Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 15 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο,Πλοίο,Αυτοκίνητο Αναχώρηση: 11/02/2023 Επιστροφή: 25/02/2023 Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Στις εσχατιές της Νότιας Ινδίας: Διαλογισμός & Ευεξία στη "Γη του Θεού"

 

Η "γη του Θεού” προσφέρει απλόχερα ό,τι έχει ονειρευτεί να ζήσει ο κάθε ταξιδιώτης σε έναν εξωτικό παράδεισο. Τροπικά δάση και λίμνες, υδάτινα περάσματα και καταρράκτες σε απόκρημνες πλαγιές. Φυτείες τσαγιού και αμέτρητοι κήποι μπαχαρικών που αρωματίζουν την ατμόσφαιρα. Η γη που γέννησε τις πανάρχαιες θεραπείες της Ayurveda, σήμερα είναι σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν την φυσική και την πνευματική ευεξία.

Μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής κρύβεται σε Ashram αθέατα, απομονωμένα στην πυκνή τροπική βλάστηση. Διαλογισμός, πνευματική συγκέντρωση και Yoga Hatha, Pranayama, Kundalini περιμένουν να μας μυήσουν στα μυστικά ενός αρχέγονου πολιτισμού! Η κοινωνία ζει και εξελίσσεται σε ιδιότυπους ρυθμούς, απομακρυσμένη και διαφορετική από την Ινδία του βορρά. Μικρά αστικά κέντρα, πολυπληθής επαρχία και προσκυνητές που συρρέουν στους ινδουιστικούς ναούς με τις πολύχρωμες φορεσιές τους, μας μεταφέρουν σε μια άλλη πραγματικότητα!

Τα πανύψηλα Gopuram, πύργοι των ναών, κρύβουν τον ορίζοντα και καθηλώνουν! Η Θεά Meenakshi και ο παντοδύναμος Shiva Narataja είναι στο επίκεντρο των μυθικών βασιλείων του νότου που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους με την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά που μας παρέδωσαν.

Ναοί που βυθίζονται στον Ινδικό ωκεανό, ιερά και ανάγλυφα εξαιρετικής αισθητικής και μια μαγική ακτογραμμή κατάμεστη το ηλιοβασίλεμα: Θα την εξερευνήσουμε απ’ άκρη σ’ άκρη, μέχρι τις εσχατιές του νότου, τα στενά του Παλκ και τις πανέμορφες παραλίες της Κεράλα. Για να ζήσουμε και να αισθανθούμε όλη τη μαγεία που “η γη του Θεού” έχει να μας προσφέρει.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Gulf Air.
 • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

 • Διαμονή στη Munnar με τα ομορφότερα τροπικά δάση και πολυφωτογραφημένα τοπία στην Κεράλα
 • Βαρκάδα στη λίμνη Madupetty
 • Σαφάρι με jeep στο Wild Elephant Village και στο Periyar Tiger Reserve
 • Επίσκεψη σε ένα από τα αυθεντικότατα κέντρα Ayuverda! θα ενημερωθούμε για τις τεχνικές της ινδικής ιατρικής. Δυνατότητα για θεραπείες, μασάζ και yoga από ειδικευμένους δασκάλους και θεραπευτές
 • Επίσκεψη στην Varkala την πιο διάσημη ακτογραμμή στη Νότια Ινδία
 • Διαμονή στο Trivandrum, πρωτεύουσα και κέντρο της ινδουιστικής λατρείας στην Κεράλα
 • Επίσκεψη στο ναό Kanyakumari στο νοτιότερο άκρο της ινδικής υποηπείρου
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Rameshwaram με τις διάσημες γέφυρες στα στενά Παλκ, το πλησιέστερο σημείο στη Σρι Λάνκα
 • Επίσκεψη στο Dharaduram, το σημαντικότερο κέντρο πολιτισμού και ανάπτυξης της δυναστείας των Cholas
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στο Auroville, με δυνατότητα παρακολούθησης και συμμετοχής σε μάθημα Yoga ή διαλογισμού.

