Ξεναγός: Όχι Διάρκεια Ταξιδιού: 4 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πλοίο Αναχώρηση: 17/04/2020 Επιστροφή: 20/04/2020 Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Συχνές Ερωτήσεις
 • Επικοινωνία

Νάξος για 4 ημέρες στα 180€ | Πάσχα

Αντικρίζοντας το λιμάνι, σας καλωσορίζει η αρχαία πύλη της Νάξου. Στα παλάτια, το ενωποιημένο νησάκι στα βόρεια της πόλης όπου υπήρχε  ο ναός του Απόλλωνα,  “Πορτάρα” όπως λέγεται, προτρέπει την είσοδο σας σε μια ιστορία χιλιάδων χρόνων.

Το δεσποτικό κάστρο στην κορυφή του λόφου, που υπήρξε το ατμοσφαιρικό σκηνικό για πραγματικές και λογοτεχνικές (Παπαδιαμάντης: “Οι έμποροι των εθνών”) δολοπλοκίες, διαφυλάττει επάξια μια ιστορία αιώνων γεμάτη από ισχυρούς άρχοντες, κουρσάρους και όμορφες δεσποσύνες.

Η παλιά πόλη φανταχτερή από το λευκό των σπιτιών καμαρώνει στολισμένη με λουλουδιασμένα παράθυρα και καταπράσινες αυλές. Ένας κυκεώνας από μικρά πλακόστρωτα και καμάρες προσκαλεί την εξερευνητική σας διάθεση. Η όμορφη διατηρημένη αισθητική της παλιάς πόλης αγκαλιάζεται αρμονικά από τον σύγχρονο οικισμό, που επεκτείνεται συνεχώς ανταποκρινόμενος με τον καλύτερο τρόπο στις αυξανόμενες τουριστικές απαιτήσεις.

Η προσφορά ισχύει ΜΟΝΟ για

17/04 – 20/04/2020

Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως της διαθεσιμότητας

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΠΑΚΕΤΟΥ

30 %

 

Προσοχή: **Οι τιμές ισχύουν ανά άτομο για δίκλινη χρήση δωματίου

πορτάρα νάξος

Αξίζει να δείτε – Νάξος Πάσχα 2020

 • Την “Πορτάρα” (6ος αιώνας π.Χ). Η είσοδος του ναού του Απόλλωνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Βρίσκεται πάνω στο τέως νησάκι Παλάτια, το οποίο είναι γνωστό κυρίως για το μύθο που το περιβάλλει. Στα απότομα βράχια της πίσω πλευράς, λέγεται ότι έπεσε στη θάλασσα και αυτοκτόνησε η Αριάδνη, κόρη του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, εγκαταλελειμμένη από τον Θησέα στη Νάξο κατά την επιστροφή του από την Κνωσό, όπου είχε σκοτώσει τον Μινώταυρο.
 • Το Αρχαιολογικό Μουσείο. Περιέχει εκθέματα που προέρχονται όχι μόνο από τη Νάξο, αλλά και από τα γύρω μικρά νησιά Κέρο, Δονούσα και Κουφονήσια. Τα περισσότερα είναι κτερίσματα τάφων από χρυσό, χαλκό και ασήμι, πήλινα ειδώλια και μαρμάρινα αγγεία ορειχάλκινα όπλα και εργαλεία. Ξεχωρίζουν τα ωραιότατα δείγματα κεραμικής της υστερομινωικής περιόδου (1400 – 1100 π.Χ). Μην προσπεράσετε το καταπληκτικό μωσαϊκό δάπεδο της αυλής, ελληνιστικής εποχής. Το Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο της παλιάς Εμπορικής Σχολής, που είναι οικοδόμημα του 17ου αιώνα μ.Χ.
 • Το Κάστρο. Χτισμένο στο λόφο που αποτελεί τη φυσική ακρόπολη της Χώρας. Φτάνετε σε αυτό περιπλανώμενοι στα στενά ανηφορικά δρομάκια της παλιάς πόλης. Περιλαμβάνει το τείχος  και τον οικισμό που πυκνώνει στα περιμετρικά του σπίτια φανερώνοντας τον σχεδιασμό αμυντικού χαρακτήρα. Το σχήμα του τείχους είναι πενταγωνικό, διέθετε μάλιστα πέντε κυκλικούς πύργους, εκ των οποίων σήμερα σώζεται μόνο ένας, ο Πύργος των Κρίσπι γνωστός και ως Πύργος του Γλέζου. Περνώντας κανείς κάποια από τις δύο εισόδους του αιχμαλωτίζεται από τα αυστηρά αρχοντικά με τους χοντρούς τοίχους και τα μικρά πορτοπαράθυρα. Εντυπωσιακά είναι τα οικόσημα των σπιτιών. Εκτός από το Πύργο του Δούκα της Νάξου, στο εσωτερικό βρίσκεται και η Εμπορική Σχολή των Ιησουιτών, όπου στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο. Υπάρχει επίσης το κτίριο της Σχολής των Ουρσουλινών Μοναχών, το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου των Καπουτσίνων και η Μητρόπολη των Καθολικών.
 • Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου (17ου αιώνα μ.Χ).
 • Το εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, στο μικροσκοπικό νησάκι, που βρίσκεται μέσα στο λιμάνι. Το βλέπουμε να ξεπροβάλλει ανάμεσα απ’το δάσος των καταρτιών από τα σκάφη που αράζουν εκεί.
 • Τις πολλές και αξιόλογες εκκλησίες (περίπου σαράντα) ορθόδοξες ή καθολικές, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της χώρας.

