Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 8 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Δραστηριότητα: Sightseeing Κατάλληλη Εποχή: Φθινόπωρο Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Οδοιπορικό στην Ιστορία, τον πολιτισμό και τη Θρησκεία, οδοιπορικό στο Ισραήλ.

Ένα ονειρικό οδοιπορικό σε μία από τις αρχαιότερες κοιτίδες του ανθρώπινου πολιτισμού.

Στη στενή λωρίδα στεριάς μεταξύ της δυτικής όχθης του Ιορδάνη ποταμού και της Μεσογείου άκμασαν, πριν από τους βιβλικούς χρόνους, αρχαίοι πολιτισμοί όπως ήταν οι Φοίνικες, οι Έλληνες και οι Πέρσες. Είναι οι «Άγιοι Τόποι» για τους Χριστιανούς, αλλά έχουν σημαντική θέση στην παράδοση των Μωαμεθανών και των Αράβων.

Ακολουθούμε τα βήματα του Ιησού από την γενέτειρά του μέχρι τον λόφο του μαρτυρίου. Βηθλεέμ, Ναζαρέτ, Ιεριχώ και την Πρωτεύουσα όλων των θρησκειών, την Ιερουσαλήμ, σε ένα μοναδικό οδοιπορικό.

Επισκεπτόμαστε την ωραιότερη πόλη του Ισραήλ, την Άκρα, το εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο των Παλαιστινίων, την Ναμπλούς και το ιστορικό κάστρο της Μασάντα στην έρημο Νεγκέβ.

Ένα ουσιαστικό πρόγραμμα για τον ταξιδιώτη που θέλει να μάθει κάτι περισσότερο από έναν κοινό τουρίστα.

Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει επισκέψεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο θρησκευτικού. Ένα ταξίδι που ακολουθεί τα βήματα του Ιησού από τη γενέτειρά του μέχρι τον λόφο του μαρτυρίου. Βηθλεέμ, Ναζαρέτ, Ιεριχώ και την Πρωτεύουσα όλων των θρησκειών, την Ιερουσαλήμ, σε ένα μοναδικό οδοιπορικό. Επισκεπτόμαστε την ωραιότερη πόλη του Ισραήλ, την Άκρα, το εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο των Παλαιστινίων, την Ναμπλούς και το ιστορικό κάστρο της Μασάντα στην έρημο Νεγκέβ.

Ένα πρόγραμμα για τον ταξιδιώτη που θέλει να μάθει, να δει, να βιώσει το αυθεντικό και το πλήρες … Αρχαιολογικές τοποθεσίες, κάστρα, μεσαιωνικές συνοικίες, παζάρια, μουσεία. Ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, συγκινήσεων και θρησκευτικής ευλάβειας που θα μείνει για πάντα ζωντανό στη μνήμη μας.

Ένα πρόγραμμα του γραφείου στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη που συνδυάζει επισκέψεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο θρησκευτικού.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Επιλεκτική διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Διανυκτερεύσεις στη Ναζαρέτ, στην Ιεριχώ, στη Βηθλεέμ και στην Ιερουσαλήμ, με σκοπό να γνωρίσουμε τα ενδότερα αυτής της γοητευτική χώρας, δαπανώντας το χρόνο μας στις περιηγήσεις και όχι σε  κουραστικά «πήγαινε-έλα», και μακρινές, κουραστικές οδικές διαδρομές. 
 • Επισκεπτόμαστε την παραθαλάσσια πόλη Άκκο (Άκρα)
 • Επισκεπτόμαστε την σημαντική Παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς.
 • Στο κόστος περιλαμβάνονται όλες οι εκδρομές (και οι  ανάλογες είσοδοι όπου υπάρχουν) που αναφέρονται στο πρόγραμμά μας, ενώ σε άλλα προγράμματα της αγοράς είναι προαιρετικές.
 • Έλληνας αρχηγός από Αθήνα και τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.

Περισσότερα Οργανωμένα Πακέτα

Αναχωρήσεις

20/9, 25/10, 22/11

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1299€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1299 € 300 €
Twin Room 1299 € 300 €
Triple Room 1299 € 300 €
Single Room 1769 € 300 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1299€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1299 € 300 €
Twin Room 1299 € 300 €
Triple Room 1299 € 300 €
Single Room 1769 € 300 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1299€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1299 € 300 €
Twin Room 1299 € 300 €
Triple Room 1299 € 300 €
Single Room 1769 € 300 €

