Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 9 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Αυτοκίνητο,Πούλμαν,Αεροπλάνο Δραστηριότητα: Sightseeing,Trekking,Safari Κατάλληλη Εποχή: Φθινόπωρο Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Ινδία Κεντρική – Σαφάρι στα Εθνικά Πάρκα | Οκτώβριος – Νοέμβριος 2020

Σαφάρι δεν είναι μόνο η Αφρική!

Πιστεύετε πως «σαφάρι» σημαίνει μόνο Αφρική; Κι όμως! Μ’ αυτό το ταξίδι ερχόμαστε να σας πείσουμε πως στην Ινδική χερσόνησο μπορείτε να ανακαλύψετε πανέμορφη φύση, απίστευτα πλούσια πανίδα και χλωρίδα και να ζήσετε εξίσου έντονες εμπειρίες όπως σε ένα αφρικανικό σαφάρι – ΑΛΛΑ με πολύ μικρότερο κόστος!

Ελάτε μαζί μας λοιπό σε ένα ανατρεπτικό ταξίδι για να δούμε την Ινδία εντελώς διαφορετικά από ό,τι έχουμε και έχετε συνηθίσει! Μία Ινδία… αλλιώς, μία πραγματική αναπαράσταση του θρυλικού Βιβλίου της Ζούγκλας!

Ξεκινάμε την περιπέτειά μας φτάνοντας στο Δελχί από όπου συνεχίζουμε πετώντας για την Τζαλαπούρ. Από εκεί μεταβαίνουμε οδικώς στο Εθνικό Πάρκο Bandhavgarh όπου διαμένουμε για δύο νύχτες, απολαμβάνοντας σαφάρι και την εμπειρία της αναζήτησης της ινδικής τίγρης. Συνεχίζουμε στο Εθνικό Πάρκο Kanha, με τα δάση που ενέπνευσαν τον Ράντγιαρντ Κίπλινγκ να γράψει το θρυλικό Βιβλίο της Ζούγκλας.

Ο πλούτος της πανίδας που απολαμβάνουμε εδώ συγκρίνεται εύκολα σε ποσότητα με την αντίστοιχη στα μεγάλα αφρικανικά πάρκα: η ινδική τίγρη, η τετράκερη αντιλόπη, ο ινδικός βίσονας και δεκάδες ακόμα είδη θηλαστικών και πτηνών. Η εμπειρία μας ολοκληρώνεται στο Εθνικό Πάρκο Satpura, όπου επίσης διανυκτερεύουμε για δύο νύχτες (όπως και στο Kanha), από όπου επιστρέφουμε στο Δελχί, μέσω Μποπάλ, παίρνοντας τον δρόμο για την επιστροφή στην Ελλάδα.

Το ταξίδι αυτό αποτελεί ένα σπάνιο ταξίδι-σαφάρι στα πιο σημαντικά Εθνικά Πάρκα της Κεντρικής Ινδίας, και συγκεκριμένα της πολιτείας Μεντία Πραντές, την «πολιτεία των Τίγρεων».

Επισκεπτόμαστε και διαμένουμε τρία ξεχωριστά Εθνικά Πάρκα, σε ένα χορταστικό 9ήμερο πρόγραμμα! Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε να έχουμε κατά το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες να δούμε την περίφημη Τίγρη της Βεγγάλης.

κεντρική ινδία

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη, διαμονή και σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Bandhavgarh.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Εθνικό Πάρκο Kanha.
 • Πρωινό και απογευματινό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Kanha.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Εθνικό Πάρκο Satpura.
 • Βραδινό σαφάρι με βάρκα στο Εθνικό Πάρκο Satpura.
 • Περιπατητικό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Satpura.

Όλοι οι τοπικοί φόροι περιλαμβάνονται στην τελική τιμή που πληρώνετε στην Αθήνα. Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά!

 • Εμπειρότατοι αρχηγοί στην Ινδία, ειδικά επιλεγμένοι για τον προορισμό αυτό. Η Ινδία είναι ειδικός προορισμός και μόνο ένας εξειδικευμένος ξεναγός θα μετουσιώσει το ταξίδι σας σε ταξίδι ζωής. Είναι οι αρχηγοί που συνοδεύουν τους ταξιδιώτες, με πολλά ταξίδια στην Ινδία στο ενεργητικό τους.

Περισσότερα Οργανωμένα Πακέτα

Αναχωρήσεις

26/10, 10/11, 28/11

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1099€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1099 € 830 €
Twin Room 1099 € 830 €
Triple Room 1099 € 830 €
Single Room 1699 € 830 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1099€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1099 € 830 €
Twin Room 1099 € 830 €
Triple Room 1099 € 830 €
Single Room 1699 € 830 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1099€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1099 € 830 €
Twin Room 1099 € 830 €
Triple Room 1099 € 830 €
Single Room 1699 € 830 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – Πτήση για Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Δελχί.