 

Περισσότερα Οργανωμένα Πακέτα

Χώρα: Ινδία
Πόλη: Κοτσίν (2), Μουννάρ (1), Περιγιάρ (1), Κουμαρακόμ (1), Τριβάντρουμ (1), Κανυακουμάρι (1), Ραμεσβαράμ (1), Μαντουράι (2), Ταντζόρ (1), Ποντισερί (1), Μαντράς (2)

 • Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Αναχώρηση Δωμάτιο Τιμή κατ' άτομο    
11/02/2023 Δίκλινο
1.890
 
 
Φόροι
890
Συνολική Τιμή
2.780
11/02/2023 Μονόκλινο
2.670
 
 
Φόροι
890
Συνολική Τιμή
3.560

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η

Αθήνα - Κοτσίν

Πτήση για τη Νότια Ινδία μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2η

Κοτσίν

Άφιξη τα ξημερώματα στο Κοτσίν και άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση πριν την γνωριμία με την πόλη. Το Κοτσίν, γνωστό και ως «η Βασίλισσα της Αραβικής Θάλασσας» υπήρξε εμπορικό λιμάνι και πόλος έλξης σημαντικών πολιτισμών για πολλούς αιώνες, εξαιτίας των εξαιρετικής ποιότητας μπαχαρικών! Άραβες, Εβραίοι, Κινέζοι, Ρωμαίοι, Πορτογάλοι, Βρετανοί κ.λπ. άφησαν το στίγμα τους ανεξίτηλο στο ιστορικό κέντρο της πόλης δίνοντας της έναν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που συναρπάζει! Η εβραϊκή συνοικία και η συναγωγή Paradesi, το ολλανδικό ανάκτορο με της ανεκτίμητης αξίας τοιχογραφίες και η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου με τον πρώτο τάφο του Βάσκο ντα Γκάμα είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης. Ένα κράμα θρησκειών και πολιτισμών που η παρουσία του κορυφώνεται στο φρούριο των Πορτογάλων και στο παλιό λιμάνι με τα κινεζικά δίχτυα, δείγμα εξαιρετικής επινόησης και σχεδιασμού αλιευτικών μηχανημάτων, λειτουργικά ως και σήμερα. Το πνεύμα και η κουλτούρα του Ινδουιστικού στοιχείου μάς μεταφέρεται στην παράσταση Κατακάλι, το αρχαιότερο θέαμα χορού και θεάτρου στη Νότια Ινδία! Το μακιγιάζ – μεταμόρφωση, οι ήχοι, οι μορφασμοί και ο αιώνιος πόλεμος μεταξύ θεών και δαιμόνων, χωρίς λέξεις, επιβεβαιώνουν την άποψη των ιστορικών που υποστηρίζουν ότι το θέαμα στοχεύει να συναρπάσει κάθε θεατή ανεξάρτητου θρησκείας η γλώσσας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η

Κοτσίν - Μουννάρ

Πρωινή αναχώρηση για τη Munnar, ένα από τα ομορφότερα τοπία τροπικής βλάστησης στη Νότια Ινδία. Ατελείωτες εκτάσεις με φυτείες τσαγιού γεμίζουν τον ορίζοντα με ηρεμία κι αρμονία! Λίμνες, καταρράκτες και πυκνά δάση μάς επιβεβαιώνουν ότι φτάσαμε στον τροπικό παράδεισο.
Άφιξη και πρώτη στάση στο Pothamedu να θαυμάσουμε τη θέα και συνεχίζουμε με βαρκάδα στην τεχνητή λίμνη Madupetty. Πόλος έλξης ζωγράφων, καλλιτεχνών, εμπόρων τσαγιού και ερωτευμένων ζευγαριών που εκεί συνηθίζεται να δίνουν όρκους αιώνιας αγάπης. Συνεχίζουμε για το μουσείο τσαγιού να απολαύσουμε το τσάι μας και ακολουθούν οι καταρράκτες Attukadi κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση. Τελειώνουμε τη μέρα μας με 3ωρο jeep σαφάρι στο Wild Elephant Reserve, αναζητώντας μαϊμούδες, αντιλόπες και ελέφαντες. Επιστροφή στη Munnar, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η

