Ξεναγός: Όχι Διάρκεια Ταξιδιού: 5 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο Αναχώρηση: 02/06/2023 Επιστροφή: 06/06/2023 Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Συχνές Ερωτήσεις
 • Επικοινωνία

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Κρακοβία για 5 ημέρες στα 446€ | Αγίου Πνεύματος

 

Η Κρακοβία είναι μια πόλη στην Νότια Πολωνία και ήταν πρωτεύουσα της Πολωνίας για πολλούς αιώνες. Η πόλη αυτή είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία της και την πολυπολιτισμική κληρονομιά της, καθώς επηρεάστηκε από τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Εβραίους, μεταξύ άλλων.

Η πόλη είναι γεμάτη μνημεία και αξιοθέατα, όπως το Κάστρο της Βαυαρίας, την παλιά πόλη, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, το Εθνικό Μουσείο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, και το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης της Κρακοβίας. Η πόλη έχει επίσης πολλά πάρκα, κήπους και πλατείες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την πανοραμική θέα της πόλης.

Επιπλέον, η Κρακοβία είναι γνωστή για τη ζωντανή πολιτιστική της σκηνή και την παραδοσιακή της κουζίνα. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα περίφημα pierogi (παραδοσιακά πολωνικά dumplings) και να απολαύσουν την πολυποίκιλη νυχτερινή ζωή στα μπαρ της πόλης.

Η Κρακοβία είναι επίσης γνωστή για τα φεστιβάλ της, όπως το φεστιβάλ της ζωντανής μουσικής "Unsound", το φεστιβάλ κινηματογράφου "Off Plus Camera" και το φεστιβάλ της σοκολάτας "Chocolate Festival". Τέλος, η Κρακοβία αποτελεί κατάλληλο σημείο αφετηρίας για επισκέψεις στα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της Πολωνίας, όπως οι σταλακτίτες των σπηλαίων της Οστρόβσκα και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Αουσβιτς.

 

Ημερομηνία Αναχώρησης

 

02 - 06/06/2023

 

Η παραπάνω τιμή ισχύει μέχρι εξαντλήσεως της διαθεσιμότητας, έπειτα ενδέχεται να υπάρξει προσαύξηση.

 

Κρακοβία Universe Travel 1

 

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΠΑΚΕΤΟΥ

100 %

 

Η Κρακοβία είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολλά αξιοθέατα. Μερικά από τα βασικά αξιοθέατα είναι:

 1. Η κεντρική πλατεία της Παλαιάς Πόλης (Rynek Główny): Η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία στην Ευρώπη, με πολλά μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα.
 2. Η εκκλησία της Παναγίας της Παλαιάς Πόλης (Kościół Mariacki): Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της Κρακοβίας, με έναν εντυπωσιακό πύργο και ένα άγαλμα της Παρθένου Μαρίας.
 3. Το κάστρο της Βαυαρίας (Wawel): Ένας μεσαιωνικός οχυρωματικός σταθμός με μια απίστευτη συλλογή τέχνης και αντικειμένων.
 4. Η εβραϊκή συνοικία της Κρακοβίας (Kazimierz): Η παλιά εβραϊκή συνοικία της Κρακοβίας είναι γεμάτη με εκκλησίες και συναγωγές, εστιατόρια και μπαρ, καθώς και μουσεία που δείχνουν την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας στην Πολωνία.
 5. Το μουσείο της Κρακοβίας (Muzeum Krakowa): Ένα συλλογικό μουσείο που περιλαμβάνει αρκετές τοπικές συλλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός μουσείου για την ιστορία της Κρακοβίας, το μουσείο του πολωνικού κόσμου και το μουσείο του ολοκαυτώματος.
 6. Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου (Kościół Świętych Apostołów Piotra i Pawła): Μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Κρακοβίας με μια αξιοσημείωτη μπαρόκ εσωτερική διακόσμηση.
 7. Το μουσείο Czartoryski (Muzeum Czartoryskich): Ένα μουσείο που περιλαμβάνει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ζωγράφους της Αναγέννησης, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, καθώς και έργα άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών, όπως ο Τιτιάν και ο Ραφαήλ.
 8. Το μουσείο Schindler (Muzeum Schindlera): Ένα μουσείο που δείχνει την ιστορία της Κρακοβίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και την ιστορία του Όσκαρ Σίντλερ, που σώζει πολλούς Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
 9. Η Νότια Πύλη (Brama Floriańska): Μια από τις πέντε πύλες που υπάρχουν ακόμη στην παλιά πόλη της Κρακοβίας. Από την πύλη οδηγεί ένας δρόμος προς το Κάστρο της Βαυαρίας
 10. Το Κάστρο της Βαυαρίας (Zamek Królewski na Wawelu): Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρακοβίας, το Κάστρο της Βαυαρίας βρίσκεται σε έναν λόφο πάνω από τον ποταμό Βιστούλα. Περιλαμβάνει τον βασιλικό παλάτη, την καθεδρική εκκλησία της Κρακοβίας και το μουσείο της κοστούμια.
 11. Η εκκλησία του Αγίου Μαρίνου (Kościół św. Marii): Μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Κρακοβίας, με μια αξιοσημείωτη διακόσμηση που περιλαμβάνει πίνακες και γλυπτά.
 12. Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου (Kościół św. Franciszka): Μια μεγάλη μπαρόκ εκκλησία με μια εντυπωσιακή διακόσμηση.
 13. Η εκκλησία της Αγίας Κατερίνης (Kościół św. Katarzyny): Μια μεσαιωνική εκκλησία που χτίστηκε τον 13ο αιώνα, με μια εντυπωσιακή πύλη και ένα αξιοσημείωτο εσωτερικό.
 14. Η εκκλησία του Αγίου Παύλου των Συγκοινωνιών (Kościół św. Pawła): Μια εκκλησία που ανήκει στην Καθολική Εκκλησία των Συγκοινωνιών, με μια εντυπωσιακή εξωτερική διακόσμηση.
 15. Η Εθνική Πινακοθήκη της Κρακοβίας (Muzeum Narodowe w Krakowie): Μια από τις μεγαλύτερες πινακοθήκες στην Πολωνία με μια συλλογή από πολύτιμα έργα τέχνης τόσο από την Πολωνία όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.
 16. Η Αγορά της Κεντρικής Πλατείας (Rynek Główny): Η μεγαλύτερη αγορά στην Πολωνία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και μια πληθώρα επιλογών για ψώνια, φαγητό και ποτό.
 17. Το Μουσείο της Πόλης της Κρακοβίας (Muzeum Historyczne Miasta Krakowa): Ένα μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης της Κρακοβίας, με εκθέσεις που αφηγούνται την ιστορία της πόλης από την προϊστορία έως τις μέρες μας.
 18. Η Συναγωγή της Κρακοβίας (Synagoga Stara): Μια από τις παλαιότερες συναγωγές της Ευρώπης που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και πολιτιστικό κέντρο.
 19. Η Μαρίακα (Marysia): Το ψηλότερο κτίριο στην Κρακοβία, ένας πύργος ρολογιού που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης. Μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή του πύργου για να απολαύσετε μια απίστευτη θέα στην πόλη και τον περίφημο κεντρικό πλατεία της Κρακοβίας, την Πλατεία Παλαιού Συντάγματος (Rynek Glowny). Αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή έχει μια μακρά ιστορία, καθώς ο πύργος αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως παρατηρητήριο για την πόλη και στη συνέχεια ως καμπαναριό. Σήμερα, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αξιοθέατα στην πόλη και μια απαραίτητη στάση για κάθε επισκέπτη της Κρακοβίας.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά αξιοθέατα της Κρακοβίας που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Υπάρχουν φυσικά και πολλά ακόμη μέρη που μπορούν να σας καθηλώσουν, όπως το μουσείο Auschwitz-Birkenau, το κάστρο Wawel και η εκκλησία του St. Mary's Basilica. Επίσης, μην ξεχνάτε να δοκιμάσετε την πολωνική κουζίνα και την παραδοσιακή βόλτα σας στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Κρακοβίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα ερωτευτείτε αυτή την ιστορική πόλη!

*Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε με το γραφείο μας και θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Περισσότερες Προσφορές

Μεταφορά
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κρακοβία – Αθήνα απευθείας πτήσεων σε οικονομική θέση
 • Φόρους αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • Από 1 χειραποσκευή για κάθε άτομο
Διαμονή
 • Διαμονή 4 νύχτες με πλούσιο πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε επιλεγμένο 4* κεντρικό ξενοδοχείο.
Οργάνωση
 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού.
 • Παροχή του οδηγού πόλης.

Προσοχή: **Οι τιμές ισχύουν ανά άτομο για δίκλινη χρήση δωματίου

Επιπλέον υπηρεσίες
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια.
Δημοτικοί φόροι
 • Οι δημοτικοί φόροι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο.
Προσωπικά έξοδα
 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Διατροφή.
 • Μετακινήσεις.
 • Ξεναγήσεις.