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – πτήση για Τελ Αβίβ (ξενάγηση) – Γιάφφα – Ναζαρέτ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Τελ Αβίβ που σημαίνει "Λόφος της Άνοιξης". Πρόκειται για μία σύγχρονη πόλη, επέκταση του αρχαίου λιμένα της Γιάφας (Ιόππης). Ο αρχικός οικισμός ήταν ένα μικρό εβραϊκό προάστιο της Γιάφας, σήμερα όμως η ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κατοίκους, και είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του σύγχρονου Ισραήλ. Χτισμένο κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου διαθέτει μαρίνα, και μια εκτεταμένη ωραία παραλία. Μετά την ξενάγηση μας στη πόλη μεταφερόμαστε οδικώς στη Ναζαρέτ, στην πόλη που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός. Κάποτε ήταν ένα πολύ μικρό χωριό αλλά τώρα είναι μια πολύβουη πόλη με το μεγαλύτερο πληθυσμό Αράβων Χριστιανών στους Αγ. Τόπους. Από τα αξιοθέατα της πόλης είναι ο Ναός του Ευαγγελισμού, χτισμένος στο πλάι αρχαίου οικήματος που, κατά την παράδοση, ήταν ο τόπος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα δούμε εντυπωσιακές εικόνες της Παναγίας από πολλές χώρες του κόσμου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Ναζαρέτ – Τιβεριάδα – Χάιφα – Άκρα - Ναζαρέτ

Το κυριότερο λιμάνι στη θάλασσα της Γαλιλαίας είναι η σύγχρονη πόλη της Τιβεριάδας. Το επιβλητικό όρος Ερμών τροφοδοτεί με τα νερά των πηγών του τον ποταμό Ιορδάνη και η βιβλική ομορφιά της λίμνης είναι μοναδική. Αφού περιηγηθούμε την πόλη θα μεταφερθούμε στη Χάιφα στα παράλια της Μεσογείου, σύγχρονη πόλη και το πιο σημαντικό εμπορικό λιμάνι της χώρας. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Άκκο ή Άκρα. Η παλαιά πόλη της Ακρας είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Δηλώνεται και ως η πόλη των Σταυροφόρων ενώ στέκει εκεί μεγαλόπρεπα το εντυπωσιακό της κάστρο. Θεωρείται η ιερότερη πόλη της θρησκευτικής οργάνωσης των Μπαχάι. Επιστροφή στη Ναζαρέτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Ναζαρέτ – Ναμπλούς – Ιεριχώ

Σήμερα αφήνουμε την θάλασσα της Γαλιλαίας και κατευθυνόμαστε προς την Ναμπλούς στα κεντρικά υψίπεδα της Δυτικής όχθης του Ιορδάνη. Η Ναμπλούς είναι σημαντικό εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο των Παλαιστινίων. Είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πιθανότατα κατοικήθηκε 9000 χρόνια πριν. Ταυτίζεται με την αρχαία πόλη Φλαβία Νάπολη, ρωμαϊκή αποικία που ιδρύθηκε από τον Τίτο το 72 μ.Χ., κοντά στην αρχαία Σιχέμ. Διαδραμάτισε αξιόλογο ρόλο στην περίοδο των βασιλέων του Ισραήλ. Tον 4o αιώνα. ήταν έδρα επισκοπής και υπήρξε σημαντικότατο κέντρο για τη διάδοση του χριστιανισμού. Η παλιά πόλη, την οποία θα επισκεφθούμε, είναι κτισμένη στην τοποθεσία της πόλης Νεάπολη από την οποία πήρε το όνομα της. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της γεμάτα με μικρά μαγαζιά που πουλάνε παραδοσιακά προϊόντα και θα θαυμάσουμε δείγματα αρχιτεκτονικής της εποχής των Μαμελούκων, Κουρσάρων και Βυζαντινών. Κατά την περιπλάνηση μας θα επισκεφθούμε το πηγάδι του Ιακώβ, το σημείο που οι Χριστιανοί πιστεύουν μια Σαμαρείτισσα προσέφερε νερό στον Ιησού και εκείνος της αποκάλυψε ότι ήταν ο Μεσσίας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Ιεριχώ, το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη με μόνιμους κατοίκους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Ιεριχώ – Μονή Αγίου Γερασίμου – Νεκρά Θάλασσα – Φαράγγι Ουάντι Κουέλτ – Βηθλεέμ

Η σημερινή ημέρα ξεκινά με την ξενάγηση μας στην πόλη της Ιεριχούς. Η Ιεριχώ είναι η αρχαιότερη, σύμφωνα με κάποιους, πόλη του κόσμου. Το μέρος όπου η Καινή Διαθήκη αναφέρει πως ο Ιησούς θεράπευσε δύο τυφλούς και φιλοξενήθηκε στο σπίτι του φοροεισπράκτορα Ζακχαίου. Κοντά στο κέντρο της πόλης υπάρχει μία συκομουριά αιωνόβια, όπου λέγεται ότι σκαρφάλωσε για να δει τον Ιησού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου. Ιδρύθηκε το 455 μ.Χ. από τον ερημίτη μοναχό Γεράσιμο από τη Λυκία. Μετά θα κατευθυνθούμε προς τη Νεκρά θάλασσα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε. Μια εμπειρία μοναδική. Λόγω των περιεχομένων αλάτων, το νερό της έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από αυτό της θάλασσας, που φθάνει περίπου το 1,162, συνεπώς μεγαλύτερη άνωση, μεγαλύτερη πλευστότητα, έτσι που μπορεί κανείς να επιπλέει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Κατά την Παλαιά Διαθήκη, τόσο η λίμνη αυτή όσο και η απόκρημνη κοιλάδα πέριξ αυτής ονομάζονται ομοίως Αραβά (θάλασσα Αραβά, κοιλάδα Αραβά). Κατά την επιστροφή μας στη Βηθλεέμ θα θαυμάσουμε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που δεσπόζει στο φαράγγι του Wadi Qelt. Φθάνοντας στη Βηθλεέμ θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα

