Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 13 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο Αναχώρηση: 14/03/2020 Επιστροφή: 26/03/2020 Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Σ΄ ένα ξεχωριστό και μοναδικό κομμάτι της Ινδίας, το Ρατζαστάν, ανακαλύπτουμε κάστρα και ναούς, παλάτια και αρχοντικά, ερήμους και οάσεις, πόλεις και χωριά, αλλά πάνω απ΄ όλα την πολιτιστική ζωντάνια των ανθρώπων του. Άνδρες με παχιά μουστάκια και μεγαλόσχημα σαρίκια σε παστέλ αποχρώσεις και γυναίκες με ενδυμασίες κεντημένες με μικροσκοπικά καθρεφτάκια και εντυπωσιακού μεγέθους ασημένια κοσμήματα, διατηρούν ακόμα στο ακέραιο την παραδοσιακή αίσθηση αξιοπρέπειας και εντιμότητας.

Ένα οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών, έτσι όπως σας έχει συνηθίσει το γραφείο, με πλήρη προγράμματα και εκμετάλλευση του διαθέσιμου χρόνου με τον πιο ιδανικό τρόπο. Οι εναλλαγές των εμπειριών και η προσθήκη επισκέψεων, που θα βρείτε μόνο στο πρόγραμμά μας, όπως οι δραστηριότητες στην έρημο Θαρ, θα συνθέσουν μερικά από τα κομμάτια του τεράστιου πάζλ της Ινδίας.

Ένα οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών, που ξεκινά από την Τζαϊπούρ, Και συνεχίζει με τη μοναδική Πουσκάρ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε μια εμπειρία ζωής…μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ινδίας.

Κι από εκεί στην πιο ρομαντική του πόλη, την ατμοσφαιρική Ουνταϊπούρ, στην αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, την Τζοντπούρ και στο “κόσμημα της ερήμου”, την Τζάισαλμερ, στην καρδιά της Μεγάλης Ινδικής Ερήμου Θαρ. Τέλος, από την πόλη-φρούριο Μπικανέρ και τον περίφημο ναό με τα ιερά ποντίκια, φθάνει στην όμορφη Μαντάβα και καταλήγει στην κατ΄ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί.

Highlights

 • Περιηγηθείτε την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν, την ατμοσφαιρική Ουνταϊπούρ και κάντε βαρκάδα στην πανέμορφη Πιτσόλα αντικρίζοντας το αιθέριο Lake Pallace να «επιπλέει» στα νερά της λίμνης.
 • Παρευρεθείτε σε μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ινδίας, το Πουσκάρ.
 • Εξερευνήστε τους ζαϊνιστικούς ναούς, τα παλάτια μαχαραγιάδων, τις παλιές κατοικίες και τα αρχοντικά (havelis) στην παραμυθένια Τζάισαλμερ, το “κόσμημα της ερήμου” μία ζωντανή καστροπολιτεία γεμάτη χρώματα και μυρωδιές και όχι ένα αποστειρωμένο αξιοθέατο.
 • Κάντε βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ
 • Επισκεφθείτε τον αξιοπερίεργο “Ναό των ποντικιών” κοντά στη Μπίκανερ
 • Γνωρίστε την κατ΄ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί
 • Πάνω από όλα νιώστε το μυστικισμό, την ενέργεια, την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη ζωντάνια της μοναδικής αυτής χώρας.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

EK 210

14/03/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:05

23:40

ΕΚ 510

15/03/2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΔΕΛΧΙ

04:20

08:55

ΕΚ 513

26/03/2020

ΔΕΛΧΙ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

04:10

06:35

ΕΚ 209

26/03/2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

14:00

 

 

Αναχωρήσεις

14/03

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/3/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 999 € 790 €
Twin Room 999 € 790 €
Triple Room 999 € 790 €
Single Room 1699 € 790 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα - Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα

Δελχί – Τζαϊπούρ

Άφιξη το πρωί στο Δελχί και αναχώρηση οδικώς για την Τζαϊπούρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ρατζαστάν. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Φατεχπούρ Σικρί, την καστροπολιτεία από κόκκινο ψαμμίτη που έκτισε ο Άκμπαρ εκεί όπου υπήρχε ένα χωριό, το Σίκρι, για να τιμήσει τον Σελίμ-ουντ-ντιν-Τσίστι, τον σούφι ασκητή που προέβλεψε ότι ο μέχρι τότε άτεκνος αυτοκράτορας, θα αποκτούσε όχι μόνον ένα γιό, αλλά τρεις. Η πόλη περιλαμβάνει αίθουσα θησαυροφυλακίου, σχολείο, χώρους εκδηλώσεων, ξεχωρίζει όμως η αίθουσα του θρόνου με τη λίμνη που κατασκεύασε ο Άκμπαρ για τον μουσικό του, οι εξαιρετικές ικανότητες του οποίου έκαναν ακόμη και τα πουλιά να σιγούν για να ακούσουν τη μουσική του! Το Σούκρι ονομάστηκε Φάτεχπουρ, Πόλη της Νίκης, μετά τη νικηφόρο εκστρατεία του Άκμπαρ στο Γκουτζαράτ, χρησιμοποιήθηκε όμως ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του μόνο για 14 χρόνια, από το 1571 ως το 1585, πιθανότατα λόγω ανεπάρκειας νερού. Υπολογίζεται ότι το 1585 είχε περί τους 250.000 κατοίκους. Επόμενος σταθμός μας είναι το Αμπανέρι. Πρόκειται για μικρό, αγροτικό χωριουδάκι της επαρχίας Ρατζαστάν, που έχει στο εσωτερικό του ένα baori, δηλαδή έναν ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες. Με 3.500 σκαλιά και βάθος 20 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα baori της Ινδίας. Από τον 9ο αιώνα που κατασκευάστηκε παρείχε νερό σε εποχές ξηρασίας και αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναθροίσεων και τελετουργικού καθαρμού πριν την προσέλευση των πιστών στον παρακείμενο ναό της Χαρσάτ Μάτα, της θεάς της Χαράς και της Ευτυχίας, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Συνεχίζουμε για την Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Τζαϊπούρ (Ανάβαση στο Φρούριο Άμπερ με ελέφαντες, βόλτα με ρίκσο, τελετή Aarti) – Πουσκάρ

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα θα είναι στο φρούριο της Άμπερ, που ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Όσο τα συμπαθή παχύδερμα ανηφορίζουν την ειδική ράμπα, μπροστά στα μάτια μας απλώνεται η θέα των κήπων και των λιμνών που περιστοιχίζουν τα πόδια του λόφου. Σταδιακά μας αποκαλύπτεται η εντυπωσιακή περιτοίχιση του κάστρου (σαν ένα μίνι Σινικό Τείχος). Θα συνεχίσουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων Γκαϊτόρ. Το κενοτάφιο του διάσημου μαχαραγιά Μαντχό Σινγκ Β’, που παντρεύτηκε πέντε συζύγους και είχε 18 ερωμένες, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει διάδοχο, κυριαρχεί στο πρώτο προαύλιο. Φυσικά ακολουθούν και άλλα κενοτάφια βασιλέων με σπουδαίες ιστορίες. Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στη «Ρόδινη Πόλη», την Τζαϊπούρ. Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Αλφρέδου. Η πόλη κτίστηκε βάσει πολεοδομικού σχεδίου στις αρχές του 18ου αιώνα από τον σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή μαχαραγιά Τζάι Σινγκ Β´. Θα επισκεφθούμε το παλάτι, το οποίο στεγάζει τρία μουσεία με ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα από την προσωπική συλλογή των μαχαραγιάδων της πόλης, το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ και το έμβλημα της πόλης, την πενταόροφη πρόσοψη του Χάουα Μαχάλ (γνωστό ως «Παλάτι των Ανέμων»). Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη, όσο και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσθηκε. Το παλάτι αυτό κτίστηκε το 1799, προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες. Στην απογευματινή μας βόλτα με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο) θα πάρουμε μια γεύση από το κέντρο και τις πολύχρωμες αγορές της Τζαϊπούρ. Το ηλιοβασίλεμα θα παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία Αάρτι, κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή καμφορά προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Ακόμα και ο πιο πραγματιστής δε μπορεί παρά να αισθανθεί την έντονη ενέργεια που αποπνέει αυτή η συλλογική ευλάβεια & προσήλωση. Αναχώρηση για το Πουσκάρ, μια μικρή κωμόπολη στο τέλος της ερήμου, χτισμένη γύρω από την ομώνυμη ιερή λίμνη. Άφιξη και διανυκτέρευση σε ειδικές σκηνές.

