Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 9 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Δραστηριότητα: Sightseeing Κατάλληλη Εποχή: Φθινόπωρο,Καλοκαίρι Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Ιστορική Αιθιοπία

 

Η Αιθιοπία είναι μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές χώρες της Αφρικής. Είναι μία από τις παλαιότερες Χριστιανικές χώρες του πλανήτη με εξαιρετικό θρησκευτικό πλούτο, τόσο σε παραδώσεις όσο και σε μνημεία, όπως οι περίφημες λαξευτές εκκλησίες της Λαλιμπέλα, ένα θαύμα αρχιτεκτονικής και …πίστης.

Το οδικό δίκτυο βελτιώνεται συνεχώς, τα ξενοδοχεία πληθαίνουν και τώρα πια η Αθήνα συνδέεται με απευθείας πτήση με  την Αντίς Αμπέμπα.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, με άνετες εσωτερικές πτήσεις χωρίς πολύωρες κουραστικές διαδρομές με εξαιρετικό ξενοδοχείο 5* στην Αντίς Αμπεμπα και ξεναγήσεις σε όλα τα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας. Σε αυτό το ταξίδι θα ξεναγηθείτε στο εξαιρετικό μουσείο της πρωτεύουσας, θα δείτε τα μοναδικά ζωγραφιστά μοναστήρια της λίμνης Τάνα, τα μεσαιωνικά κάστρα στο Γκοντάρ, τις λαξευμένες εκκλησίες της Λαλιμπέλα και του Οβελίσκους του Αξούμ.

Ένα ταξίδι που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Μην το σκέφτεστε!

Σημαντική Επισήμανση

 

Η Αιθιοπία είναι μία χώρα συγκλονιστική! Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι μία χώρα με ελάχιστη τουριστική υποδομή. Τα καταλύματα είναι απλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις ενώ και το φαγητό είναι επαρκές αλλά χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία. Σε ότι αφορά το ταξίδι στο νότο ο σχεδιασμός του έγινε έτσι ώστε να επισκεφθείτε όσο περισσότερες φυλές γίνεται. Οι συνθήκες όμως απαιτούν ΥΨΗΛΗ ταξιδιωτική συνείδησημια που υπάρχουν πολύωρες διαδρομές σε χωματόδρομους και σαβάνες καθώς και εντελώς υποτυπώδη καταλύματα. Ο τοπικός ξεναγός καθώς και ο Αρχηγός της Αποστολής από Ελλάδα είναι εμπειρότατοι και θα σας εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ.

 

 • Ξενοδοχεία 5* στην Αντίς Αμπέμπα και απλά 3* ξενοδοχεία στην επαρχία
 • Ημιδιατροφή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
 • Τέσσερεις (4) εσωτερικές πτήσεις για άνετες μετακινήσεις χωρίς πολύωρες διαδρομές!
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο στην Αντίς Αμπέμπα
 • Ανάβαση στο όρος Εντότο
 • Επίσκεψη στο παλάτι της Βασίλισσας του Σαβά στο Αξούμ
 • Επίσκεψη στην εκκλησία της Τζενέτ – Μαριάμ στη Λαλιμπέλα
 • Ξενάγηση στη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας, το Γκοντάρ
 • Κρουαζιέρα στα ζωγραφιστά μοναστήρια της λίμνης Τάνα
 • Εκδρομή στον Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός

Πτήσεις: Ethiopian Airlines

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα 00.20 07.40
Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα 23.45 03.45*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

Περισσότερα Οργανωμένα Πακέτα

Αναλυτικά:
Χώρα: Αιθιοπία
Πόλη: Αντίς Αμπέμπα (1), Μπαχάρ νταρ (2), Γκοντάρ (1), Αξούμ (1), Λαλιμπέλα (2)

 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
Αναχώρηση Δωμάτιο Τιμή κατ' άτομο    
07/08, 25/09 Δίκλινο
1.390
 
 
Φόροι
690
Συνολική Τιμή
2.080
07/08, 25/09 Μονόκλινο
1.840
 
 
Φόροι
690
Συνολική Τιμή
2.530

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση.
Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση της πόλης, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ, τα κτίρια του Πανεπιστημίου και φυσικά τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβασή μας στο όρος Εντότο όπου θα δούμε το Παλάτι του Μενελίκγ και φυσικά την πανοραμική εικόνα της Αιθιοπικής πρωτεύουσας.

Ημέρα 2η

Αντίς Αμπέμπα – Μπαχάρ Νταρ (αεροπορικώς)

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπαχάρ Νταρ στις όχθες της λίμνης Τάνα. Το απόγευμα εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν.

