Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 7 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Δραστηριότητα: Sightseeing,Safari Κατάλληλη Εποχή: Φθινόπωρο Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Ένα πλούσιο ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχουμε μια ολοκληρωμένη γνωριμία με την «Πόλη του Χρυσού», το Ντουμπάι, αλλά και τη δυνατότητα επίσκεψης του όμορου Άμπου Ντάμπι, του μεγαλύτερου από τα επτά εμιράτα και πρωτεύουσα της Ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στη χώρα όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, θα κινηθούμε μεταξύ των επιβλητικών ουρανοξυστών εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και της ερήμου, που άλλοτε κάλυπτε όλη την επιφάνεια της περιοχής. Θα δούμε πώς μέσα σε ένα χρονικό διάστημα πενήντα ετών, η έρημος μετατράπηκε σε μία υπερσύγχρονη μεγαλούπολη με μεγάλες εκτάσεις πρασίνου…

Ένα υπέροχο ταξίδι στο Ντουμπάι, που συμπυκνώνει κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία του πολιτισμού και της τεράστιας υποδομής ενός πραγματικά εντυπωσιακού προορισμού που αποτελεί παγκόσμια μητρόπολη και σπουδαίο τουριστικό κέντρο.

Ξεκινάμε με δύο εκτενείς ξεναγήσεις στην πόλη του Ντουμπάι και της παραλιακής Τζουμέιρα, όπου συνειδητοποιούμε πως έχουμε μπροστά μας μια σύγχρονη πόλη και ένα σπουδαίο επιχειρηματικό κέντρο της Μέσης Ανατολής, ενώ τον επισκέπτη συναρπάζει η κατασκευή σπουδαίων έργων και εντυπωσιακών υπερσύγχρονων κτιρίων. Αφιερώνουμε ξεχωριστή ξενάγηση για το παλιό, παραδοσιακό κομμάτι του Ντουμπάι, και ξεχωριστή για το μοντέρνο τμήμα της πόλης, ώστε να αποκτήσουμε μία ολοκληρωμένη και σφαιρική εικόνα του Ντουμπάι, πέρα από τις συνηθισμένες τουριστικές προσεγγίσεις.

Συνεχίζουμε με ένα σαφάρι με 4Χ4 στην έρημο με τους χρυσούς αμμόλοφους και απολαμβάνουμε στο Desert Camp μια βραδιά αναβίωσης του τρόπου ζωής των Βεδουίνων. Ολοκληρώνουμε με εκδρομή στο «Μανχάταν της Μέσης Ανατολής», το Άμπου Ντάμπι, σύγχρονη και κοσμοπολίτικη πόλη, συνώνυμη του πετρελαϊκού πλούτου και της χλιδής, με ενδιαφέροντα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα τα οποία και θα επισκεφτούμε.

 

Highlights

 • Επισκεφτείτε εξαιρετικά κτίρια στην «Πόλη του Χρυσού», το μαγευτικό και χλιδάτο Ντουμπάι, αλλά και την παραλιακή περιοχή Τζουμέιρα.
 • Εκδράμετε στην πρωτεύουσα της Ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το «Μανχάταν της Μέσης Ανατολής», το Άμπου Ντάμπι.
 • Γνωρίστε τον τρόπο ζωής και τις παραδόσεις των Βεδουίνων και των άλλων φυλών της ερήμου στο Desert Camp.
 • Βιώστε μια βεδουίνικη βραδιά στην έρημο με παραδοσιακές αραβικές λιχουδιές και χορό της κοιλιάς.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

20.09.2020

ΑΘΗΝΑ –  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 103

26.09.2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

16:20

20:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

25.10.2020

ΑΘΗΝΑ –  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:05

23:40

EK 209

31.10.2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

14:00

Περισσότερα Οργανωμένα Πακέτα

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις

20.09, 25.10, 12.11, 26.11

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 949€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 949 € 379 €
Twin Room 949 € 379 €
Triple Room 949 € 379 €
Single Room 1269 € 379 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 949€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 949 € 379 €
Twin Room 949 € 379 €
Triple Room 949 € 379 €
Single Room 1269 € 379 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 949€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 949 € 379 €
Twin Room 949 € 379 €
Triple Room 949 € 379 €
Single Room 1269 € 379 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 949€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 949 € 379 €
Twin Room 949 € 379 €
Triple Room 949 € 379 €
Single Room 1269 € 379 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την είσοδο σας στο μεγάλο τζαμί στο Άμπου Ντάμπι είναι απαραίτητη ειδική ενδυμασία για τις γυναίκες : φούστα μακριά μέχρι τον αστράγαλο ή παντελόνι φαρδύ που να μην διαγράφεται το σώμα , μαντήλα για το κεφάλι και μακρυμάνικο πουκάμισο ή μπλούζα (όχι ντεκολτέ).