2η ημέρα

Άφιξη στο Δελχί – Πτήση για Τζαλαπούρ – Εθνικό Πάρκο Bandhavgarh (σαφάρι στο Πάρκο)

Άφιξη στο Δελχί νωρίς το πρωί, και επιβίβαση στην πτήση για την Τζαλαπούρ. Με την άφιξή μας μεταφερόμαστε οδικώς στο Εθνικό Πάρκο Bandhavgarh στην καρδιά της Madhya Pradesh, γνωστής ως «πολιτεία των τίγρεων». Μετά την εγκατάστασή μας στον οικισμό Tala που αποτελεί τη βάση για όλες τις εξορμήσεις στην περιοχή, αναχωρούμε αμέσως για ένα απογευματινό σαφάρι στο πάρκο που αποτελεί το καλύτερο σημείο στην Ινδία για να δει κανείς τίγρεις. Σε μια έκταση που απλώνεται σε 450 τ.χλμ. (105 από αυτά επισκέψιμα), το πάρκο αποτελεί τον πυρήνα της προστατευόμενης ζώνης και της άγριας ζωής της ενδοχώρας. Οι λόφοι με το ξερό έδαφος, οι υγροί βάλτοι και οι κοιλάδες με τα δάση παρέχουν ιδανική κάλυψη για τα πανέμορφα αιλουροειδή. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης τα ερείπια του πανάρχαιου κάστρου Bandhavgarh, που πλέον αποτελεί καταφύγιο αρκετών ειδών αρπακτικών πουλιών υπό εξαφάνιση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Εθνικό Πάρκο Bandhavgarh (σαφάρι στο Πάρκο)

Το σαφάρι μας συνεχίζεται με πρωινή και απογευματινή εξόρμηση στο πάρκο. Τα γνωστά στην Ινδία ως Gypsies, τα σκληροτράχηλα οχήματα 4Χ4, πέντε θέσεων, θα μας μεταφέρουν με ασφάλεια κοντά στα άγρια ζώα. Μόνο μέχρι 170 επισκέψεις αυτών των οχημάτων επιτρέπονται ημερησίως ώστε να διαταράσσεται η άγρια ζωή όσο το δυνατόν λιγότερο, με αποτέλεσμα τα περισσότερα σαφάρι να είναι κλεισμένα μήνες πριν. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στις 2 μέρες των περιπλανήσεών μας εδώ, θα συναντήσουμε τη «βασίλισσα» της ινδικής ζούγκλας τουλάχιστον μια φορά αλλά στη διάρκεια της ημέρας θα δούμε επίσης πολλές και διαφορετικές εικόνες άγριας ζωής καθώς τα πολυάριθμα θηράματα - ελάφια,λανγκούριοι (χρυσοπίθηκοι), αγριογούρουνα και μουντζάκ – βγαίνουν από τις κρυψώνες τους, «προσκαλώντας σε γεύμα» τη φοβερή τίγρη της Βεγγάλης και την ακριβοθώρητη ινδική λεοπάρδαλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Εθνικό Πάρκο Bandhavgarh – Εθνικό Πάρκο Kanha

Μετά από το πρωινό μας που θα πάρουμε τα χαράματα, θα κατευθυνθούμε στο μεγαλύτερο και πιο διάσημο από όλα τα εθνικά πάρκα της Madhya Pradesh, το Kanha, ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή περίπου 5 ωρών. Το Kanha και τα δάση από δέντρα sal που το περιτριγυρίζουν, έδωσαν έμπνευση στον Κίπλινγκ για να γράψει το εξαιρετικό, κλασικό Jungle Book (Το βιβλίο της ζούγκλας) που έχει γυριστεί και ταινία. Φανταστείτε τον μοχθηρό τίγρη Σιρ Καν, που απειλεί όποιον προστατεύει τον μικρό Μόγλη, να περνάει από μπροστά σας καθώς εσείς παρακολουθείτε καμουφλαρισμένοι από την κρυψώνα σας! Ανάμεσα στα δάση, τεράστια βοσκοτόπια με χαμηλή βλάστηση σφύζουν από άγρια ζωή, εκεί που κάποτε βρίσκονταν οικισμοί χωρικών που μετακινήθηκαν για να αφήσουν τις εκτάσεις ελεύθερες στα άγρια ζώα. Το Kanha φιλοξενεί περίπου 30 πολύ ενδιαφέροντα είδη θηλαστικών και 300 είδη πουλιών, κάποια από αυτά πολύ σπάνια. Θα εξερευνήσουμε τα μυστικά του το απόγευμα. Τακτοποίηση στο κατάλυμα μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα

Εθνικό Πάρκο Kanha (πρωινό και απογευματινό σαφάρι)