Μέχρι να αλλάξει η τιμή των αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ή / και του ξενοδοχείου. Η τιμή του πακέτου που βλέπετε ισχύει από την στιγμή που ανεβαίνει η προσφορά και αλλάζει κάθε φορά που η αεροπορική / ακτοπλοϊκή εταιρεία ή / και το ξενοδοχείο αλλάζει την τιμή του. Ειδικά οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλάζουν συνεχώς είτε επειδή πλησιάζουμε στην ημερομηνία της εκδρομής είτε με τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

Όλες μας οι προσφορές αφορούν μεμονωμένα ταξίδια.

- Πρώτα επιλέγετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει από την ιστοσελίδα μας. (Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε). - Διαλέγετε τις ημερομηνίες που ενδιαφέρεστε. - Στέλνετε το αίτημα σας στο info@universetravel.gr ή επικοινωνείτε με τμήμα κρατήσεων του γραφείου μας στο 210 9011013 (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00) για να ελένξουμε τη διαθεσιμότητα του πακέτου. - Όταν ελέγξουμε την διαθεσιμότητα αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ξενοδοχείου προχωρούμε στη διαδικασία κράτησης και εφόσον είστε απόλυτα σύμφωνοι προχωρούμε σε διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων. - Σας αποστέλλουμε όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς για κατάθεση ποσού. - Μετά το τέλος της έκδοσης πακέτου σας στέλνουμε στο email όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι σας (αεροπορικά εισιτήρια, voucher ξενοδοχείου καθώς και την απόδειξη πληρωμής. Στη περίπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μπορείτε να έρθετε να τα παραλάβετε από το γραφείο μας ή σας τα στείλουμε εμείς στο χώρο σας με δική σας χρέωση).

Θα έχετε πλήρη οργάνωση τους ταξιδιού σας – οδηγίες για το πως να χρησιμοποιείτε τα αεροπορικά / ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τι να προσέχετε με τις χειραποσκευές, οδηγίες για μεταφορά από το αεροδρόμιο / λιμάνι στο ξενοδοχείο σας (με ΜΜΜ ή με private transfer), παροχή οδηγού πόλης με όλες τις χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες για τον προορισμό σας, βοήθεια στην επιλογή ή κράτηση των εισιτηρίων για αξιοθέατα, tours και εκδρομές και ό,τι άλλο χρειαστείτε κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας για το ταξίδι σας.

Για τον κάθε επιβάτη χρειαζόμαστε: - Ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες - Ημερομηνία γέννησης - Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου (καθώς και ημερομηνία λήξεως του διαβατηρίου) - Τηλέφωνο επικοινωνίας - Ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)

- Κατάθεσή σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου μας (Πειραιώς, Alphabank) - Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (με φυσική παρουσία στο γραφείο μας , καθώς θα μας ζητήσει pin η χρεωστική σας κάρτα).

Εφόσον το επιθυμείτε προσφέρουμε δωρεάν και την διαδικασία του web check in και σας αποστέλλουμε τις κάρτες επιβίβασης στο email σας.

Όλες οι προσφορές στην ιστοσελίδα μας αφορούν δίκλινα δωμάτια, και η τιμή του πακέτου είναι πάντα ανά άτομο. Μπορούμε αν θέλετε να κλείσουμε διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο αλλά πάντα υπάρχει επιβάρυνση. Επίσης γίνεται διαμονή σε τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια. Για επιπλέον κόστη ή αλλαγή τιμής λόγω αλλαγής τύπου δωματίου πρέπει να μας καλέσετε στο 210 9011013 (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00)

Φυσικά! Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και έτσι θα λαμβάνετε καθημερινά τις καλύτερες προσφορές στο email σας.

- Από τα γραφεία μας, που βρίσκονται Ηλιουπόλεως 6, 11636, Αθήνα, στον 3ο όροφο - Από τα σημεία παραλαβής που εξυπηρετούν στο λιμάνι αναχώρησής σου. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια ή τα κεντρικά πρακτορεία της εταιρείας (συνήθως βρίσκονται κοντά στο λιμάνι). Τα κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια που βρίσκονται στην πύλη αναχώρησης σας, είναι πάντα ανοιχτά τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου, έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα σχετικά με τη παραλαβή των εισιτηρίων σας ανεξάρτητα από την ώρα αναχώρησής σας. - Παράδοση στην προτιμώμενη διεύθυνση μέσω courier με χρέωση παραλήπτη.