Μουννάρ - Περιγιάρ

Σήμερα διανύουμε μία από τις ομορφότερες διαδρομές στην τροπική Κεράλα, σε ένα τοπίο που τα πυκνά δάση εναλλάσσονται με φυτείες τσαγιού και κήπους μπαχαρικών στα 1.000μ. περίπου υψόμετρο. Τη διαδρομή μας θα συνοδεύουν ιστορίες και θρύλοι για εμπόρους τσαγιού και τυχοδιώκτες, σπάνια μπαχαρικά ακριβότερα κι από χρυσάφι και το ιερό πνεύμα του Ayappa που κατοικεί σε ναούς κρυμμένους στην αδιάβατη ζούγκλα! Άφιξη στην Περιγιάρ και επίσκεψη σε έναν κήπο μπαχαρικών να γνωρίσουμε από κοντά τα φυτά, τους καρπούς και τις ιδιότητες όλων των γνωστών καρυκευμάτων: Γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και η λίστα δεν έχει τέλος…
Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο Εθνικό Πάρκο Περιγιάρ, ένα ειδυλλιακό τοπίο με επίκεντρο την ομώνυμη λίμνη και ξεκινάμε για ένα ακόμα 3ωρο σαφάρι στο Tiger Reserve στο οποίο κατοικούν μαϊμούδες, βίσωνες, αντιλόπες και… τίγρεις. Επιστροφή στην Περιγιάρ και χρόνος ελεύθερος να χαλαρώσουμε με θεραπείες ayurveda σε κάποιο από τα πιστοποιημένα κέντρα της περιοχής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η

Περιγιάρ – Αλεπέι - Κουμαρακόμ

Πρωινή αναχώρηση για το Allepey, σημείο αναφοράς για την υπέροχη κρουαζιέρα μας στα κανάλια backwaters. Η διαδρομή μας κατευθύνεται προς τον ωκεανό, κατηφορίζει και στροβιλίζεται ανάμεσα σε μικρές κοινότητες, φυτείες τσαγιού, τικόδεντρα και χριστιανικές εκκλησίες. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, οι προβληματισμοί για το μέλλον, η έντονη παρουσία του χριστιανισμού (που δεν είναι ίσως η πιο προβλέψιμη) αλλά και “το Θαύμα της Κεράλα” όπως αναφέρεται η σύγχρονη τροπή στη διοικητική περιφέρεια, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.
Άφιξη στο Allepey τη Βενετία της Ανατολής και επιβίβαση σε ένα από τα παραδοσιακά πλοιάρια houseboats, για μια μαγευτική κρουαζιέρα στα κανάλια backwaters. Στα αβαθή νερά που περιβάλλονται από ορυζώνες και μικροσκοπικούς οικισμούς, ψαράδες αναζητούν την τροφή της ημέρας, ταξιδιώτες και ντόπιοι πηγαινοέρχονται. Θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεμίζοντας τη μνήμη με εικόνες καθημερινής ζωής μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία στα κανάλια της Κεράλα! Άφιξη με το πλοιάριο στο ξενοδοχείο μας στο Κουμαρακόμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η

