημιουργήσουν τους θρύλους που αργότερα θα αποδώσουν το Δωδεκάθεο των Αρχαίων Ελλήνων. Οι δώδεκα θεοί κατοικούν στα φαράγγια, «τις πτυχές του Ολύμπου» όπως τα αποκαλεί ο Όμηρος- όπου βρίσκονται και τα παλάτια τους. Το Πάνθεον (ο σημερινός Μύτικας), είναι το σημείο συνάντησής τους, θέατρο των Θυελλωδών συζητήσεών τους.

Ο θρόνος του Δία (το σημερινό Στεφάνι), φιλοξενεί αποκλειστικά τον αρχηγό των θεών, τον Δία (Ζευς). Από κει εξαπολύει τους κεραυνούς του δείχνοντας έτσι την «Θεϊκήν του μήνιν». Με υψόμετρο 2.918μ , ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας.

Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας.

Υπεύθυνοι της εκδρομής, οι συνοδοί της Utopia Adventures

– O Επικεφαλής διαθέτει την εξής εμπειρία:

– Ομαδικές καλοκαιρινές αναβάσεις στις πιο υψηλές κορφές των Βαλκανίων – Ομαδικές χειμερινές αναβάσεις στις πιο υψηλές κορφές των Βαλκανίων – Ομαδικές πεζοπορίες εταιριών και συλλόγων – Αναβάσεις σε κορυφές των 6.000μ των Ιμαλαΐων – Αναβάσεις σε κορυφές των 4.000μ των Άλπεων – Αναρριχήσεις εντός Ελλάδας – Σχολές αναρρίχησης και χειμερινού βουνού της ΕΟΟΑ – Σχολή αρχηγών αναβάσεων βουνού της ΕΟΟΑ – Πιστοποίηση πρώτων βοηθειών απο την Emergency First Response – Υπεύθυνος υπαίθριων δραστηριοτήτων σε πολυτελή ξενοδοχεία – Μέλος του ορειβατικού συλλόγου Σπάρτης – Πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές 70-200χλμ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Όλυμπος

Απόσταση Ορειβασίας: 23Km περίπου

Διάρκεια Ορειβασίας:

1η μέρα – 2,5 περίπου ώρες

2η μέρα – 3,5 περίπου ώρες

3η μέρα – 5 περίπου ώρες

Μέγιστο υψόμετρο: 2.697μ

Ελάχιστο υψόμετρο: 1.100μ

Επίπεδο δυσκολίας: Απαιτητικό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ορειβασία αυτή είναι κατάλληλη και για άτομα που ΕΧΟΥΝ κάποιο ιστορικό ορειβασίας και διατηρούν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση.

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων που δυσχεραίνουν την ασφαλή διεξαγωγή της ορειβασίας, οι υπεύθυνοι της “Utopia Adventures” δικαιούνται να τροποποιήσουν το πρόγραμμα για την καλύτερη διεξαγωγή αυτής. Βασικό μέλημα και προταιρεότητα της “Utopia Adventures” είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ορειβατών.

Περισσότερος Εναλλακτικός τουρισμός

Ώρα Συνάντησης: 10:00 π.μ

Ώρα Επιστροφής: 21:00 μ.μ

ΤΙΜΕΣ

250€/άτομο για 4-6 συμμετέχοντες

280€/άτομο για  3 συμμετέχοντες

350€/άτομο για  2 συμμετέχοντες

**Ειδικές τιμές για όσους διαμένουν στις γύρω περιοχές από την εκκίνηση της πεζοπορίας μας ή επιθυμούν να μετακινηθούν με δικό τους μέσο. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Η συνάντηση της ομάδας μας θα γίνει στις 10:00 π.μ στο parking του μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Απο το σημείο αυτό, με όχημα της Utopia Adventures θα αναχωρήσουμε με προορισμό το πανέμορφο Λιτόχωρο.

