Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 5 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο,Πούλμαν Αναχώρηση: 23/12/2020 Επιστροφή: 27/12/2020 Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Χριστούγεννα με άρωμα ονείρου στην Κολωνία | 23.12.2020

Ένα διαφορετικό ταξίδι στη χριστουγεννιάτικη Γερμανία, και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ένα ταξίδι με βάση την όμορφη πόλη της Κολωνίας, περιηγούμαστε κατά μήκους του ποταμού Ρήνου, φτάνοντας μέχρι το τριεθνές και τα σύνορα Γερμανίας-Βελγίου-Ολλανδίας. Με την επίσκεψη και την περιήγηση στο ’αχεν ερχόμαστε στην καρδιά της ιστορικής Ευρώπης, καθώς η πόλη υπήρξε η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου και είδε να στέφονται στον καθεδρικό της ναό δεκάδες βασιλείς και βασίλισσες. Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία είναι από τις χώρες που «ζουν» ιδιαίτερα έντονα τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τον κόσμο να χαίρεται τις τοπικές παραδόσεις και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να πνέει δυνατά.

Με βάση μας την Κολωνία  βλέπουμε τον περίφημο Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας, εκδράμουμε στο Μπρυλ και την πάλαι ποτέ δυτικογερμανική πρωτεύουσα Βόννη, επισκεπτόμαστε το Ντίσελντορφ και την κοιλάδα Νεάντερταλ όπου θα δούμε και το ομώνυμο Μουσείο, επισκεπτόμαστε στο Βούπερταλ με το παράξενο εναέριο τρένο και ερχόμαστε στο ιστορικό Άαχεν, την πόλη των αυτοκρατόρων!

Κολωνία 2

Highlights

 • Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας, λεγόμενος Ντομ, που υπήρξε στην εποχή του το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο!
 • Περιηγηθείτε στη Βόννη, πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ Δυτικής Γερμανίας.
 • Ο Καθεδρικός ναός του Αάχεν, όπου στέφθηκαν δεκάδες Γερμανοί βασιλείς και βασίλισσες.
 • Το Μουσείο Νεάντερταλ στο Μέττμανν, με μια λεπτομερή παρουσίαση της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.
 • Βόλτα στο Ντύσελντορφ.
Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)
Ώρα
Αναχώρησης
Ώρα Άφιξης
Α3 840 23.12.2020 ΑΘΗΝΑ – ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ 09:45 12:05
A3 841 27.12.2020 ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ  – ΑΘΗΝΑ 12:55 16:55

Περισσότερα Οργανωμένα Πακέτα

Αναχωρήσεις

23/12

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 649€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 649 € 250 €
  Twin Room 649 € 250 €
  Triple Room 649 € 250 €
  Single Room 879 € 250 €

 

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – Ντίσελντορφ (Πτήση) – Κολωνία (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ντίσελντορφ (Düsseldorf), πόλη με σπουδαίο λιμάνι στον Ρήνο, ικανό μάλιστα για τον ελλιμενισμό ακόμη και ωκεάνιων πλοίων. Το Ντίσελντορφ είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, με αξιοθέατα όπως η Ακαδημία Τεχνών, το Μουσείο Γκαίτε και ο Βοτανικός Κήπος. Περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για την Κολωνία. Η Κολωνία (Köln) είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Γερμανίας. Ιδρυτές της ήταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, που έστησαν στο έδαφος της σημερινής πόλης έναν προκεχωρημένο οικισμό το 30 π.Χ., μία «αποικία» (colonia) από την οποία προήλθε και το σημερινό όνομα της πόλης. Εδώ μάλιστα γεννήθηκε και η Αγριππίνα, μητέρα του αυτοκράτορα Νέρωνα. Για πολλούς αιώνες η Κολωνία διατήρησε έναν σημαντικό ρόλο στην περιοχή, χάρη στη στρατηγική της θέση και την έντονη παρουσία της στα οικονομικά, εκκλησιαστικά και εμπορικά δρώμενα. Στην Κολωνία λειτούργησε και ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια της Ευρώπης, κυρίως γνωστό για το τμήμα των οικονομικών, ενώ εδώ δημιουργήθηκε και το πρώτο άρωμα, το «νερό της Κολωνίας» (eau de Cologne), που και σήμερα αποκαλούμε «κολόνια». Στην Κολωνία συνηθίζουν να πίνουν την μπύρα τους όχι τόσο συχνά στα μεγάλα ποτήρια του λίτρου, όπως έχουμε συνηθίσει σε πολλές εικόνες από τη Γερμανία, αλλά σε στενά, ψηλά ποτήρια, τα λεγόμενα «Κελς» (Kölsch) ! Το πιο δημοφιλές από τα αξιοθέατα της πόλης είναι ο πελώριος καθεδρικός ναός Ντομ (Kölner Dom) αφιερωμένος στον Απόστολο Πέτρο, που από το 1996 μάλιστα αποτελεί και μνημείο της Unesco. Είναι ο δεύτερος υψηλότερος ναός στη Γερμανία (πίσω μόνο από τον αντίστοιχο του Μύνστερ), ενώ μέχρι το 1884 ήταν και το υψηλότερο κτίριο σε όλο τον κόσμο!Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε την σπουδαία αυτή πόλη με μια εκτεταμένη ξενάγηση.Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Κολωνία (ολοήμερη εκδρομή στο Μπρυλ και τη Βόννη)

Αναχώρηση από την Κολωνία για μία ολοήμερη εκδρομή στις γειτονικές πόλεις του Μπρυλ και της Βόννης. Το Μπρυλ (Brühl) είναι μία γραφική κωμόπολη στην ευρύτερη περιοχή της Κολωνίας, κυρίως γνωστή για το Αουγκούστουσμπουργκ, το θερινό αρχιεπισκοπικό μέγαρο, που μαζί με το κυνηγετικό κάστρο Φάλκενλουστ συγκροτούν ένα σύμπλεγμα παλατιών που η Unesco ενέταξε στους καταλόγους της το 1984. Τα παλάτια αυτά χτίστηκαν τον 18ο αιώνα από τον Κλήμη Αύγουστο, Αρχιεπίσκοπο και Εκλέκτορα της Κολωνίας, και περιβάλλονται από υπέροχους «αγγλικούς» κήπους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το μουσείο Μαξ Ερνστ, αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κινήματος του υπερρεαλισμού. Στο μουσείο εκτίθεται το σύνολο του γραφιστικού έργου του Μαξ Ερνστ καθώς και η συλλογή Σέπενχαϊμ, με έργα του πρώιμου ντανταϊσμού. Συνεχίζουμε για τη Βόννη (Bohn), μία πόλη που για αρκετές δεκαετίες υπήρξε στο επίκεντρο της γερμανικής πολιτικής. Όταν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία διαιρέθηκε σε Δυτική και Ανατολική, το Βερολίνο έμεινε εντός της ΛΔΓ (Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας), του ανατολικού τμήματος δηλαδή. Η Δυτική Γερμανία τότε επέλεξε για νέα της πρωτεύουσα όχι κάποια από τις μεγαλουπόλεις της, τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο ή το Αμβούργο, αλλά «τη μικρούλα Βόννη», μια μικρή σχετικά πόλη για τα γερμανικά δεδομένα (μόλις 325.000 κάτοικοι) χτισμένη στις δύο όχθες του Ρήνου. Κι όμως η Βόννη έχει μεγάλη Ιστορία, καθώς ιδρύθηκε το 16 π.Χ. από Ρωμαίους στρατιώτες, με το όνομα «Μπόνα», αποτελώντας μία μικρή βάση αναγνώρισης στην όχθη του Ρήνου. Η μεγαλύτερη προσωπικότητα που ανέδειξε ποτέ η Βόννη είναι φυσικά ο Λούντβιχ φον Μπετόβεν που γεννήθηκε εδώ το 1770, ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ανθρωπότητας. Θα ξεναγηθούμε λοιπόν στην πάλαι ποτέ γερμανική πρωτεύουσα και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Κολωνία. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Κολωνία – Λεβερκούζεν - Μέττμανν (Μουσείο Νεάντερταλ) – Βούπερταλ (διαδρομή με το εναέριο τράμ που «πετάει») – Κολωνία