Κουμαρακόμ - Βαρκάλα - Τριβάντρουμ

Η σημερινή διαδρομή θα μας μεταφέρει στην καρδιά της Κεράλα και σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Νότιας Ινδίας. Πρώτος μας σταθμός η Varkala, όπου το τοπίο είναι μαγευτικό. Παλμύρες και κοκοφοίνικες φτάνουν μέχρι την ακτή, κάνοντας αντίθεση με την ωχροκίτρινη αμμουδιά που λατρεύουν οι επισκέπτες αλλά και ο φωτογραφικός φακός!
Συνεχίζουμε για το Τιρουβανανταπουράμ ή Τριβάντρουμ που είναι η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Κεράλα και η πρώην έδρα του βασιλείου Travancore που κυριαρχούσε στην περιοχή μέχρι τον 19 αι. Οι ινδουιστές πιστεύουν ότι η πόλη προστατεύεται από το ιερό ερπετό Ananda. Το ενδιαφέρον του επισκέπτη στρέφεται αμέσως στον μεγαλειώδη ναό Σρι Ανάντα Παντμάνα Μπασβάμι αφιερωμένο στον Θεό Vishnu, όπου ο εντυπωσιακός πύργος εισόδου Gopuram, με τα 7 επίπεδα καθηλώνει. Η συνέχεια είναι αφιερωμένη στα ανάκτορα των τελευταίων ηγεμόνων του Travancore που σήμερα έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Η πρώην βασιλική κατοικία Kuthiramalika, το ανάκτορο Kanakakunna με τους βρετανικούς κήπους και η γκαλερί Napier (ξενάγηση), κτήριο Ινδο- σαρακινικής αρχιτεκτονικής του 19ου αι. που σήμερα φιλοξενεί στη συλλογή του κοσμήματα, ξυλόγλυπτα της Κεράλα και μπρούτζινα αγάλματα της δυναστείας των Cholas. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στο σύγχρονο κέντρο της πόλης όπου θα δούμε τα κτήρια του πανεπιστημίου, τα κινηματογραφικά στούντιο της Κεράλα και το κτήριο Indian Coffee House που κατασκευάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Laurie Baker. Τέλος θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά Chalai Bazaar για να κλείσουμε τη μέρα μας με έντονα χρώματα και εικόνες της καθημερινής ζωής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η

Τριβάντρουμ - Κοβαλάμ - Κανυακουμάρι

Η σημερινή μέρα θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, όταν χιλιετίες πριν στα τροπικά δάση της Κεράλα άρχισε να εφαρμόζεται η Ayuverda. Βασικά συστατικά και στοιχεία της φύσης -τίποτα ζωικό- άρχισαν να αναμιγνύονται και να χρησιμοποιούνται για την υγεία και την ευεξία των Βραχμάνων. Στο πέρασμα του χρόνου η Ayuverda οργανώθηκε, η πρακτική της διευρύνθηκε και σήμερα είναι γνωστή ακόμα και σε χώρες του δυτικού κόσμου. Θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο καλά οργανωμένα κέντρα Ayurveda και Yoga στην περιοχή του Kovalam, θα γνωρίσουμε τους χώρους, τις τεχνικές και θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε κάποια θεραπεία ή μασάζ από τα χέρια των ειδικών! Δάσκαλοι και εκπαιδευτές Yoga θα είναι στη διάθεσή μας να μας διδάξουν Hatha, Pranayama ή Kundalini… ότι προτιμάτε!

Σημείωση: Για όσους επιθυμούν θεραπείες Ayurveda ή μάθημα Yoga οι συνεδρίες θα έχουν επιβεβαιωθεί πριν την άφιξη και το κόστος είναι επιπλέον.

Αναχωρούμε για την ακτογραμμή Kovalam, να περπατήσουμε στον απάνεμο φυσικό κόλπο, να δούμε τον βρετανικό φάρο και να απολαύσουμε χυμό καρύδας και ζαχαροκάλαμου.
Συνεχίζουμε για τις εσχατιές στο νοτιότερο άκρο της Ινδίας, το ακρωτήριο Comorin. Σημείο συνάντησης των Τριών Θαλασσών όπως το ονόμαζαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι. Η Αραβική θάλασσα, ο κόλπος της Βεγγάλης κι ο ανοιχτός Ινδικός ωκεανός σμίγουν στο σημείο που βρίσκεται ο ιερός ναός της θεάς Kumari. Το επιβλητικό Gupuram της εισόδου καθώς και το ιερό άγαλμα με το διαμαντένιο σκουλαρίκι, προσελκύουν ταξιδιώτες αλλά και πλήθος πιστών κάθε ηλιοβασίλεμα για μια εξαγνιστική βουτιά στα νερά του ωκεανού. Οι εικόνες και οι στιγμές είναι έντονες, τροφή για το μυαλό και τα κλικ στο φωτογραφικό φακό πολλαπλασιάζονται. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η