Ημέρα 3η

Μπαχάρ Νταρ (Λίμνη Τάνα)

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάρ Νταρ. Χτισμένο στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της χώρας, Τάνα, είναι μία ευχάριστη πόλη με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Αφού γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης θα απολαύσουμε μια όμορφη βαρκάδα στα νερά της λίμνης. Τελικός προορισμός η χερσόνησος. Μετά την αποβίβασή μας, μια μικρή διαδρομή μέσα στην καταπράσινη φύση της περιοχής, θα μας φέρει στα ζωγραφιστά μοναστήρια της λίμνης. Χτισμένα κυκλικά με σπάνιες αγιογραφίες θα μας μεταφέρουν στα πρώτα χριστιανικά χρόνια και οι τοπικοί ιερείς θα μας μυήσουν στο τελετουργικό της αιθιοπικής εκκλησίας. Μετά την επίσκεψη, επιστροφή με σκάφος στο Μπαχάρ Νταρ και στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η

Μπαχάρ Νταρ – Γκοντάρ (173 χλμ)

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ, πόλη που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Φασιλίδα. Στην σημερινή μας ξενάγηση επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα με τις αίθουσες υποδοχής, τη βιβλιοθήκη και τα βοηθητικά κτίρια. Μια επίσκεψη που θα μας θυμίσει περισσότερο την μεσαιωνική Ευρώπη παρά ένα μικρό χωριό της Αφρικής. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή στην οποία αναπαρίστανται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση. Είναι βέβαιο πως το Γκοντάρ θα σας ενθουσιάσει!

Ημέρα 5η

Γκοντάρ – Αξούμ (αεροπορικώς)

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την ασιατική ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους που στέκονται εκεί για 2.000 χρόνια, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα όμως θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο παλάτι της Βασίλισσας του Σαβά.

Ημέρα 6η

Αξούμ – Λαλιμπέλα (αεροπορικώς)

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας. Την έχουν ονομάσει «Πέτρα της Αφρικής» και «Νέα Ιερουσαλήμ» και δεν έχουν άδικο μια που στα υψίπεδα της περιοχής βρίσκονται 11 λαξευμένες υπόσκαφες εκκλησίες! Επίσης οι εκκλησίες της Λαλιμπέλα ανήκουν στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εμείς σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με την εντυπωσιακή εκκλησία της παρθένου Τζενέτ – Μαριάμ. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε γειτονιές και σπίτια γνωρίζοντας από κοντά τον καθημερινό τρόπο ζωής των Αιθιόπων και να απολαύσουμε σε κάποιο από τα σπίτια του χωριού τον παραδοσιακό αιθιοπικό καφέ!

Ημέρα 7η

Λαλιμπέλα

Μετά το πρωινό ακολουθεί ολοήμερη ξενάγηση στις υπέροχες μονολιθικές εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος. Λαξεμένες σε συμπαγείς υπόγειους βράχους με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο Προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να τις θαυμάσουν. Συνδέονται μεταξύ τους με στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες σε πέτρα. Μια μέρα τόσο εντυπωσιακή που θα σας γυρίσει αιώνες πίσω στα χρόνια του Ιησού. Δεν είναι τόσο η αρχιτεκτονική όσο το θρησκευτικό συναίσθημα ενός λαού που χάρη στην πίστη του επιβιώνει σχεδόν απομονωμένος στην ανατολική πλευρά της Αφρικής! Τοιχογραφίες, παλιά χειρόγραφα, σείστρα και τελετουργικές ομπρέλες συμπληρώνουν το χριστιανικό καλειδοσκόπιο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η

Λαλιμπέλα - Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το ιστορικό μοναστήρι Ναακούτο Λααμπ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό της Λαλιμπέλα. Το μεσημέρι αναχωρούμε αεροπορικώς για την Αντίς Αμπέμπα. Το απόγευμα στην πρωτεύουσα θα το εκμεταλλευθούμε για να αγοράσουμε μοναδικά σουβενίρ όπως αιθιοπικούς σταυρούς (ξύλινους ή μεταλλικούς), εξαιρετικά ψάθινα καλάθια και φυσικά αιθιοπικό καφέ. Απόψε θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε το βραδινό μας φαγητό σε κέντρο της πρωτεύουσας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Μετά το φαγητό μεταφορά στο αεροδρόμιο και βραδινή πτήση της Ethiopian Airlines απευθείας για την Αθήνα.

Ημέρα 9η

Άφιξη στην Αθήνα

Τα ξημερώματα άφιξη στην Αθήνα.

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με την Ethiopian Airlines.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Τέσσερις (4) εσωτερικές πτήσεις για άνετη μετακίνηση και χωρίς χάσιμο χρόνου σε πολύωρες και αδιάφορες κουραστικές διαδρομές.
 • Διαμονή: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* στην Αντίς Αμπέμπα και απλά τουριστικά καταλύματα 3* στην επαρχία της χώρας.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός/συνοδός.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Βίζα εισόδου: 50 USD που εκδίδεται με την άφιξη στη χώρα (απαιτούνται 2 φωτογραφίες).
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.