Βηθλεέμ – Μασάντα – Βηθλεέμ

Η σημερινή μας περιήγηση θα μας φέρει στη θρυλική Μασάντα, την Ακρόπολη των Ιουδαίων, φυσικό οχυρό που υψώνεται 400 μ. κατακόρυφα πάνω στην έρημο Νεγκέβ. Θα δούμε τα ερείπια του κάστρου που κατασκευάστηκε από τον Ασμοναίο ηγεμόνα Αλέξανδρο Ιανναίο και αργότερα ο βασιλιάς Ηρώδης κατασκεύασε πολυτελές παλάτι. Εκσκαφές έφεραν στο φως θερμά λουτρά κοντά στο βορεινό ανάκτορο μαζί με οικιακά εργαλεία, ένα ζευγάρι σανδάλια του 1ου μ.Χ. αιώνα, και υπέροχα μωσαϊκά πατώματα. Το κάστρο της Μασάντα αλώθηκε από τους Ζηλωτές Εβραίους κατά την εξέγερσή τους εναντίον των Ρωμαίων, αργότερα, το 73 μ.Χ., 960 Ιουδαίοι προτίμησαν να αυτοκτονήσουν ομαδικά παρά να πέσουν στα χέρια των Ρωμαίων. Στη συνέχεια θ' αναχωρήσουμε για τη Βηθλεέμ, "ο οίκος του άρτου" σημαίνει στα εβραϊκά. Θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως με την πολύ μικρή είσοδο, που είναι κτισμένος πάνω από τη σπηλιά, τόπο γέννησης του Ιησού. Τον πρώτο ναό έκτισε η Αγ. Ελένη το 329, αυτός υπέστη αρκετές ζημιές και το 527 ανοικοδομήθηκε ξανά από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Τόπος γέννησης θεωρείται, κατά την παράδοση, το σπήλαιο κάτω από την Αγία Τράπεζα. Το σπήλαιο αυτό διαχωρίζεται σε δύο χώρους, ο τόπος της Γέννησης είναι αυτός που σηματοδοτείται με το αστέρι, στον άλλο πιστεύεται πως βρισκόταν η φάτνη. Στην εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης, που είναι δίπλα στο ναό της Γέννησης, γιορτάζουν οι Ρωμαιοκαθολικοί τα Χριστούγεννα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Βηθλεέμ – Ραμάλα – Χεβρώνα – Ιερουσαλήμ

Ερχόμαστε ξανά στη Δυτική Όχθη και πρώτα στη Ραμάλα, πόλη που πολλάκις έχει πρωταγωνιστήσει σε αναφορές από το Ισραήλ, όχι πάντα για τους σωστούς λόγους. Παρόλ’ αυτά οι δύο κοινότητες ζουν μαζί εδώ, και μάλιστα στη Ραμάλα βρίσκεται και το ίσως πιο δημοφιλές μπαρ σε όλο το Ισραήλ (Snobar). Συνεχίζουμε για τη Χεβρώνα, μένοντας στη Δυτική Όχθη αλλά προς τα νότια της Ιερουσαλήμ αυτή τη φορά. Βόλτα στην πόλη, και κατόπιν επιστροφή στην Ιερουσαλήμ. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα

Ιερουσαλήμ (εκτεταμένη ξενάγηση)

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στη «χρυσή πόλη», την Ιερουσαλήμ. Θα δούμε το όρος των Ελαιών στο λόφο Σκόπους με το παλαιό Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, τον κήπο της Γεσθημανή και τον τάφο της Παναγίας. Η παλαιά πόλη περιβάλλεται από τα τείχη με τις επτά Πύλες, θα περπατήσουμε στην οδό του μαρτυρίου, τη Βία Ντολορόζα, θα προσκυνήσουμε στο Ναό του Πανάγιου Τάφου που κτίστηκε από την Αγ. Ελένη τον 4ο αιώνα. Θα δούμε τον χρυσό τρούλο του τεμένους Ομάρ, ιερό χώρο των Μωαμεθανών, το τείχος των δακρύων, ιερό χώρο των Εβραίων, την εβραϊκή συνοικία, και τα πολύχρωμα παζάρια (σουκς) που χαρακτηρίζονται από τα πανάρχαια συναλλακτικά έθιμα της Μέσης Ανατολής (δηλαδή, δεν ψωνίζουμε χωρίς σκληρό παζάρι). Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα

Ιερουσαλήμ – Τελ Αβίβ – Πτήση για Αθήνα

Σήμερα θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη της Ιερουσαλήμ επισκεπτόμενοι και την σύγχρονη πλευρά της. Μεταφορά στο Τελ Αβίβ και πτήση επιστροφής σε Αθήνα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 4*.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά
 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 300.