Πρόγραμμα

1η ΗΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την «Πόλη του Χρυσού», το Ντουμπάι. Άφιξη στο Ντουμπάι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ (ΝΤΕΪΡΑ – ΜΠΑΡ ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΖΑΜΠΙΛ – γεύμα )

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την πρώτη μας ξενάγηση για να δούμε την παλιά πόλη του Ντουμπάι και να καταλάβουμε το πως ξεκίνησαν όλα. Πρώτη μας επίσκεψη η περιοχή του Μπαρ Ντουμπάι και το κομμάτι της Μπαστάκια όπου βρίσκονται τα πρώτα “χτιστά” σπίτια του Ντουμπάι. Μια γραφική περιοχή με στενά δρομάκια την οποία θα διασχίσουμε πεζοί ( αν το επιτρέπει ο καιρός λόγω υψηλών θερμοκρασιών κάποιους μήνες του χρόνου) για να καταλήξουμε στο μουσείο του Ντουμπάι που στεγάζετε στο πιο παλιό κτίριο της πόλης, το Φρούριο Αλ Φαχίντι. Στο μουσείο θα δούμε πως ζούσαν οι ντόπιοι πριν την ανακάλυψη του πετρελαίου από βίντεο που θα παρακολουθήσουμε αλλά και από αναπαραστάσεις της καθημερινότητάς τους στο παρελθόν και έτσι θα έχουμε μια πληρέστερη εικόνα της πόλης και της εξέλιξής της. Εν συνεχεία θα φτάσουμε στο Creek, το κανάλι του Ντουμπάι όπου και θα επιβιβαστούμε στα Abra, τα πλωτά τους ταξί για να το διασχίσουμε και να φτάσουμε στην περιοχή της Ντέιρα. Εκεί βρίσκονται οι αγορές Χρυσού και Μπαχαρικών. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνετε τις αγορές σας σε μπαχαρικά, σουβενίρ και γιατί όχι σε χρυσό και μην ξεχάσετε το παζάρι στις τιμές. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και ένα φυσικό χυμό από εξωτικά φρούτα όπως μάνγκο και αβοκάντο. Η ξενάγησή μας θα συνεχίσει με την περιοχή Ζαμπίλ όπου θα δούμε κάποια από τα παλάτια των Σεΐχηδων και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες μπροστά από το παλάτι του σημερινού Σεΐχη του Ντουμπάι, Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ. Αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και παγώνια να κάνουν βόλτα στην είσοδο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και απόγευμα είναι ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ (ΤΖΟΥΜΕΙΡΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΜΑΡΙΝΑ – ΝΗΣΙ ΦΟΙΝΙΚΑ – ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΕΪΧ ΖΑΪΝΤ – ΜΠΟΥΡΤΖ ΧΑΛΙΦΑ)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το κέντρο της πόλης ή αλλιώς Downtown. Θα κινηθούμε κατά μήκος του δρόμου Σεΐχη Ζάιντ, του ενός από τους μεγαλύτερους και πιο κεντρικούς δρόμους όπου θα δούμε πανοραμικά τους δίδυμους πύργους του Ντουμπάι, την επέκταση του καναλιού Creek, το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο και την κατασκευή του εναέριου μετρό τους. Μέσα από αυτή την διαδρομή θα καταλήξουμε στα πόδια του ψηλότερου πύργου στον κόσμο του Burj Khalifa (Μπουρτζ Χαλίφα) όπου θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες. Θα περιηγηθούμε στην περιοχή Downtown και στο Boulevard Street με τα υπέροχα μαγαζιά και θα συνεχίσουμε για την παραλιακή περιοχή της Τζουμέιρα. Εκεί θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο ξενοδοχείο κατάρτι Burj Al Arab (Μπουρτζ Αλ Αράμπ). Θα συνεχίσουμε με στάση για φωτογραφίες σε ένα υπέροχο συγκρότημα με κάποια από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πόλης και θα επισκεφτούμε το κέντρο Ισλαμικής Τέχνης. Η ξενάγηση μας συνεχίζετε με το τεχνητό νησί του φοίνικα Palm Jumeirah. Εκεί θα πάρουμε το εναέριο τρενάκι (monorail) για να δούμε το νησί από ψηλά, τα φύλλα με τις βίλες όλων των επωνύμων, το πάρκο Aquaventure και έτσι θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα του πως είναι το νησί σαν κατασκευή. Θα βγάλουμε φωτογραφίες μπροστά από το ξενοδοχείο Ατλάντις και μετά αναχώρηση για την περιοχή Ντουμπάι Μαρίνα. Στάση για φωτογραφίες μπροστά από τον ψηλότερο στριφτό πύργο στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο. Θα σας προτείναμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά εμπορικά της πόλης όπως το Dubai Mall (Ντουμπάι Μολ) ή το Emirates Mall (Έμιρεϊτς Μολ). Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε μια κρουαζιέρα στην Dubai Marina με δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - Σαφάρι στην έρημο με 4Χ4

