Ξεναγός: Ναι Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Διάρκεια Ταξιδιού: 6 ημέρες Δραστηριότητα: Sightseeing Κατάλληλη Εποχή: Άνοιξη,Καλοκαίρι Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Ο Μεσαίωνας στην Αλσατία και από τις δύο πλευρές του Ρήνου | Απρίλιος – Ιούνιος 2021

 

Ένα διαφορετικό ταξίδι στη μεσαιωνική Αλσατία, και στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου, ένα οδοιπορικό που σκοπό έχει να μας αποκαλύψει τη μεσαιωνική ταυτότητα αυτής της τόσο ιστορικής περιοχής στην καρδιά της Ευρώπης. Επισκεπτόμαστε τις πιο εμβληματικές πόλεις και κωμοπόλεις αλλά και χωριά της γαλλο-γερμανικής Αλσατίας, εκεί όπου ο μεσαιωνικός χαρακτήρας της περιοχής πνέει δυνατότερα: με αφετηρία το Στρασβούργο επισκεπτόμαστε Μόλσχαϊμ, Ρόσχαϊμ, Ομπερναί, Καϊσερμπέρ, Έγκισαϊμ, Νίντερροτβαϊλ, Φράιμπουργκ, Μπράιζαχ και βέβαια την περίφημη Χαϊδελβέργη, και βλέπουμε μεσαιωνικές παλιές πόλεις, καθεδρικούς ναούς, μνημεία και αρχοντικά που αφηγούνται εύγλωττα την πλούσια Ιστορία αιώνων της Αλσατίας.

Με αφετηρία τη Φρανκφούρτη αναχωρούμε για το Στρασβούργο, βάση για τις εξορμήσεις μας στην Αλσατία. Επισκεπτόμαστε το κουκλίστικο Ριμπωβιλέ, το Ρικβίρ με τα παραδοσιακά σπίτια και το «στολίδι της Αλσατίας», το Κολμάρ. Συνεχίζουμε για τα μεσαιωνικά χωριά Μόλσχαϊμ’βολσχαϊμ και Ρόσχαϊμ για να καταλήξουμε στο Ομπερναί, στην καρδιά της οινοπαραγωγικής ζώνης της Αλσατίας. Βλέπουμε επίσης το κάστρο Οτ Κενικσμπούρ, τις γραφικές κωμοπόλεις Καϊσερμπέρ και Έγκισαϊμ, ενώ περνώντας στην ανατολική πλευρά του ποταμού Ρήνου ερχόμαστε σε γερμανικό έδαφος και επισκεπτόμαστε το Νίντερροτβαϊλ, το Φράιμπουργκ και το Μπράιζαχ. Επιστρέφοντας, επισκεπτόμαστε την πανεπιστημιούπολη Χαϊδελβέργη πριν αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Ένα μοναδικό ταξίδι, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στη χώρα μας. Ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό αφιερωμένο αποκλειστικά στην Αλσατία, που εστιάζει στη μεσαιωνική παράδοση και κληρονομιά της ιστορικής αυτής περιοχής. Επισκεπτόμαστε σπουδαίες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Αλσατίας, και από τις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου, τόσο στη γαλλική όσο και στη γερμανική πλευρά.

Ο Μεσαίωνας στην Αλσατία – Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Απευθείας πτήσεις.
 • 5 διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4*.
 • Επίσκεψη στα μοναδικά χαρακτηριστικά αλσατικά χωριά Κολμάρ, Ριμποβίλ, Ρικβίρ.
 • Επίσκεψη στη φημισμένη πανεπιστημιούπολη Χαϊδελβέργη.
 • Εκδρομές σε μεσαιωνικά χωριά της γαλλικής Αλσατίας: Μόλσχαϊμ, Ρόσχαϊμ, Ομπερναί, Καϊσερμπέρ, Έγκισαϊμ.
 • Εκδρομές σε μεσαιωνικά χωριά της γερμανικής Αλσατίας, όπως Μυρμπάχ, Μπράιζαχ, Νίντερροτβαϊλ και στην πόλη Φράιμπουργκ.
 • Επίσκεψη στο κάστρο Οτ Κένικσμπουργκ.
 • Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος αρχηγός – συνοδός.