Περισσότερες Προσφορές

Μεταφορά
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς (θέση κατάστρωμα / σαλόνι)
Διαμονή
 • Διαμονή 3 νύχτες με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο

Προσοχή: **Οι τιμές ισχύουν ανά άτομο για δίκλινη χρήση δωματίου

Οργάνωση
 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού
 • Παροχή του οδηγού πόλης

 

Επιπλέον υπηρεσίες
 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο (παρέχουμε οδηγίες)
 • Αποσκευές (επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα)
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια
Δημοτικοί φόροι
 • Οι δημοτικοί φόροι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο
Προσωπικά έξοδα
 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Διατροφή
 • Μετακινήσεις
 • Ξεναγήσεις

Μέχρι να αλλάξει η τιμή των αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ή / και του ξενοδοχείου.

Η τιμή του πακέτου που βλέπετε ισχύει από την στιγμή που ανεβαίνει η προσφορά και αλλάζει κάθε φορά που η αεροπορική / ακτοπλοϊκή εταιρία ή / και το ξενοδοχείο αλλάζει την τιμή του. Ειδικά οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλάζουν συνεχώς είτε επειδή πλησιάζουμε στην ημερομηνία της εκδρομής είτε με τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

Όλες μας οι προσφορές αφορούν μεμονωμένα ταξίδια.

- Πρώτα επιλέγετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει από την ιστοσελίδα μας. (Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε).
- Διαλέγετε τις ημερομηνίες που ενδιαφέρεστε.
- Στέλνετε το αίτημα σας στο info@universetravel.gr ή επικοινωνείτε με τμήμα κρατήσεων του γραφείου μας στο 210 9011013
(Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00) για να ελένξουμε τη διαθεσιμότητα πακέτου.
- Όταν ελέγξουμε την διαθεσιμότητα αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ξενοδοχείου προχωρούμε στη διαδικασία κράτησης και εφόσον είστε απόλυτα σύμφωνοι προχωρούμε σε διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων.
- Σας αποστέλλουμε όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς για κατάθεση ποσού.
- Μετά το τέλος της έκδοσης πακέτου σας στέλνουμε στο email όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι σας (αεροπορικά εισιτήρια, voucher ξενοδοχείου καθώς και την απόδειξη πληρωμής. Στη περίπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μπορείτε να έρθετε να τα παραλάβετε από το γραφείο μας ή σας τα στείλουμε εμείς στο χώρο σας με δική σας χρέωση).

Θα έχετε πλήρη οργάνωση τους ταξιδιού σας – οδηγίες για το πως να χρησιμοποιείτε τα αεροπορικά / ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τι να προσέχετε με τις χειραποσκευές, οδηγίες για μεταφορά από το αεροδρόμιο / λιμάνι στο ξενοδοχείο σας (με ΜΜΜ ή με private transfer), παροχή οδηγού πόλης με όλες τις χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες για τον προορισμό σας, βοήθεια στην επιλογή ή κράτηση των εισιτηρίων για αξιοθέατα, tours και εκδρομές και ό,τι άλλο χρειαστείτε κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας για το ταξίδι σας.

Για τον κάθε επιβάτη χρειαζόμαστε:

- Ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες
- Ημερομηνία γέννησης
- Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου (καθώς και ημερομηνία λήξεως του διαβατηρίου)
- Τηλέφωνο επικοινωνίας
- Ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)

- Κατάθεσή σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου μας (Πειραιώς, Alphabank)
- Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (με φυσική παρουσία στο γραφείο μας , καθώς θα μας ζητήσει pin η χρεωστική σας κάρτα).

Εφόσον το επιθυμείτε προσφέρουμε δωρεάν και την διαδικασία του web check in και σας αποστέλλουμε τις κάρτες επιβίβασης στο email σας.

Όλες οι προσφορές στην ιστοσελίδα μας αφορούν δίκλινα δωμάτια, και η τιμή του πακέτου είναι πάντα ανά άτομο.

Μπορούμε αν θέλετε να κλείσουμε διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο αλλά πάντα υπάρχει επιβάρυνση.

Επίσης γίνεται διαμονή σε τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια. Για επιπλέον κόστη ή αλλαγή τιμής λόγω αλλαγής τύπου δωματίου πρέπει να μας καλέσετε στο
210 9011013 (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00)

Φυσικά! Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και έτσι θα λαμβάνετε καθημερινά τις καλύτερες προσφορές στο email σας.