Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 8 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Δραστηριότητα: Sightseeing Κατάλληλη Εποχή: Φθινόπωρο,Χειμώνας,Άνοιξη Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Το παραμυθένιο σουλτανάτο του Ομάν αποτελεί την παραδοσιακή Αραβία και μια από τις πιο αυθεντικές χώρες στην περιοχή, αφού μέχρι και τη δεκαετία του ‘70 ήταν μια από τις απομονωμένες. Αυτό που κάνει ιδιαίτερο αυτόν τον αραβικό προορισμό είναι η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα παλαιά κάστρα της ερήμου στο χρώμα της άμμου, οι ατελείωτες αμμώδεις εκτάσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι καταπράσινες οάσεις που εμφανίζονται σαν πράσινες βούλες στο καφέ της άμμου, αλλά και οι αραβικές πόλεις που διατηρούν μέχρι σήμερα το παραδοσιακό τους χρώμα με τις υπαίθριες αγορές, τις ιδιαίτερες οσμές μπαχαρικών και τις ενδυμασίες των ντόπιων.

Ένα ταξίδι που θα σας μεταφέρει σε παλαιές βεδουίνικες νύχτες.

Ένα ταξίδι στα χνάρια των καραβανιών και των εμπόρων, που μετέφεραν το πολύτιμο μυρωδικό από την Αραβική Χερσόνησο στη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Ρώμη. Καραβάνια με δύο και τρεις χιλιάδες καμήλες ξεκινούσαν από εδώ για να περάσουν την έρημο της Αραβικής Χερσονήσου, να διασχίσουν «το Δρόμο του Λιβανιού», όπως τον έλεγαν, μέσα από τη Σαουδαραβική Έρημο, να πωλήσουν το λιβάνι στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και από εκεί στον τότε γνωστό κόσμο.

Η έννοια του «αρωματικού» στην εξωτική χώρα του Ομάν είναι διαφορετική, πολύ διαφορετική από αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε. Η ιστορία του Ομάν είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα αρώματα, τα μπαχαρικά, τις οσμές και τις μυρωδιές. Από την αρχαιότητα το Ομάν, και κυρίως η νότια περιοχή του, το Δοφάρ, ήταν η πηγή για λιβάνι, μύρο και διάφορες άλλες αρωματικές ουσίες.

Αριθμός Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

WY 194

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΣΚΑΤ

23:20

06:30

WY 193

ΜΑΣΚΑΤ – ΜΑΣΚΑΤ

14:45

19:00

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17.11

Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους εορτασμούς για τα γενέθλια του σουλτάνου του Ομάν Καμπούς Μπιν Σαΐντ, στην πόλη Ίμπρα!

Ένα πραγματικά σπάνιο πρόγραμμα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό! Μία ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο σουλτανάτο του Ομάν και να γνωρίσουμε την αυθεντική Αραβία. Οπαδοί των ποιοτικών και των εναλλακτικών προγραμμάτων, ανακαλύπτουμε μαζί τις ανεξερεύνητες ομορφιές μίας από τις πλέον ιδιαίτερες περιοχές του πλανήτη. Περπατάμε στο φαράγγι του Τζεμπέλ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας», απολαμβάνουμε σαφάρι με 4×4 και διανυκτερεύουμε κάτω από τ’ αστέρια στην έρημο του Ουάντι Τίβι, σε ένα ταξίδι που θα μας μεταφέρει νοητά στις βεδουίνικες νύχτες των παραμυθιών.

Ομάν, Όαση Σαλαλά, Στενά Ορμούζ

Αναχωρήσεις

22/12, 29/12, 9/2, 1/3, 22/3

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 829€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 829 € 590 €
Twin Room 829 € 590 €
Triple Room 829 € 590 €
Single Room 1389 € 590 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 829€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 829 € 590 €
Twin Room 829 € 590 €
Triple Room 829 € 590 €
Single Room 1389 € 590 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/2/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 749€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 749 € 590 €
Twin Room 749 € 590 €
Triple Room 749 € 590 €
Single Room 1309 € 590 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/3/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 749€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 749 € 590 €
Twin Room 749 € 590 €
Triple Room 749 € 590 €
Single Room 1309 € 590 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/3/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 749€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 749 € 590 €
Twin Room 749 € 590 €
Triple Room 749 € 590 €
Single Room 1309 € 590 €

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – Μάσκατ (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μάσκατ, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του σουλτανάτου του Ομάν.

2η ημέρα

Μάσκατ (άφιξη) – Αλ Ουασίλ – Διαδρομή με 4x4 στην Κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ – Βόλτα στους αμμόλοφους – Διανυκτέρευση στην έρημο