Highlights

 • Απολαύστε μια καταπληκτική κρουαζιέρα με σκάφος γυάλινου περιβλήματος στα εξαίσια κανάλια της «Μικρής Γαλλίας» στο Στρασβούργο.
 • Εξερευνήστε το Στρασβούργο με τα μοναδικά αξιοθέατά του.
 • Ο Καθεδρικός ναός της Κολμάρ με την «Παναγία του ροδόκηπου», του Σονγκάουερ.
 • Τα μεσαιωνικά αρχοντικά στο Ροσχάιμ.
 • Το κάστρο Οτ Κενικσμπούρ.
 • Τα πλούσια δείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής στο Μπράιζαχ και το Νίντερροτβαϊλ.
 • Η φημισμένη πανεπιστημιούπολη της Χαϊδελβέργης.

Περισσότερα Οργανωμένα Πακέτα

Αναχωρήσεις

28/4, 14/5, 10/6, 24/6

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/4/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 639€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 639 € 275 €
  Twin Room 639 € 275 €
  Triple Room 639 € 275 €
  Single Room 859 € 275 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/5/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 639€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 639 € 275 €
  Twin Room 639 € 275 €
  Triple Room 639 € 275 €
  Single Room 859 € 275 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/6/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 639€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 639 € 275 €
  Twin Room 639 € 275 €
  Triple Room 639 € 275 €
  Single Room 859 € 275 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/6/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 639€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 639 € 275 €
  Twin Room 639 € 275 €
  Triple Room 639 € 275 €
  Single Room 859 € 275 €

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – Φρανκφούρτη (Πτήση) – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο

Πτήση για Φρανκφούρτη. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την ιστορική Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Στρασβούργο της Γαλλίας. Το «χρονο-ταξίδι» μας στον Μεσαίωνα μόλις έχει ξεκινήσει. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και στη συνέχεια ξενάγηση του Στρασβούργου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Στρασβούργο – Κολμάρ – Ρικβίρ – Ριμπωβιλέ (Ξεναγήσεις) – Στρασβούργο

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας». Ο αέρας της μεσαιωνικής της αίγλης πνέει δυνατά στην Κολμάρ, όπως θα διαπιστώσουμε στην περιήγησή μας στην πόλη που έχει διατηρήσει πολλά χαρακτηριστικά του μεσαιωνικού παρελθόντος, κυρίως φυσικά στην αρχιτεκτονική και τα μνημεία της. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου με την «Παναγία του ροδόκηπου», έργο του Schongauer (1473), τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi), που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας. Αξίζει επίσης να δούμε το Musee d’Unterlinden, με μια εξαιρετική συλλογή έργων του 15ου και 16ου αι. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς το Ρικβίρ και το Ριμπωβιλέ. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, καθώς και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Στρασβούργο – Μόλσχαϊμ – Ρόσχαϊμ – Ομπερναί – Σατώ οτ Κένικσμπουργκ – Στρασβούργο

Η σημερινή μέρα είναι στην ουσία ένα μεσαιωνικό ψηφιδωτό, που αποτελείται από πολλές μικρές ψηφίδες πολιτισμού και πλούσιας Ιστορίας. Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό Μόλσχαϊμ για να παρατηρήσουμε τον ιησουιτικό ναό και το καρθουσιανό μοναστήρι. Λίγο έξω από την πόλη, στο Άβολσχαϊμ θα σταθούμε στο παρεκκλήσι του St. Ulrich, με τον αλλόκοτο τρούλο και μια εξαιρετική συλλογή από τοιχογραφίες του 13ου αι. Επόμενος σταθμός στο μεσαιωνικό μας σεργιάνι είναι στο γειτονικό Ροσχάιμ: ο χρόνος έχει φερθεί πολύ καλά στην αλσατική αυτή κωμόπολη, κι έτσι πολλές από τις μεσαιωνικές κατοικίες και τα αρχοντικά της έχουν διατηρηθεί σε απίστευτα καλή κατάσταση. Την ίδια αγαθή τύχη έχει και ο ρωμανικός ναός των αγίων Πέτρου και Παύλου (12ος αι.), όπως και ο επίσης ρωμανικού τύπου ναός του Αγίου Πέτρου στο γειτονικό Ομπερναί. Το σημερινό μας ταξίδι στον χρόνο ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας στο κάστρο Οτ Κενικσμπούρ. Το σατώ χτίστηκε το 1147 έχοντας ζήσει έκτοτε από πρώτο χέρι τις συγκρούσεις βασιλιάδων, αρχόντων και αυτοκρατόρων. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Στρασβούργο – Καϊσερμπέρ – Έγκισαϊμ – Στρασβούργο