Εκεί θα ελέγξουμε το σακίδιο μας για τυχόν απώλειες στις προμήθειες μας και θα αναχωρήσουμε για την τοποθεσία Γκορτσιά από όπου ξεκινάει η ανάβασή μας. Θα κινηθούμε σε χωμάτινο ανηφορικό μονοπάτι το οποίο μας παρέχει φανταστική κάλυψη από τον ήλιο, αφού είναι σκεπασμένο από ψηλές οξιές. Σε 2.5 ώρες περίπου από την εκκίνησή μας θα βρεθούμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας και σε υψόμετρο 1.940 μέτρων. Θα γευματίσουμε και στην συνέχεια θα δείξουμε πως μπορείς με πυξίδα και χάρτη να ετοιμάσεις την διαδρομή σου για την επόμενη ημέρα.

Το επόμενο πρωινό θα ξυπνήσουμε αρκετά νωρίς, διότι η πυκνή βλάστηση έχει ήδη λιγοστέψει πράγμα που σημαίνει ότι ο ήλιος θα ναι τσουχτερός και θα πάρουμε το πρωινό μας. Θα ετοιμάσουμε τον εξοπλισμό μας και θα ξεκινήσουμε για το ανηφορικό βραχώδες μονοπάτι το οποίο οδηγεί σε περίπου 3.5 ώρες στο οροπέδιο των μουσών. Η πορεία μας είναι αρκετά ενδιαφέρων καθώς περνάμε από σημεία με εκπληκτική θέα προς τον Θερμαϊκό, όπως επίσης και προς υψηλά βουνά όπως το Άθως. Αφού φτάσουμε στον οροπέδιο και αφήσουμε τα πράγματά μας στο καταφύγιο, θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μια ανάβαση στον Προφήτη Ηλία η οποία είναι περίπου 30 λεπτά από το καταφύγιο. Αυτή η κορυφή έχει ύψος 2.803 μέτρα και δίκαια παίρνει το όνομα της υψηλότερης κορυφής με το όνομα Προφήτη Ηλία στην Ελλάδα ίσως και στον κόσμο.

Αφού επιστρέψουμε έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες και περιήγηση γύρω στο οροπέδιο.

Την επόμενη ημέρα αφού φάμε το πρωινό μας, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής ο οποίος υπολογίζεται σε 5 ώρες περίπου και θα καταλήξουμε στο σημείο εκκίνησης στην τοποθεσία Γκορτσιά. Θα πάρουμε μεσημεριανό γεύμα στο Λιτόχωρο και θα ξεκινήσουμε για Αθήνα.

 • Πεζοπορικά Μποτάκια.

Θα πρέπει να μποτάκια να είναι πάνω από τον αστράγαλο. Όχι αθλητικά παπούτσια!!

 • Πεζοπορικά Μπατόν. 

 • Σακίδιο πλάτης.

Δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε μέγεθος τα 30lt.

 • Νερό και Τροφή.

Θα πρέπει να έχουμε μαζί μας τουλάχιστον 2Lt νερό και τροφή υψηλής θερμιδικής αξίας π.χ μπάρες δημητριακών, μπισκότα, σοκολάτα, παστέλι.

 • Ρουχισμός.

Κάλτσες μακριές (2 ζευγάρια), Παντελόνι ορειβατικό ή σορτσάκι (ΟΧΙ jeans), Κοντομάνικι μπλούζα, Εσωθερμικό, Μακρυμάνικη μπλούζα, Σκούφο ή Balaclava, Jacket ή Fleece για το κρύο, Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης), καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, παπούτσια για μετά την ορειβασία (σε περίπτωση που είναι βρεγμένα ή λασπωμένα).

 • Επαγγελματίες συνοδούς – οδηγούς βουνού
 • Οργάνωση και υλοποίηση από την Utopia Adventures
 • Διήμερη διανυκτέρευση στο καταφύγιο με πρωινό
 • Σε κάθε εξόρμηση αναγνωρισμένος διασώστης πρώτων βοηθειών της EFR
 • Το μεσημεριανό & βραδινό γεύμα
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβάνονται.