fbpx

Κύπρος | Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά & Θεοφάνεια 2020

Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 5 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Δραστηριότητα: Sightseeing Κατάλληλη Εποχή: Χειμώνας Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Κύπρος, ο τόπος που κατά τον μύθο, στις ακτές του αναδύθηκε η Αφροδίτη, η ομορφότερη Θεών και ανθρώπων. Σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, η Κύπρος έχει να αναδείξει μοναδικά αξιοθέατα παράλληλα με το φυσικό κάλλος των σαγηνευτικών και ατελείωτων αμμουδερών παραλιών της, τα δροσερά δάση, τις κατάφυτες πλαγιές της. Τα γραφικά πετρόκτιστα χωριουδάκια, οι δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι του νησιού, αλλά και οι χώροι… μνήμης της ιστορίας της, καθιστούν την Κύπρο έναν άκρως ενδιαφέροντα και σπάνιας ομορφιάς προορισμό.

Το ταξίδι με μια ματιά

 • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με OLYMPIC AIR
 • Διαμονή στη Λεμεσό σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ξενοδοχεία
  HARMONY BAY 3* sup
  POSEIDONIA BEACH 4*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Δείπνο μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Λευκωσία
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο, Κολοσσί, Κούριο, Άγιο Νεόφυτο, Αγία Σολομονή
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Τρόοδος, Πλάτρες, μονή Τροοδίτισσας

Πτήσεις: Olympic Air

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Λάρνακα 08.10 09.50
Λάρνακα – Αθήνα 21.10 22.55

Αναλυτικά:
Χώρα: Κύπρος
Πόλη: Λεμεσός (4)

 • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
 • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.
Αναχώρηση Δωμάτιο Τιμή κατ' άτομο
22/12/19, 29/12/19 Δίκλινο
445
Ξενοδοχείο Harmony Bay 3*sup
Φόροι
150
Συνολική Τιμή
595
22/12/19, 29/12/19 Μονόκλινο
525
Ξενοδοχείο Harmony Bay 3*sup
Φόροι
150
Συνολική Τιμή
675
22/12/19, 29/12/19 Δίκλινο
495
Ξενοδοχείο Poseidonia 4*
Φόροι
150
Συνολική Τιμή
645
22/12/19, 29/12/19 Μονόκλινο
615
Ξενοδοχείο Poseidonia 4*
Φόροι
150
Συνολική Τιμή
765
02/01/20 Δίκλινο
395
Ξενοδοχείο Harmony Bay 3*sup
Φόροι
150
Συνολική Τιμή
545
02/01/20 Μονόκλινο
475
Ξενοδοχείο Harmony Bay 3*sup
Φόροι
150
Συνολική Τιμή
625
02/01/20 Δίκλινο
465
Ξενοδοχείο Poseidonia 4*
Φόροι
150
Συνολική Τιμή
615
02/01/20 Μονόκλινο
585
Ξενοδοχείο Poseidonia 4*
Φόροι
150
Συνολική Τιμή
735

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η

Αθήνα – Λεμεσός

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο, σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

Ημέρα 2η

Λεμεσός (ολοήμερη εκδρομή Λευκωσία)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές στα φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.

Ημέρα 3η

Λεμεσός (ολοήμερη εκδρομή Πλάτρες, Μονή Κύκκου, Όμοδος)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κερασοχώρια» στο όρος Τρόοδος (υψόμετρο 1.952 μέτρα). Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο στις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες Μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή η εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο.

Ημέρα 4η

Λεμεσός (ολοήμερη εκδρομή Πάφος, Άγιος Νεόφυτος)

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο. Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολομονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφτούμε την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

Ημέρα 5η

Λεμεσός – (Λάρνακα) Αθήνα

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου στην Λάρνακα, από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής χτισμένη από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’ τον Σοφό. Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του ήρθε στη Κύπρο, χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο και έζησε εδώ άλλα 30 χρόνια. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για Αθήνα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Olympic Air.
 • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup & 4* κατόπιν επιλογής σας.
 • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά & τρία (3) δείπνα σε μπουφέ (4 δείπνα για την αναχ. 2/1).
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Ένα (1) εορταστικό δείπνο στη θέση της ημιδιατροφής (για τις αναχ. 22 & 29/12).
 • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αξιοθέατα και επισκεπτόμενους χώρους.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Αγαπάς τα Ταξίδια;

Εάν ναι, αυτό είναι το πιο πολύτιμο newsletter που θα λάβεις ποτέ !

Κάνε Εγγραφή και ταξίδεψε τον κόσμο με έκπτωση έως και -50%