Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 9 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Κατάλληλη Εποχή: Καλοκαίρι Δραστηριότητα: Sightseeing,Trekking,Swimming Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Πανόραμα Ισλανδίας, Γκέιζερ Ηφαίστεια Παγετώνες

Η Ισλανδία, στις βόρειες εσχατιές της Ευρώπης είναι ένα νησιωτικό κράτος, λίγο μικρότερο από την Ελλάδα και με μόλις 360.000 κατοίκους!

Πολλοί την έχουν ονομάσει «το βασίλειο του χιονιού», άλλοι την θεωρούν «παράδεισο των φυσιολατρών», εμείς την αγαπάμε, την έχουμε περπατήσει απ’ άκρη σ’ άκρη και πιστεύουμε ότι αξίζει να την επισκεφθεί κανείς όχι μόνο μία αλλά και δύο και τρεις φορές!

Απλωμένη πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα γεωλογικά ρήγματα, με πανέμορφο ηφαιστειακό ανάγλυφο. Φιλοξενεί γραφικά ψαροχώρια, απλές και όμορφες πολίχνες, απόκρημνες ακτές και επιβλητικούς παγετώνες.

Η ήρεμη δύναμη του τοπίου ταράζεται από την περιοδικότητα των γκέιζερς κοντά στη λίμνη Μάιβατν, την βουβή αχλή των κυμάτων ανοιχτά του Χούσαβικ, και τις δυνατές κραυγές των πουλιών που φωλιάζουν στις νότιες παραλίες της.

Εμείς σε αυτό τα ταξίδι θα σας μυήσουμε σε όλα τα μυστικά της κουλτούρας των κατοίκων της, θα σας ιστορήσουμε τις περιπέτειες τους στο βάθος των αιώνων και θα σας δείξουμε έναν τρόπο ζωής που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με την φύση σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας και δύναμης.

Ακόμα κι αν έχετε ξαναπάει, αξίζει να γνωρίσετε αυτή τη χώρα μέσα από μια άλλη οπτική, πιο διεισδυτική και πιο πολυδιάστατη.

Σας περιμένουμε!

Πανόραμα Ισλανδίας

Πανόραμα Ισλανδίας, Γκέιζερ Ηφαίστεια Παγετώνες

…πληρέστατο οδοιπορικό της Ισλανδίας για να σας μείνει αξέχαστη…

 • διανυκτερεύσεις σε 4*& 3* ξενοδοχεία & εξαιρετικές πανσιόν στην Βόρεια Ισλανδία
 • Πρωινό καθημερινά & επτά (7) δείπνα
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Είσοδος και πετσέτα στην γαλάζια λίμνη στο Ρέυκιαβικ, γνωστή για τις ιαματικές της ιδιότητες
 • Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ με τον παγετώνα Βατναγιογκούλ και βόλτα με αμφίβιο στη Λιμνοθάλασσα Γιοκούλσαρλον
 • Εμπειρία μοναδική για κυνήγι Φαλαινών στο Χούσαβικ
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ (αναχ. 1/8) & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ (αναχ. 15 & 22/8).

Περισσότερα Οργανωμένα Πακέτα

Αναλυτικά:
Χώρα: Ισλανδία
Πόλη: Ρέικιαβικ (3), Βικ (1), Χοφν (1), Εγκίλσταντιρ (1), Ακουρέιρι (1)

Αναχώρηση Δωμάτιο Τιμή κατ' άτομο
15/08, 22/08 Δίκλινο
2.290
Φόροι
590
Συνολική Τιμή
2.880
15/08, 22/08 Μονόκλινο
2.940
Φόροι
590
Συνολική Τιμή
3.530
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η

Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ρέυκιαβικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας στο Κέφλαβικ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Ρέυκιαβικ.

Ημέρα 2η

Ρέυκιαβικ – Βικ

Μετα το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα και ξεκινάμε για την εξερεύνηση του νησιού. Προορισμός μας οι νότιες ακτές. Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε μερικούς από τους ομορφοτερους καταρράκτες, τον Σελιαλάντ και τον ιδιαίτερα φωτογενή Σκόγκα, καθώς και τη προστατευόμενη περιοχή του Ντιρχολέ, όπου έχουν τις φωλιές τους εκατοντάδες σπάνια πτηνά. Τελικός μας προρισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 3η

Βικ - Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ – Λιμνοθάλασσα Γιοκούλσαρλον – Χοφν

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλον που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή. Σήμερα έχει μέγεθος περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Παράλληλα είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Η επίσκεψή μας μέσα στη λίμνη, με ειδικές αμφίβιες βάρκες είναι μία εμπειρία που θα μας αποκαλύψει σε όλη της τη διάσταση τη μαγεία και τα θαύματα που προσφέρει η υπέροχη αυτή περιοχή και αποτελεί ακόμη ένα δείγμα, ότι στο Cosmorama δεν συμβιβαζόμαστε για λόγους κόστους παραλείποντας τέτοιες συγκλονιστικές εμπειρίες, όπως συμβαίνει στα συνήθη προγράμματα. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στην περιοχή του Χοφν, στις Νοτιοανατολικές Ακτές της νησιωτικής χώρας, όπου και διανυκτερεύουμε.

