Ξεναγός: Όχι Διάρκεια Ταξιδιού: 7 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο Δραστηριότητα: Swimming Κατάλληλη Εποχή: Χειμώνας,Φθινόπωρο,Άνοιξη,Καλοκαίρι Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία
Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται στην αγκαλιά του Ινδικού, πολύ κοντά στις ακτές της Αφρικής. Το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 115 νησιών, που μοιάζουν να είναι σπαρμένα σα μαργαριτάρια μέσα σε γαλαζοπράσινα νερά. Η εξωτική βλάστηση, το καθάριο χρώμα των σμαραγδένιων νερών, οι λευκές σαν πούδρα αμμουδιές και οι μεγάλοι, λείοι γρανιτένιοι βράχοι, συνθέτουν ένα μαγευτικό θησαυρό, έναν μικρό ιδιωτικό παράδεισο, όπου η πολυτέλεια και η χλιδή σας κάνουν να νοιώθετε σαν VIP.
Μέσα σε αυτόν το φυσικό βιότοπο – καταφύγιο, υπάρχουν πάρα πολλά είδη ψαριών και πουλιών, καθώς και μοναδικά είδη λουλουδιών και άλλων φυτών.
Πανέμορφα και σπάνια είδη ζώων, όπως ο μαύρος παπαγάλος, ο ροζ φοινικόπτερος (γνωστό και ως ροζ φλαμίνγκο) κ.ά. ζουν ανενόχλητα μέσα σε δέντρα μάνγκο, παπάγια, αβοκάντο και φοίνικες με την παράξενη ποικιλία καρύδας που ονομάζεται “coco del mar”, ενώ στη θάλασσα διαβιούν μεγάλες θαλάσσιες χελώνες (περίπου 130.000 διαφορετικά είδη), ανεμώνες της θάλασσας, σπάνια είδη κοραλλιών και σφουγγαριών, καθώς και περίπου 900 ποικιλίες ποικιλόχρωμων τροπικών ψαριών, που όλα μαζί δημιουργούν ένα φανταστικό φυσικό ενυδρείο. Την ομορφιά αυτή του βυθού των Σεϋχελλών κατέγραψε ο Γάλλος εξερευνητής Ζακ Υβ Κουστώ στην ταινία του ο “Κόσμος της Σιωπής”.

Παρθένος τόπος

Η παρθένα ομορφιά των Σεϋχελλών θεωρείται μοναδική. Ίσως λόγω της δύσκολης αεροπορικής πρόσβασης, αλλά και της απόφασης των πολύ καλά οργανωμένων τουριστικών αρχών της χώρας να μην ανοίξουν τις Σεϋχέλλες στον μαζικό τουρισμό, τα νησιά αυτά του Ινδικού διατηρούν εξαιρετικά υψηλό επίπεδο τουριστικών παροχών και υπηρεσιών και από την πρώτη στιγμή δίνουν την αίσθηση ανέγγιχτων παραδείσων.
Άλλωστε, τα 115 νησιά παρέμειναν μέχρι και πριν από δύο αιώνες ακατοίκητα και ακόμα και σήμερα τα περισσότερα από αυτά δεν κατοικούνται. Τα πάντα εδώ είναι γνήσια και όχι “φτιαχτά”. Τα εστιατόρια λίγα αλλά εκλεκτά, παραδοσιακά, με λαχταριστές γαλλο-κρεολέζικες γεύσεις, τα ξενοδοχεία είναι επίσης λίγα αλλά εξαιρετικά, οι παραλίες μοναδικές και χωρίς πολύ κόσμο, αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής να δημιουργηθεί ένας “πριβέ” παράδεισος. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τις Σεϋχέλλες σε ετήσια βάση είναι περίπου 130.000 - κάτω από το μέγιστο αριθμό των 200.000 που έχει ορίσει η κυβέρνηση - και αυτό επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα των κατοίκων του αρχιπελάγους να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα που τόσο απλόχερα προσέφερε η φύση στον τόπο τους. Αυτό αποδεικνύεται και από την ίδρυση πολλών προστατευόμενων περιοχών καθώς και από τον περιορισμό ίδρυσης νέων ξενοδοχείων, τα οποία μάλιστα απαγορεύεται να ξεπερνούν το ύψος των δέντρων!
Έτσι δεν είναι απίθανο που τα επιβλητικά, αυτόχθονα δέντρα tamamaka σκιάζουν ακόμα τις σημαντικότερες αμμουδιές, ενώ στις ψηλότερες κορυφές των νησιών Μάχε και Silhouette, που είναι σχεδόν πάντα τυλιγμένες από σύννεφα, τα σιωπηλά δάση ομίχλης παραμένουν αναλλοίωτα, χωρίς ζιζάνια ή άλλους εισβολείς, με βρύα και άλλα επίφυτα να καταλαμβάνουν κάθε σχισμή του κορμού των αυτοχθόνων δέντρων.
Επιπροσθέτως, η οργιώδης βλάστηση που φθάνει μέχρι τις καταπράσινες εξωτικές παραλίες, θα σας δημιουργήσει την αίσθηση ότι είστε πρωταγωνιστές στο φιλμ “Γαλάζια λίμνη” και ότι κάπου μέσα από το νησί θα ακούσετε ήχους τυμπάνων των ιθαγενών.
Με περηφάνια οι κάτοικοι του νησιού Μάχε θα σας δείξουν το ένα και μοναδικό φανάρι της χώρας τους, που ρυθμίζει την κυκλοφορία σε μια διασταύρωση της πρωτεύουσας!

Αναχώρηση από Αθήνα  – Τιμή από 859€ (Αναχώρηση: Καθημερινά)

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος
BERJAYA BEAU VALLON  4 *(Με πρωινό) Double Room 859€
AVANI BRBARONS 4 *(Με πρωινό) Double Room 1.265€
KEMPINSKI RESORT 5 *(Με πρωινό) Double Room 1.320€
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • Ενημερωτικός φάκελος με έντυπο υλικό.
 • Ασφάλεια ταξιδιού και ΦΠΑ.
 • Φόροι αεροδρομίου και καυσίμων
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Βίζα εισόδου όπου χρειάζεται