Πρωινή αναχώρηση από την Κολωνία, με πρώτο μας σταθμό την πόλη Λεβερκούζεν και στην συνέχεια την Μέττμανν, ανάμεσα στο Ντύσελντορφ και το Βούπερταλ. Βρισκόμαστε στην κοιλάδα Νεάντερταλ και αν το όνομα αυτό σας θυμίζει κάτι, έχετε δίκιο: είμαστε στην περιοχή όπου το 1856 έγινε μία ανακάλυψη που θα άλλαζε όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τότε για την εξέλιξη του ανθρώπου, τα απολιθωμένα οστά μίας μορφής ανθρώπου που έμελλε να ονομαστεί «άνθρωπος Νεάντερταλ». Ο πρόγονός μας αυτός θεωρείται πως εμφανίστηκε στη Γη περίπου 250.000 χρόνια πριν και εξαφανίστηκε ολοκληρωτικά περίπου το 40.000 π.Χ., στις αρχές της τελευταία παγετώδους περιόδου. Το Μουσείο Νεάντερταλ ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996, μέσα από τα εκθέματά του παρουσιάζει με λεπτομέρεια την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους και κάθε χρόνο υποδέχεται περίπου 170.000 επισκέπτες. Συνεχίζουμε για το Βούπερταλ με το περίεργο εναέριο τραμ το οποίο κυριολεκτικά αιωρείται σε ύψος 10 μέτρων πάνω από το έδαφος. Το Wuppertaler Schwebebahn όπως αποκαλείται δεν είναι κάτι καινούργιο για την πόλη, αλλά αντίθετα μετρά πάνω από εκατό χρόνια ζωής.Πρόκειται για μια από από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές της πρώιμης βιομηχανικής εποχής. Σχεδιάστικε από τον μηχανικό Anton von Rieppel, το 1890 αλλά λειτούργησε για πρώτη φορά το 1901. Αφού κάνουμε μια διαδρομή με αυτό το τρένο επιστρέφουμε στην Κολωνία. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Κολωνία – Άαχεν (Καπέλα Παλατίνα) – Κολωνία

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Άαχεν (Aachen), την δυτικότερη γερμανική μεγαλούπολη, τοποθετημένη στο Τριεθνές, στα σύνορα δηλαδή με το Βέλγιο και την Ολλανδία. Η περιοχή κατοικήθηκε ήδη από την αρχαιότητα, έφτασε ωστόσο στη μέγιστη ακμή της το έτος 800, όταν ο Καρλομάγνος έκανε το Άαχεν πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, και από τα πιο εμβληματικά σε ολόκληρη τη Γερμανία, είναι ο Καθεδρικός Ναός του Άαχεν, γνωστός και ως Βασιλικός Ναός της Αγίας Μαρίας. Εδώ στέφθηκαν 30 Γερμανοί βασιλείς και 12 βασίλισσες, από το 936 έως και το 1531, και τα μνημεία που βρίσκονται εδώ είναι αναρίθμητα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Θρόνος του Καρλομάγνου (φτιαγμένος μάλιστα από παριανό μάρμαρο!) στο παρεκκλήσι της Καπέλλα Παλατίνα, η Σαρκοφάγος της Παναγίας, η Σαρκοφάγος του Καρλομάγνου και πολλά ακόμη κειμήλια. Αφού περιηγηθούμε στο Ντύσελντορφ, επιστρέφουμε στην Κολωνία. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα

Κολωνία – Ντίσελντορφ – Πτήση επιστροφής

Έγκαιρη αναχώρηση οδικώς από την Κολωνία για το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pullman Cologne 4*sup στην Κολωνία.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός – συνοδός.
 • To εισιτήριο του τρένου στο Βούπερταλ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κ.λπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  250.
 • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.