Κανυακουμάρι – Ραμεσβαράμ

Η σημερινή διαδρομή θα μας μεταφέρει στο νησιωτικό σύμπλεγμα Rameshwaram και το πλησιέστερο σημείο στη Σρι Λάνκα, τα στενά του Palk. Από το ακρωτήριο Comorin θα κατευθυνθούμε ΒΑ παράκτια στον κόλπο Mannar, γνωστός από τα χρόνια των Ρωμαίων για τα πανέμορφα μαργαριτάρια! Στην ακτογραμμή τα ψαροχώρια διαδέχονται το ένα το άλλο και η διαδρομή συνεχίζεται μέχρι την γέφυρα Indira Gandhi που συνδέει τη στεριά με το νησί Rameshwaram, αφιερωμένο στο θεό Ράμα. Δίπλα της η γνωστή Pamban bridge κι εδώ απαιτείται στάση για φωτογραφίες! Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο ναό Ramanathaswamy που ο στεγασμένος διάδρομος περιμετρικά του ναού μήκους 1.220μ. μονοπωλεί το ενδιαφέρον.
Συνεχίζουμε μέχρι την νησίδα Dhanushkodi και φτάνουμε ως τη μυθική Γέφυρα του Αδάμ. Πυλώνες στο νερό συμβολίζουν τη νοητή συνένωση με τη Σρι Λάνκα. Τα χρώματα στον ορίζοντα είναι μαγικά το ηλιοβασίλεμα. Επιστρέφουμε στο Rameshwaram, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η

Ραμεσβαράμ – Μαντουράι

Μια διαδρομή προς την ενδοχώρα της Tamil Nadu θα μας δώσει σήμερα την ευκαιρία να δούμε και να αναλύσουμε σκηνές και εικόνες από την καθημερινότητα μιας άλλης εποχής. Γεωργοί και καλλιεργητές, κάτοικοι στην κοιλάδα του ποταμού Kaveri, μας μεταφέρουν σε μια άλλη πραγματικότητα. Έξω από το πούλμαν, τα πρόσωπα των περαστικών διηγούνται δυνατές ιστορίες ζωής. Άφιξη στο Μαντουράι, την πόλη του Νέκταρ και των Ναών. Πρωτεύουσα της δυναστείας των Pandyas μέχρι τον 10ο αι. Η πόλη γνωστή για το εμπόριο και την αίγλη της, η φήμη της έφτανε μέχρι την Κίνα, την Ρώμη και την Αθήνα από τον 3αι. π.Χ. Ο Μεγασθένης και μεταγενέστερα ο Μάρκο Πόλο εξυμνούν την αρχιτεκτονική, την κουλτούρα και τον πλούτο της. Ο ναός της θεάς Meenakshi δεσπόζει στο κέντρο της πόλης, κι εμείς κατευθυνόμαστε εκεί για την απογευματινή τελετή aarti. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η