Σήμερα θα απολαύσουμε και πάλι πρωινό και απογευματινό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Kanha. Το οικοσύστημα εδώ, φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ζώων - ένα εξαιρετικό μείγμα άγριας ζωής για να παρατηρήσουμε. Το οροπέδιο είναι το σπίτι του Gaur (ινδικός βίσωνας) και της τετράκερης αντιλόπης, ενώ μέσα σε πυκνές συστάδες δάσους παραμονεύουν οι ντροπαλές γάτες της ζούγκλας. Αν και τα μεγάλα αιλουροειδή είναι λιγότερα από αυτά που ζουν στο Bandhavgarh, (περίπου 130 τίγρεις και 100 λεοπαρδάλεις είναι ο πληθυσμός τους στο Kanha), εδώ βρίσκεται σε εφαρμογή το «project Tiger» το οποίο έχει σκοπό την προστασία και την αύξησή του αριθμού τους. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε κι εδώ μια ή περισσότερες συναντήσεις μαζί τους.Δεν είναι καθόλου απίθανο, επίσης, να πέσουμε πάνω στην αρκούδα-μυρμηγκοφάγο, το μοναδικό στον κόσμο -και μασκότ της περιοχής- ελάφι των βάλτων (Μπαρασίνγκα), βίσωνες ή ακόμα και μια σπάνια λεοπάρδαλη. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα βυθιστούμε στην ατμόσφαιρα των βιβλίων του Κίπλινγκ καθώς θα περιπλανιόμαστε μέσα στα λιβάδια με τα αραιά δέντρα όπου καιροφυλακτούν λύκοι, αλεπούδες και ασιατικά αγριόσκυλα. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Εθνικό Πάρκο Kanha – Εθνικό Πάρκο Satpura (σαφάρι με βάρκα)

Παίρνουμε πρωινό νωρίς και οδηγούμε προς το Satpura όπου θα απολαύσουμε ένα ακόμα ξεχωριστό εθνικό πάρκο στα υψίπεδα της κεντρικής Ινδίας. Ίσως να το επισκέπτονται λιγότεροι ταξιδιώτες από τα άλλα, ωστόσο εδώ μπορούμε να απολαύσουμε κορυφαίες εμπειρίες, όπως την απόλυτη ησυχία του δάσους κάνοντας καγιάκ στο ποτάμι και την στενή επαφή με το φυσικό περιβάλλον της ζούγκλας κάνοντας πεζοπορία κάτω από τα τεράστια δέντρα. Ακριβώς λόγω της απουσίας πολυάριθμων επισκεπτών θα προσεγγίσουμε τη γαλήνια φύση πιο κοντά από οπουδήποτε αλλού. Το βράδυ θα κάνουμε ένα ονειρεμένο σαφάρι με βάρκα στον ποταμό Denwa με συντροφιά τα πλάσματα της νύχτας. Τσακάλια, γιγάντιοι σκίουροι, σκαντζόχοιροι, ψαροκουκουβάγιες και εκατομμύρια τριζόνια θα μας συντροφεύουν και θα μας συνεπάρουν με τις απόκοσμες κραυγές τους. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα

Εθνικό Πάρκο Satpura (περιπατητικό σαφάρι)

Θα περάσουμε πρωί και απόγευμα στο πάρκο Satpura. Όσοι θέλουν, μπορούν να συμμετάσχουν σε μια ασύγκριτη εμπειρία: πεζοπορία μέσα στη ζούγκλα. Ρυάκια, καταρράκτες, γιγαντιαία δέντρα τικ που κρύβουν τον ουρανό, αράχνες που πλέκουν θεόρατους ιστούς ανάμεσα στη βλάστηση, το ακατάπαυστο τραγούδι αόρατων πουλιών και η πανταχού παρούσα μυρωδιά της άγριας λεβάντας συνθέτουν μια εμπειρία που δεν θα φύγει από το μυαλό για πολύ καιρό. Το ανάγλυφο τοπίο είναι γεμάτο στενά φαράγγια, βαθιές ρεματιές, πυκνά δάση και φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό θηλαστικών. Δεκάδες είδη αντιλόπηςκαι ελαφιών, άγρια βοοειδή, μοσχογαλές και αγριογούρουνα εμφανίζονται συχνά μπροστά μας, ενώ δεν θα σταματήσουμε να έχουμε το νου μας, γιατί μια τίγρη μπορεί να μας κάνει τη χάρη ακόμα κι εδώ και να ξεπροβάλει από τη βλάστηση. Highlight της περιοχής είναι οι σπηλιές Pandav, σκαλισμένες στους βράχους των λόφων.

8η ημέρα

Εθνικό Πάρκο Satpura – Μποπάλ – πτήση για Δελχί

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, μεταφερόμαστε στο Μποπάλ (Bhopal) και στη συνέχεια στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Δελχί. Άφιξη στην ινδική πρωτεύουσα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

9η ημέρα

Δελχί – πτήση επιστροφής

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε lodge στα Εθνικά Πάρκα Bandhavgarh, Kanha, Satpura.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* Deluxe στο Δελχί.
 • Ημιδιατροφή.
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Bandhavgarh.
 • Πρωινό και απογευματινό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Kanha.
 • Βραδινό σαφάρι με βάρκα στο Εθνικό Πάρκο Satpura.
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ανάλογα την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει κατά την άφιξή σας στην Ινδία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά.
 • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια, χωρίς επιβάρυνση.
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 830€.
 • Βίζα Ινδίας: 25 €(πληροφορίες δείτε παρακάτω).