4η ημέρα

Πουσκάρ (Γιορτές)

Για τους Ινδουιστές το Πουσκάρ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα προσκυνήματος, μια που εδώ βρίσκεται ο μοναδικός στην Ινδία ναός αποκλειστικά αφιερωμένος στον Βράχμα, ένας από τους τρείς της βασικής ινδουιστικής τριαδικής θεότητος. Εδώ κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του σεληνιακού μήνα Κάτρικ (Οκτώβριος-Νοέμβριος) γίνεται μία από τις διασημότερες γιορτές της Ινδίας και το ήσυχο χωριό μεταμορφώνεται σε τόπο πανηγυριού. Έτσι λοιπόν η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γιορτές, οι οποίες κορυφώνονται τη βραδιά της πανσελήνου. Εκατοντάδες πιστοί λούζονται και προσεύχονται στα νερά της ιερής λίμνης, αναζητώντας λύτρωση από τα βάσανα της ζωής. Οι γιορτές αυτές σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για κάθε άνθρωπο: οι πιστοί έρχονται για να προσκυνήσουν, οι αγρότες για να γιορτάσουν, οι τουρίστες για μια αξέχαστη εμπειρία. Διανυκτέρευση στο Πουσκάρ σε ειδικές σκηνές.

5η ημέρα

Πουσκάρ – Φρούριο - Τσίτοργκαρ - Ουνταϊπούρ

Αναχώρηση για την πόλη Τσιτόρ, όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο φρούριο Τσίτοργκαρ (Chittorgarh), το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της χώρας και την "περηφάνια του Ρατζαστάν". Το τρομερό αυτό φρούριο είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου ύψους 180 μέτρων και καλύπτει μια τεράστια έκταση 700 στρεμμάτων. Πιστεύεται ότι χτίστηκε από τη δυναστεία των Μαούρια (Mauryans) κατά τον 7ο αιώνα. Το φρούριο προσεγγίζεται μέσα από επτά τεράστιες πύλες. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το παλάτι της πανέμορφης Παντμίνι, θα μάθουμε τις ιστορίες για την θρυλική ομορφιά της που γοήτευσε το Μουσουλμάνο κατακτητή, αλλά και την τραγική ιστορία της αυτοθυσίας των γυναικών (Τζοχάρ) προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των αλλοπίστων. Θα συνεχίσουμε οδικώς μέχρι την Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν. Ατμοσφαιρική, πολύβουη και ζωντανή πόλη, περήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά, μια όαση στην έρημο που εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει αμέσως την καρδιά κάθε επισκέπτη. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδίας. Κτισμένη γύρω από δύο λίμνες, την Πίτσολα και τη Φατέχ Σαγκάρ, γεμάτη από μαγευτικά παλάτια, φρούρια και μύθους, η πόλη μοιάζει σαν να βγαίνει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά της κάλλη, συνυπάρχουν γοητευτικά με το υδάτινο στοιχείο. Η διαχρονική της αίγλη πιστοποιείται από την πληθώρα των Ινδών ποιητών, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, που εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από την ομορφιά της.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Ουνταϊπούρ (ξενάγηση)

Η πόλη του Ουντάι, όπως είναι το όνομά της, ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh B΄ το 1568. Σύμφωνα με τον μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄ ένα λόφο κοντά στη λίμνη Πιτσόλα, ο οποίος τον συμβούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αραβάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα. Η ομορφιά της, όμως, γοήτευσε και τους παραγωγούς του Χόλιγουντ που τη χρησιμοποίησαν ως σκηνικό για διάσημες ταινίες. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της πόλης, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα παλατιού, σε ένα μέρος του οποίου και σήμερα ακόμα διαμένει ο σημερινός Μαχαραγιάς, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish), τους κήπους Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari), καθώς και τα Γκατς της λίμνης, όπου ευλαβείς πιστοί παίρνουν τον τελετουργικό καθαρμό, ενώ δίπλα τους γυναίκες με πολύχρωμα σάρι, απλώνουν σειρές μεταξωτών για να στεγνώσουν στον ήλιο. Στο παζάρι της πόλης κτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κεφάλι, ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού. Στην απογευματινή βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη θα δούμε το ηλιοβασίλεμα να χρωματίζει τα «επιπλέοντα» παλάτια Lake Palace & Τζαγκμαντίρ. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα

Ουνταϊπούρ - Ρανακπούρ – Τζοντπούρ

Πρωινή αναχώρηση για τη Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τους εξαιρετικούς ζαϊνιστικούς ναούς της, που θεωρούνται από τους εντυπωσιακότερους του είδους για την περίπλοκη και εξαιρετική αρχιτεκτονική τους. Στο σύμπλεγμα υπάρχουν πολλοί ναοί, μεταξύ των οποίων και ο ναός Chaumukha, που είναι αφιερωμένος στον Adinath, τον πρώτο Tirthankara των Τζαϊνιστών. Οι ναοί αυτοί, είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένοι από κατάλευκο μάρμαρο τέτοιας ποιότητας, ώστε το φως να το διαπερνά, κεντημένο με τρισδιάστατα γλυπτά & ανάγλυφα. Η αρχιτεκτονική τους είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Ο πρώτος διαθέτει τέσσερις διαφορετικές πόρτες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, όπου είναι τοποθετημένη η εικόνα του Adinath. Συνεχίζουμε για την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, ακόμα έναν σταθμό των καραβανιών της ερήμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα

Τζοντπούρ – Τζαϊσάλμερ

Το πρωί θα επισκεφθούμε την κορωνίδα της πόλης, το φρούριο Mehrangarth (Μερανγκάρ). Θρονιασμένο στην κορυφή φυσικού πέτρινου λόφου αντικρίζει από ψηλά την κυανή πόλη. Τα επιβλητικά τείχη του έρχονται σε αντίθεση με τα πανέμορφα παλάτια που κρύβει στο εσωτερικό του. Όμως, παρά την ομορφιά και τη χλιδή τους, κρύβουν πολλές τραγικές ιστορίες: το τελευταίο σάτι στο παλάτι αυτό, έγινε το 1843. Ακόμα υπάρχουν κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους, τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν οικειοθελώς στην πυρά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τζαϊσάλμερ, στην καρδιά της μεγάλης ερήμου Θαρ. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα από τα πανύψηλα τείχη της πόλης βρίσκονται μεγαλόπρεποι ναοί, παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες διακοσμήσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα

Τζαϊσάλμερ (Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ)

Σήμερα θα δούμε το επιβλητικό φρούριο της πόλης, ζαϊνιστικούς ναούς και πολλά αρχοντικά με περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το Nathumal Haveli και το Patwon Haveli και θα αφουγκραστούμε τον παλμό της χιλιόχρονης καστροπολιτείας. Το απόγευμα θα βγούμε έξω από την πόλη για μια βόλτα πάνω σε καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου Θαρ για να βιώσουμε και εμείς, κάτι από την απόκοσμη και επιβλητική ατμόσφαιρα της απεραντοσύνης της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα

Τζαϊσάλμερ – Μπικανέρ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την πόλη-φρούριο Μπικανέρ, που υπήρξε σταθμός στον δρόμο των καραβανιών. Είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη του Ρατζαστάν και λιγότερο τουριστική σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου δεσπόζει το κάστρο Τζουναγκάρθ με τα υπέροχα ζωγραφισμένα παλάτια. Κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1588-1593 από τον Raja Rai Singh, έναν στρατηγό στον στρατό του Μογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ και περιβάλλεται από συμπαγές τείχος μήκους 986 μέτρων, με 37 προμαχώνες και τάφρο πλάτους 9 μέτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα

Μπικανέρ – Ναός των Ποντικιών - Μάνταβα

Αναχώρηση για το χωριό Ντεσνόκ, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο ναό Κάρνι Μάτα με τα ιερά ποντίκια, τα οποία θεωρούνται ως μετενσαρκώσεις πιστών ακολούθων της θεάς. Μόλις διασχίσουμε το ασημένιο κατώφλι και βρεθούμε στη μαρμάρινη αυλή, αν είμαστε τυχεροί, μπορεί και να διακρίνουμε τον μοναδικό λευκό ποντικό. Τι σημαίνει αυτό; Τύχη και ευημερία θα σας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής σας! Αναχώρηση για την πόλη Μάνταβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη, θαυμάζοντας τα havelis των πλούσιων εμπόρων και την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα

Μαντάβα – Δελχί

Πρωινή αναχώρηση για το Δελχί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια σύντομη περιήγηση σε μερικά από τα αξιοθέατα θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα της πόλης. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δελχί είναι πολύβουο, αποτελούμενο από ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσα). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα

Δελχί – Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Έχουμε επιλέξει κυρίως ξενοδοχεία που διατηρούν το παραδοσιακό χρώμα και την ατμόσφαιρα της επαρχίας του Ρατζαστάν (μεταξύ αυτών κάστρα, παλάτια), κάποια από τα οποία είναι 5*, 4*. Στο Πουσκάρ το καλύτερο διαθέσιμο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790 €
 • Βίζα Ινδίας: 25 €