Μαντουράι

Πρωινή ξενάγηση στο ναό της Meenakshi, ενσάρκωση της θεάς Parvati και σύζυγος του παντοδύναμου θεού Shiva. Ο ναός συγκαταλέγεται στα “νέα επτά θαύματα του κόσμου” και περικλείεται μέσα σε 14 πύργους Gopuram που είναι διακοσμημένοι με αναρίθμητες παραστάσεις από το ινδουιστικό πάνθεο. Δύο χρυσοί θόλοι vimana περιστοιχίζουν το ιερό κι η συλλογή μπρούτζινων αγαλμάτων της θεάς, βόρεια του ναΐκού συμπλέγματος κόβει την ανάσα. Συνεχίζουμε με το παλάτι Thirumalai του 17ου αι. κατοικία των βασιλέων Nayak, δείγμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής με στοιχεία δραβιδικής και ισλαμικής τέχνης. Η μέρα μας τελειώνει με την επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 11η

Μαντουράι - Τρίτσι - Ταντζόρ

Πρωινή αναχώρηση για το Τιρουτσιράπαλι ή Τρίτσι και το ναό Ranganathapuram, αφιερωμένος στον θεό Vishnu. Ο ναός βρίσκεται στο νησί Sri Ranganam που σχηματίζεται στο δέλτα του ποταμού Kaveri. Αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση ναϊκό συγκρότημα σε όλη την Ινδία και ο ναός είναι ο ίδιος μια πόλη!! Κατοικημένη περιοχή, εμπορικοί δρόμοι, καταστήματα με αφιερώματα για το ναό και είδη χρήσιμα στους προσκυνητές παντού. Ο ναός καταλαμβάνει 1,6 τ.χλμ. περικλείεται από 7 τείχη και διακοσμείται από 21 πύργους Gopuram.
Συνεχίζουμε για την Ταντζόρ ή Ταντζαβούρ όπως συνήθως αποκαλείται. Ξεκινάμε την γνωριμία μας με τον ομορφότερο ίσως διακοσμημένο ναό Brihaderwara, χτισμένος στις αρχές του 11ου αι. Αφιερωμένος στο θεό Σίβα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αυθεντικό δείγμα δραβιδικής τέχνης. Το ύψους 60μ. vimana, θόλος σε σχήμα πυραμίδας πάνω από το ιερό τοποθετήθηκε χρησιμοποιώντας ράμπα μήκους 6 χλμ.
Συνεχίζουμε με το παλάτι, την πρώην κατοικία των βασιλέων Maratha, εντός του οποίου φιλοξενείται η βιβλιοθήκη Saraswati με περισσότερους από 40 χιλιάδες τίτλους βιβλίων του δυτικού κόσμου και ιερών κειμένων του ινδουισμού. Θα επισκεφθούμε το μουσείο του ανακτόρου εντός του οποίου βρίσκεται μια σπάνια συλλογή με μπρούτζινα αγάλματα από την περίοδο της δυναστείας Cholas 9 – 14 αι. Ο Σίβα που χορεύει τον κοσμικό χορό Shiva Narataja είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα εκθέματα. Δείπνο κ διανυκτέρευση.

Ημέρα 12η

Ταντζόρ - Νταρασουράμ - Ποντισερί

Πρωινή αναχώρηση για το Darasuram όπου θα επισκεφθούμε το ναό Airavateswara αφιερωμένο στο θεό Shiva. Ο ναός χτίστηκε από τον βασιλιά Raja raja II της δυναστείας των Cholas στις αρχές του 12 αι. Τα αγάλματα και οι τοιχογραφίες που απομένουν μέχρι σήμερα στο εσωτερικό του ναού παριστάνουν χορευτές, ακροβάτες και σκηνές από την καθημερινή ζωή αναδεικνύοντας ένα επίπεδο υψηλής αισθητικής και υπέροχης τέχνης. Συνεχίζουμε ως την ακτή Coromandel και την πρώην γαλλική αποικία Pondicherry. Μια απογευματινή βόλτα στην παραλιακή promenade θα μας πείσει για την παρουσία του γαλλικού στοιχείου που υπερτερούσε στην περιοχή ως την δεκαετία του 1950. Αριστοκρατικές επαύλεις, η Raj Niwas κατοικία του Γάλλου κυβερνήτη, δημόσια κτήρια νεοκλασικού ρυθμού και ο καθεδρικός ναός δεσπόζουν στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 13η