Πρώτος μας σταθμός είναι το Καϊσερμπέρ, το «βουνό του αυτοκράτορα», όπως ερμηνεύεται στα γερμανικά. Απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της πόλης από το κάστρο, βλέπουμε πώς μέσα σε μια καταπράσινη κοιλάδα «ξεφυτρώνει» αυτή η αυθεντική μεσαιωνική κωμόπολη, με τα καλοδιατηρημένα σπίτια της, το φρούριο, τη γέφυρα και τον υπέροχο καθεδρικό με τις περίτεχνες εικόνες. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας ερχόμαστε στο Εγκισάιμ (Eguisheim), ένα μικρό όσο και πανέμορφο χωριό: όχι τυχαία αποτελεί αναπόσπαστο μέλος των «πιο όμορφων χωριών της Γαλλίας» («Les Plus Beaux Villages de France»), ενώ πριν λίγα χρόνια βραβεύτηκε ως «το αγαπημένο χωριό των Γάλλων» («Village préferé des Français»). Αναρωτιέστε πού οφείλονται όλα αυτά τα βραβεία; Μα φυσικά στο αναλλοίωτο αλσατικό χρώμα του Εγκισάιμ, στις πολύχρωμες, ολάνθιστες προσόψεις των σπιτιών και στο μεσαιωνικό της παρελθόν που αποτυπώνεται στα στενά της καντούνια και τα λιθόστρωτα σοκάκια της. Επόμενος σταθμός μας είναι το Μυρμπάχ (Murbach): στα χρόνια της ακμής της περιοχής, το ρωμανικό αββαείο των Βενεδικτίνων του Μυρμπάχ είχε την πρωτοκαθεδρία στην Αλσατία! Το καθολικό του είναι ένα αληθινό έργο τέχνης, εξαιρετικό δείγμα της ρηνανικής παράδοσης, και όσο και αν το πέρασμα των αιώνων έφερε μαζί του καταστροφές, κάθε φορά η ανακαίνιση πρόσθετε κάτι ακόμα στο αβαείο για να επαναφέρει τη λαμπρότητά του. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα

Στρασβούργο – Νίντερροτβαϊλ – Φράιμπουργκ – Μπράιζαχ – Στρασβούργο

Σήμερα γυρνάμε σελίδα σε αυτό το μεσαιωνικό παραμύθι, και ετοιμαζόμαστε να γνωρίσουμε τον μεσαιωνικό χαρακτήρα της Αλσατίας και από την άλλη πλευρά του Ρήνου, σε έδαφος γερμανικό αυτή τη φορά. Το πρωί αναχωρούμε από το Στρασβούργο με κατεύθυνση προς τα νότια και περνάμε τον Ρήνο για να περάσουμε στη Γερμανία και να φτάσουμε στον πρώτο σταθμό της εκδρομής μας, το Νίντερροτβαϊλ. Εδώ, όπως και στη γειτονική πόλη του Μπράιζαχ, που επίσης θα επισκεφθούμε σήμερα, θα δούμε εξαιρετικά δείγματα γοτθικής τέχνης στα τρίπτυχα των καθεδρικών ναών τους και τις ανάγλυφες παραστάσεις δια χειρός του λεγόμενου Master HL, Γερμανού γλύπτη που μεγαλούργησε στις αρχές του 16ου αι. Έργα του θα βρούμε και στην επόμενη γερμανική πόλη που επισκεπτόμαστε σήμερα, το Φράιμπουργκ, μία από τις καλύτερα διατηρημένες παλιές πόλεις της Γερμανίας· κι αυτό, σε μια απέραντη χώρα με εκατοντάδες μεσαιωνικές πόλεις και χωριά όπως η Γερμανία, σίγουρα λέει πολλά! Στο κέντρο του Φράιμπουργκ δεσπόζει το Μίνστερ, ένας υπέροχος γοτθικός ναός με τον ψηλότερο μεσαιωνικό πύργο! Το φανταστικό μουσείο της πόλης έχει πλέον ξανανοίξει μετά από αρκετό καιρό που παρέμενε κλειστό, προσφέροντάς μας ακόμα ένα σεργιάνι στο απίθανο μεσαιωνικό παρελθόν της «γερμανικής» Αλσατίας. Στη συνέχεια, διαβαίνουμε ξανά τον ποταμό Ρήνο για να επιστρέψουμε στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Στρασβούργο – Φρανκφούρτη – Πτήση επιστροφής σε Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη, όπου θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας ώστε να… επιστρέψουμε στον σύγχρονο κόσμο. Βλέπετε, έξι ημέρες ζούσαμε με όλες μας τις αισθήσεις ένα ανεπανάληπτο μεσαιωνικό παραμύθι…

 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις.
 •  5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hilton 4* στο Στρασβούργο.
 •  Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 •  Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός – συνοδός.
 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 •  Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κ.λπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 275 €.
 • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.