Ημέρα 4η

Χοφν - Ανατολικά Φιόρδς - Εγκίλσταντιρ

Σήμερα θα διατρέξουμε τις ανατολικές εσχατιές της Ισλανδίας και αφού περάσουμε το επιβλητικό ορεινό πέρασμα του όρους Βέστουχορν, θα φτάσουμε στην περιοχή που βρίσκονται οι ιδιάιτερα θεαματικές ακτές της Ανατολικής Ισλανδίας με το άγριο, σχεδόν εξώκοσμο τοπίο που χαρακτηρίζε την περιοχή των Ανατολικών Φιόρδς. Γραφικά χωριά όπως το Ντιουπιβογκουρ θα διανθίσουν τη διαδρομή μας. Στη συνέχεια αφού έχουμε γεμίσει τις μπαταρίες μας με εικόνες εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς θα διανυκτερεύσουμε στην ευρύτερη περιοχή του Εγκίλσταντιρ.

Ημέρα 5η

Εγκίλσταντιρ - Μάιβατν - Χούσαβικ - Κυνήγι Φαλαινών - Γκόνταφος - Έιγιαφιόρδ - Ακουρέιρι

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη θαυμάσια γεωθερμική περιοχή της Λίμνης Μάιβατν με τους διάσημους ψευδοκρατήρες, τις πηγές που αναβλύζουν θερμά νερά, τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς από τη λάβα των παλαιότερων ηφαιστιακών δραστηριοτήτων καθώς και την πλούσια πανίδα. Αμέσως μετά μας περιμένει το υπέροχο θέαμα ενός ακόμα επιβλητικού καταράκτη, του καταράκτη των «Θεών», Γκόνταφος. Επόμενος προορισμός το λιμάνι του Χούσαβικ, στις Βόρειες ακτές όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικό «φαλαινοθηρικό» και αν είμαστε τυχεροί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το εξαιρετικό θέαμα των μεγαλύτερων θηλαστικών ζώων του πλανήτη, που συναντούνται σε αφθονία στο Βόρειο Ατλαντικό. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Ακουρέιρι, την μητρόπολη της Βόρειας Ισλανδίας και 2ο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, Γραφικά κτίρια, υπέροχη θέα προς το Φιόρδ Έιγια, που στις όχθες του είναι χτισμένη η πόλη και φυσικά αρκετά διοικητικά κτίρια συνθέτουν την εικόνα της ενδιαφέρουσας πόλης.

Ημέρα 6η

Ακουρέιρι - Μπλόντουος - Μπόργκανες - Ρέυκιαβικ

Σήμερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής προς το κοσμοπολίτικο Ρέυκιαβικ. Η διαδρομή μας είναι διανθισμένη με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες επισκέψεις. Πρώτη μας στάση για σήμερα το λαογφαφικό μουσείο Glaumbar. Στη συνέχεια μας περιμένει το γραφικό ψαροχώρι Μπλόντουος, στο Φίορδ Χούνα, που αποτέλεσε για πολλά χρόνια κέντρο αλίευσης της διάσημης ρέγγας του Ατλαντικού που βρίθει στα νερά της περιοχής. Διασχίζοντας τη θαυμάσια ενδοχώρα της Βορειοδυτικής Ισλανδίας θα απολαύσουμε την επιβλητική θέα του ηφαιστείου Γκράμπροκ, θα φωτογραφήσουμε φιόρδς και καταρράκτες και αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Ρέυκιαβικ έχοντας ολοκληρώσει τον πλήρη γύρο του μοναδικού αυτού νησιού.

Ημέρα 7η

Ρέυκιαβικ (Ξεναγηση πόλης & Golden Circle Tour)

Το πρωινό μας σήμερα είναι αφιερωμένο στη πρωτεύουσα της Ισλανδίας που την αποκαλούν ως τη «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου». Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέυκιαβικ όπως το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Hallgrνmskirkja στο κέντρο της πόλης. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισιρ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισιρ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30μ. μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συνατούνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδιασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέυκιαβικ.

Ημέρα 8η

Ρέυκιαβικ (Γαλάζια Λίμνη) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Σήμερα επωφεληθείτε από το ελεύθερο πρωινό και κάντε μια βόλτα στην αριστοκρατική λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Περπατήστε στην περιοχή του λιμανιού της πόλης, πλήρως αναπλασμένη τα τελευταία χρόνια και πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους, γεμάτη με κομψά καφέ και «trendy» εστιατόρια. Νωρίς το απόγευμα κατευθυνόμαστε στην περιοχή που βρίσκεται η φημισμένη Ηφαιστιακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon). Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Η εν λόγω λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας ενός γειτονικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο και συσσωρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τη λαγκούνα. Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα απολαύσουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 9η

Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί άφιξη στην Αθήνα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3* & εξαιρετικές πανσιόν στην Βόρεια Ισλανδία.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά (συνολικά 7 δείπνα).
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Ψυχαγωγία: Βόλτα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon με βάρκα και κυνήγι φαλαινών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ (αναχ. 1/8) & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ (αναχ. 15 & 22/8).
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Αχθοφορικά.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.