Πρωινή άφιξη στο Μάσκατ. Από την πόλη θα μεταβούμε οδικώς στο Αλ Ουασίλ, ένα από τα χωριά της περιοχής Μπιντίγια, στις ερήμους του Ομάν με τους χρυσούς αμμόλοφους. Εδώ θα επιβιβαστούμε σε 4x4 Land Cruiser για να απολαύσουμε μία συναρπαστική διαδρομή στους αμμόλοφους, φτάνοντας μέχρι την κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ, αλλά και μπάνιο στους κρατήρες με τα σμαραγδένια νερά (οι γυναίκες ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν μπάνιο θα πρέπει να φορούν t-shirt και σορτς, όχι μαγιό). Η διανυκτέρευσή μας σήμερα θα γίνει «κάτω από τα αστέρια», στην έρημο της Μπάνι Χαλίντ: ήδη από την αρχή του ταξιδιού μας θα ζήσουμε μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες του προγράμματος, με την διανυκτέρευσή μας «κάτω από τ’ αστέρια». Tακτοποίηση λοιπόν σε ειδικά διαμορφωμένες πολύ ωραίες σκηνές και διανυκτέρευση κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου του Ομάν. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17.11 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: Πρωινή άφιξη στο Μάσκατ. Η 18η Νοεμβρίου είναι ημέρα γενεθλίων του Σουλτάνου Καμπούς Μπιν Σαΐντ. Σε όλη την επικράτεια του Ομάν λαμβάνουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του σουλτάνου. Σήμερα λοιπόν θα μείνουμε στο Μάσκατ για να παρακολουθήσουμε τον εορτασμό για τα γενέθλια του Σουλτάνου (για τις λεπτομέρειες της ημέρας αυτής θα ενημερωθείτε με το τελικό ενημερωτικό της εκδρομής.)

3η ημέρα

Κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ – Κοιλάδα Ουάντι Τίβι – Παραλία Μπιμμάχ – Κοιλάδα Αλ Αρμπεϊέν – Κουριγιάτ – Επιστροφή στο Μάσκατ

Αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό το Μάσκατ, ακολουθώντας όμως σήμερα διαφορετική διαδρομή. Κινούμαστε προς τα νοτιοανατολικά του Ομάν, διασχίζοντας την κοιλάδα Ουάντι Τίβι, κατά τόπους περνώντας ανάμεσα από ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα, και από το μικρό, ορεινό χωριό Μιμπάμ. Φτάνουμε στο Μπιμάχ, έναν κρατήρα γεμάτο με νερό σε έντονο, σμαραγδί χρώμα, τα λεγόμενα «sinkholes» που συναντώνται διάσπαρτα σ’ αυτό το κομμάτι της αραβικής χερσονήσου. Θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε το μπάνιο μας στα νερά του, μία ακόμα συναρπαστική εμπειρία που μας επιφυλάσσει η διαδρομή μας. Συνεχίζουμε μέσω της στενής παράκτιας διαδρομής με κατεύθυνση προς το Μάσκατ, περνάμε από την Κοιλάδα Αλ Αρμπεϊέν και περνώντας από χωριά με ολόλευκα σπιτάκια φτάνουμε στο λιμάνι του Κουραγιάτ, πόλη ιδιαίτερα συμπαθητική, που θα είναι ο τελευταίος μας σταθμός πριν την επιστροφή μας στο Μάσκατ. Διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα.

4η ημέρα

Μάσκατ (ξενάγηση)

H ημέρα περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μεγάλο τζαμί, ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στις αγορές ψαρικών και λαχανικών της Μούτρα. Θα περπατήσουμε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό στα σουκ με τα μαγαζάκια χρυσαφικών, ασημικών, χαλιών, μπαχαρικών, για μια αυθεντική γεύση της απλής καθημερινής ζωής των κατοίκων του σουλτανάτου. Περνώντας την Cornice, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, φτάνουμε στο παραμυθένιο παλάτι Αλ Αλάμ του σουλτάνου του Ομάν, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα δούμε τα πορτογαλικά φρούρια του 16ου αιώνα Τζαλάλι και Μιράνι και θα επισκεφτούμε το εθνολογικό μουσείο. Διανυκτέρευση στο Μάσκατ.

5η ημέρα

Μάσκατ – Νίζουα – Αλ Χάμρα – Τζέμπελ Χαμς – Μάσκατ

Αναχωρούμε για ακόμη μία εξερεύνηση της ενδοχώρας του Ομάν, με πρώτο μας σταθμό την ορεινή πόλη της Νίζουα, με το επιβλητικό της φρούριο, ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν. Η πόλη αποτελεί παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιΐας. Επισκεπτόμαστε ακόμα το μαγικό χωριό της Αλ Χάμρα, με ιστορία περίπου 400 χρόνων: μερικά μάλιστα από τα παλαιότερα κτίσματα (κυρίως κατοικίες) του Ομάν χτίστηκαν και διατηρούνται ακόμα στην Αλ Χάμρα. Πολλές από αυτές τις κατοικίες έχουν τρεις, τέσσερις και πέντε ορόφους, με την οροφή να αποτελείται συνήθως από φύλλα φοινικιάς. Επόμενος σταθμός μας είναι η οροσειρά Σαμς, το Βουνό του Ήλιου, όπως λέγεται στα αραβικά, το υψηλότερο βουνό στο Ομάν. Εδώ θα δούμε το ομώνυμο φαράγγι, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας», ένα τοπίο σκληρό, αυστηρό, όσο και επιβλητικό, μία ανέλπιστη έκφραση της απεραντοσύνης στην αραβική χερσόνησο. Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο Μάσκατ.

6η-7η ημέρα

Μάσκατ (ελεύθερες ημέρες)

Δύο ελεύθερες ημέρες στο Μάσκατ. Μπορείτε με τον αρχηγό μας να κάνετε μια χαλαρή βόλτα στην πόλη και να ανακαλύψετε τις λιγότερο γνωστές πλευρές της. Είναι επίσης μία ευκαιρία για να απολαύσετε τις παραλίες του Μάσκατ με τα κρυστάλλινα νερά. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα

Μάσκατ – Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 4*. Στην Κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ διαμονή σε σκηνή στην έρημο.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά
 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 590.

Βίζα στο Ομάν περίπου 58 € (η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά, κατά την είσοδο στη χώρα)