Το μεσημέρι περίπου 15.30 θα μας παραλάβουν από το ξενοδοχείο οι οδηγοί – ξεναγοί μας για το σαφάρι. Μετά από περίπου 1 ώρα διαδρομή θα φτάσουμε στο σημείο όπου θα ξεκινήσει το σαφάρι. Δενόμαστε και ξεκινάμε να διασχίσουμε την έρημο που άλλοτε διέσχιζαν τα καραβάνια. Θα κινηθούμε με τα jeep πάνω στους αμμόλοφους ενώ θα κάνουμε και στάσεις για φωτογραφίες στους αμμόλοφους και στο ηλιοβασίλεμα. Η διαδρομή μας θα καταλήξει στις τέντες των Βεδουίνων όπου θα έχουμε το δείπνο μας. Εκεί θα έχουμε και την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με καμήλες, χέννα τατουάζ, ναργιλέ και βέβαια να απολαύσουμε χορό της κοιλιάς και το χορό του δερβίση. Και όλα αυτά κάτω από τα αστέρια της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας γεμάτοι νέες εμπειρίες.

5η ΗΜΕΡΑ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΓΕΥΜΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι ή όπως το λένε οι ντόπιοι το «πράσινο Εμιράτο». Μετά από μια απόσταση 190 χλμ (περίπου 2 ώρες) και πριν φτάσουμε στο κέντρο της πόλης θα επισκεφτούμε το μεγαλοπρεπές Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ όπου θα ξεναγηθούμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες. Θεωρείτε το πιο όμορφο Τζαμί στον Μουσουλμανικό κόσμο. Αφήνουμε πίσω μας το Τζαμί, διασχίζουμε την περιοχή με τα 17 παλάτια των γιων του Σεΐχη Ζάιντ, το προεδρικό παλάτι και φτάνουμε σε ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στον κόσμο, το Emirates Palace. Ένα ξενοδοχείο όνειρο με μάρμαρο, αλάβαστρο, γρανίτη και χρυσό σε όλους τους χώρους. Εκτός από χρόνο για φωτογραφίες μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Το πρόγραμμά μας συνεχίζει με το πολιτιστικό χωριό του Άμπου Ντάμπι. Ένας χώρος που μας ταξιδεύει στο παρελθόν της πόλης. Τελειώνοντας την ξενάγησή μας γεύμα και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ (2η ξενάγηση)

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Αμπού Ντάμπι μέσα από τον πανέμορφο παραλιακό δρόμο της πόλης για να φτάσουμε στο μουσείο του Λούβρου του Άμπου Ντάμπι όπου και θα επισκεφτούμε. Εκεί σας δίνετε ο χρόνος να θαυμάσετε το καταπληκτικό από αρχιτεκτονικής άποψης μουσείο και τα δεκάδες εκθέματα διαφόρων πολιτισμών που εκτίθενται μέσα. Η περιήγησή μας στην πρωτεύουσα θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Yas Island το νησί όπου φιλοξενεί την πίστα της Φόρμουλα Ένα. Θα κάνουμε μια στάση για φωτογραφίες και μετά θα μπούμε στην είσοδο του Ferrari World για φωτογραφίες και για τους λάτρεις αγορές αναμνηστικών από την μεγαλύτερη boutique Ferrari στον κόσμο ( δεν περιλαμβάνετε η είσοδος στα παιχνίδια του πάρκου). Υπόλοιπη μέρα στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση για το Ντουμπάι για την πτήση της επιστροφής μας με ενδιάμεσο σταθμό και άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Emirates.
 • Ξενοδοχείο 4* με πρωινό καθημερινά
 • 1 γεύμα μετά το τέλος της ξενάγησης πόλης
 • 1 γεύμα μετά το τέλος της ξενάγησης του Άμπου Ντάμπι
 • 1 δείπνο Bbq στην έρημο με χορευτικό σόου (στο σαφάρι)
 • Περιηγήσεις , ξεναγήσεις με Έλληνα αρχηγό/ συνοδό από Αθήνα και όχι τοπικό ελληνόφωνο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά
 • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).

Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων379 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την είσοδο σας στο μεγάλο τζαμί στο Άμπου Ντάμπι είναι απαραίτητη ειδική ενδυμασία για τις γυναίκες : φούστα μακριά μέχρι τον αστράγαλο ή παντελόνι φαρδύ που να μην διαγράφεται το σώμα , μαντήλα για το κεφάλι και μακρυμάνικο πουκάμισο ή μπλούζα (όχι ντεκολτέ).

  • Η είσοδος στο Μουσείου του Λούβρου: 16$