Ποντισερί - Auroville - Mahaballipuram – Τσενάι (Μαντράς)

Πρωινή αναχώρηση για το γειτονικό Auroville, την πόλη του μέλλοντος όπως την οραματίστηκε ο φιλόσοφος Sri Aurobindo στις αρχές του 20ού αι. Ο πληθυσμός σήμερα είναι σχεδόν 55 χιλιάδες κάτοικοι από κάθε γωνιά του πλανήτη που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το όραμα για μια κοινωνία που βρίσκεται σε επαφή με το πνεύμα και το φυσικό περιβάλλον βρίσκει ανταπόκριση. Το ενδιαφέρον μονοπωλεί το φουτουριστικό κτήριο Matri Mandir, κέντρο για εξάσκηση Yoga και διαλογισμού. Μια υπερσύγχρονη κατασκευή σε σχήμα υδρογείου σφαίρας, πρότυπο δείγμα αρχιτεκτονικής στην κατηγορία του!
Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στο Auroville καθώς και για ένα μάθημα Υοga από εξειδικευμένους δασκάλους του κέντρου (επιβεβαίωση πριν την άφιξη με επιπλέον κόστος).
Μετά το Auroville συνεχίζουμε την πορεία μας βόρεια στην ακτή Coromandel μέχρι το Mahaballipuram όπου οι Ναοί της Ακτής δεσπόζουν και εντυπωσιάζουν. Πιθανότατα να αποτελούσαν ορόσημο για την πλοήγηση των πλοίων, εκτός από λατρευτικό κέντρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα 7 Rathas, τεράστιοι μονόλιθοι που έχουν περίτεχνα λαξευτεί σαν πραγματικά ιερά τοποθετημένα σε ευθεία γραμμή και μοιάζουν σαν να αναδύονται από το νερό. Η ξενάγησή μας τελειώνει με τα ανάγλυφα του μυθικού ήρωα Arjuna διαστάσεων 27Χ9μ. το μεγαλύτερο, σκαλισμένα πάνω σε έναν τεράστιο μονόλιθο! Φιγούρες θεών, ανθρώπων, ζώων και δαιμόνων συνιστούν ένα σκηνικό που καθιστά τα ανάγλυφα ως τα πιο εντυπωσιακά της ινδουιστικής τέχνης. Συνεχίζουμε για το Chennai ή Mandras, άφιξη στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 14η

Τσενάι (Μαντράς)

Το Τσενάι ή Μαντράς, η μεγαλούπολη των 5 εκ. κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου Tamil Nadu και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ινδίας. Η παραδοσιακή φυσιογνωμία της πόλης έχει μεταλλαχθεί τις τελευταίες δεκαετίες καθώς η σύγχρονη αρχιτεκτονική με τους ουρανοξύστες εξαπλώνεται και οι ρυθμοί της καθημερινότητας υποδεικνύουν ολοένα και περισσότερο έναν Δυτικό τρόπο ζωής. Ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εθνικό μουσείο με τη συλλογή αγαλμάτων της δυναστείας των Cholas και τα εξαιρετικά εκθέματα με επίκεντρο τον Σίβα που χορεύει τον κοσμικό χορό. Συνεχίζουμε για το οχυρό του Αγίου Γεωργίου, κέντρο στρατιωτικής και οικονομικής διοίκησης την περίοδο των Άγγλων, την εκκλησία της Παναγίας και τον καθεδρικό του Αγίου Θωμά. Η μέρα μας τελειώνει με μια επίσκεψη στην παράκτια ζώνη της μεγαλούπολης και τη συνοικία των ψαράδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο κ διανυκτέρευση.

Ημέρα 15η

Τσενάι (Μαντράς) - Αθήνα

Νωρίς τα ξημερώματα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Gulf Air.
 • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.
 • Βίζα εισόδου: Κόστος 35€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.