fbpx

Πανόραμα Ιορδανίας 25η Μαρτίου

Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 7 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Αναχώρηση: 24/03/2020 Επιστροφή: 30/03/2020 Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Πανόραμα Ιορδανίας 25η Μαρτίου

Η Ιορδανία, χωνευτήρι πολιτισμών, με τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, φιλόξενους ανθρώπους και πεντανόστιμη κουζίνα, αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους Έλληνες.

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που μας αποκαλύπτει ιστορικά μνημεία, σμιλεμένα στους βράχους, δείγματα εξαιρετικής καλλιτεχνικής έκφρασης των Ναβαταίων, απομεινάρια ρωμαϊκού μεγαλείου, βυζαντινά ψηφιδωτά αλλά και ίχνη νεότερης ιστορίας χαραγμένα ανεξίτηλα στην έρημο. Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι συμπληρώνεται με διανυκτέρευση σε σκηνές στην έρημο και με ένα διάλειμμα χαλάρωσης στα Ιαματικά Νερά της Νεκρά Θάλασσας.

Με πληρωμένες εισόδους ακόμη και στο χώρο που βαφτίστηκε ο Ιησούς που άλλα γραφεία δεν περιλαμβάνουν λόγω της ακριβής εισόδου!  Μην διστάσετε να μας ακολουθήσετε, αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!

Ιορδανία | Γύρος και διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα | Χριστούγεννα 2019 - Πρωτοχρονιά 2020

Το ταξίδι με μια ματιά – Πανόραμα Ιορδανίας 25η Μαρτίου

 • Πτήσεις με Aegean Airlines
 • Ξενοδοχεία 5* σε Αμμάν & Άκαμπα, 4* στη Νεκρά Θάλασσα με ημιδιατροφή
 • Διανυκτέρευση σε σκηνές στο Ουάντι Ραμ με ημιδιατροφή
 • Ξενάγηση στη Γέρασα, την Πομπηία της Ανατολής
 • Ξενάγηση στη Πέτρα και στη Μπέιντα
 • Επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο της Μάνταμπα
 • Σαφάρι με ειδικά οχήματα στο Ουάντι Ραμ
 • Περιήγηση και διανυκτέρευση στην Άκαμπα
 • Επίσκεψη στη Βηθανία, στο χώρο που βαφτίστηκε ο Ιησούς
 • Χαλάρωση στα ιαματικά νερά της Νεκράς Θάλασσας
 • Έμπειρος αρχηγός/ συνοδός

Πτήσεις: Aegean Airlines

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
24/3 Αθήνα – Αμμάν 23.50 02.05*
30/3 Αμμάν – Αθήνα 04.00 06.10

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

Περισσότερα Οργανωμένα Πακέτα

Αναλυτικά:
Χώρα: Ιορδανία
Πόλη: Αμμάν (3), Άκαμπα (1), Ουάντι Ραμ (1), Νεκρά Θάλασσα (1)

 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.
Αναχώρηση Δωμάτιο Τιμή κατ' άτομο
24/03/2020 Δίκλινο
770
Φόροι
420
Συνολική Τιμή
1.190
24/03/2020 Μονόκλινο
1.150
Φόροι
420
Συνολική Τιμή
1.570

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η (24/3)

Ημερομηνία : 24 Μαρτίου 2020

Αθήνα – Αμμάν

Αναχώρηση αργά το βράδυ αεροπορικώς για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η (25/3)

Ημερομηνία : 25 Μαρτίου 2020

Αμμάν (ξενάγηση πόλης, Γέρασα)

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Λίγος χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η «Πομπηϊα της Ανατολής». Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η (26/3)

Ημερομηνία : 26 Μαρτίου 2020

Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Κεράκ – Άκαμπα

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Άκαμπα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, κατευθυνόμαστε προς τη πόλη Κεράκ, τη παλιά πρωτεύουσα του βιβλικού βασιλείου Μοάμπ. Γι αυτό το λόγο, το κάστρο της περιοχής είναι γνωστό ως το κάστρο των Μοαβιτών. Κτίστηκε το 1142 στα ερείπια των τειχών που χρονολογούνται από τα χρόνια των Ναβαταίων. Δέχθηκε διαδοχικά επιθέσεις από ομάδες των Σαλαντίν το 1183 και 1184 έως τη τελική του πολιορκία το 1188. Στη συνέχεια ανακατασκευάστηκαν τμήματα του στη διάρκεια των χρόνων από τους Άραβες και προτέθηκαν κομμάτια από σκούρα ηφαιστειακή τούφα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Άκαμπα, το λιμάνι της χώρας πάνω στην Ερυθρά θάλασσα, σύντομη περιήγηση της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η (27/3)

Ημερομηνία : 27 Μαρτίου 2020

Άκαμπα - Πέτρα (ξενάγηση) - Μπέιντα – Ουάντι Ραμ

Πρωινό και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Θα επισκεφθούμε ακόμη τη μικρή Πέτρα ή αλλιώς Μπέιντα, σημαντικό προάστειο της Πέτρας για τους εμπορικούς δρόμους στο Βορρά όπου κι εκεί θα δούμε εντυπωσιακά κτίρια και κανάλια νερού. Άφιξη στο Ουάντι Ραμ, την έρημο του Λορενς της Αραβίας μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916. Διανυκτέρευση σε σκηνές μέσα στην έρημο και δείπνο.

Ημέρα 5η (28/3)

Ημερομηνία : 28 Μαρτίου 2020

Σαφάρι στο Ουάντι Ράμ – Νεκρά θάλασσα

Μετά το πρωινό με Jeep 4Χ4 (με καρότσα) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό της ερήμου Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ. Θα θαυμάσουμε τους αμμώδεις σχηματισμούς και όσοι επιθυμείτε θα κάνετε και μια βόλτα με καμήλες! Συνεχίζουμε για την αλμυρή Νεκρά Θάλασσα, στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ, στο χαμηλότερο σημείο επιφάνειας της Γης! Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η (29/3)

Ημερομηνία : 29 Μαρτίου 2020

Νεκρά θάλασσα – Βηθανία - Αμμάν

Όλο το πρωινό ελεύθερο όπου θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Χαλαρώσετε κάνοντας χαμάμ ή χαρίζοντας στον εαυτό σας ένα μοναδικό spa! Συνεχίζουμε για τη Βηθανία, έναν από τους σημαντικότερους Χριστιανικούς θρησκευτικούς χώρους όπου βαφτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη το Βαπτιστή. Τελική μας κατάληξη η γνώριμη πρωτεύουσα του Αμμάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση για κάποιες ώρες.

Ημέρα 7η (30/3)

Ημερομηνία : 30 Μαρτίου 2020

Αμμάν - Αθήνα

Τα ξημερώματα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση μας πίσω στην Αθήνα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Aegean Airlines.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*, 4*: (Le Royal 5* Amman, Dead Sea Spa hotel 4*, Oryx 5* Aqaba, Mazayen /Magic Camp Wadi Rum) ή παρόμοια.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από έμπειρους τοπικούς ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Τέλη εισόδων στα όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Βίζα εισόδου στη χώρα για γκρουπ άνω των 5 ατόμων.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Αχθοφορικά.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.