Ξεναγός: Όχι Διάρκεια Ταξιδιού: 4 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο Αναχώρηση: 02/06/2023 Επιστροφή: 05/06/2023 Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Συχνές Ερωτήσεις
 • Επικοινωνία

Ηράκλειο για 4 ημέρες στα 269€ | Αγίου Πνεύματος

 

Το Ηράκλειο Κρήτης, η πρωτεύουσα του πιο πυκνοκατοικημένου νομού της Κρήτης, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου για τους επισκέπτες του νησιού. Είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Μεσογείου και διαθέτει έντονο urban χαρακτήρα και ζωντανή δραστηριότητα όλο το χρόνο.

Ο μινωϊκός πολιτισμός ανθούσε εδώ και αιώνες και μπορείτε να ανακαλύψετε μοναδικά αριστουργήματα εκείνης της εποχής στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στην Ευρώπη, καθώς και σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως η Κνωσός, η Φαιστό και οι Αρχάνες.

Εκτός από το αρχαιολογικό της παρελθόν, η ιστορία του Ηρακλείου αναδεικνύεται ένδοξα μέσω των ενετικών τειχών, των οθωμανικών μνημείων, της Λότζια, της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, της Κρήνης Μοροζίνι στην πλατεία Λιονταριών, του φρουρίου Κούλε και άλλων σημαντικών αξιοθέατων.

Επιπλέον, η πόλη του Ηρακλείου προσφέρει πλούσιες εμπειρίες στον επισκέπτη της, όπως η επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα του Κουρνά, ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα του νησιού, η επίσκεψη στο Μουσείο Νεωτέρας Ελληνικής Τέχνης Β. & Ε. Γουλανδρή, η επίσκεψη στο Ηράκλειο Αστρονομικό Φεστιβάλ, καθώς και οι εκδρομές στις γραφικές παραλίες της περιοχής, όπως η Αμμουδάρα και η Μαλία.

Τέλος, το Ηράκλειο αποτελεί σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση άλλων μέρων του νησιού, όπως η Λασίθι, η Ρέθυμνο και η Χανιά, οι οποίες διαθέτουν εξίσου μοναδικά τοπία και αξιοθέατα που αξίζουν να επισκεφτεί κανείς.

Συνολικά, το Ηράκλειο είναι μια πόλη που συνδυάζει ιστορία, παράδοση, κουλτούρα, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και κοσμοπολίτικη διασκέδαση, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της.

 

Ημερομηνία Αναχώρησης

 

02/06 - 05/06/2023

Η παραπάνω τιμή ισχύει μέχρι εξαντλήσεως της διαθεσιμότητας, έπειτα ενδέχεται να υπάρξει προσαύξηση.

 

Ηράκλειο

 

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΠΑΚΕΤΟΥ

30 %

 

Τα ενετικά τείχη: Τα τεράστια τείχη που περικλείουν την πόλη, είχαν καταστήσει το Ηράκλειο την καλύτερα οχυρωμένη πόλη της Μεσογείου κατά το Μεσαίωνα. Κάντε μια στάση στον προμαχώνα Μαρτινέγκο στη νότια πλευρά: εκεί βρίσκεται θαμμένος ο μεγάλος συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης 

Κουλές: Το ρωμαϊκό φρούριο-φυλακή, δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού και προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Οι Τούρκοι φυλάκιζαν εδώ τους επαναστάτες Κρητικούς ενώ σήμερα λειτουργεί ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Περπατήστε μέχρι τον Άγιο Μάρκο, ακολουθώντας την ανατολική πλευρά των τειχών του, και εντυπωσιαστείτε από τα μαρμάρινα ανάγλυφα με τα φτερωτά λιοντάρια αλλά και από τα νεώρια, τα θολωτά κτίρια της προκυμαίας, όπου οι Ενετοί κατασκεύαζαν τα πλοία τους.

Άγιος Τίτος - Κρήνη των Λιονταριών: Ανηφορίζοντας την οδό 25ης Αυγούστου, τον κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου, φτάνετε στην καρδιά της πόλης. Εκεί θα συναντήσετε την πλατεία Αγίου Τίτου με την πολύπαθη εκκλησία –πρώην τζαμί- και την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, γνωστή και ως «Λιοντάρια», από τα 4 μαρμάρινα λιοντάρια της περίτεχνης κρήνης Μοροζίνι. Η κρήνη, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου, χτίστηκε από τον ενετό Γενικό Αρμοστή του νησιού, Φραγκίσκο Μοροζίνι, για καθαρά λειτουργικούς λόγους, σήμερα όμως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης και το πιο πολυσύχναστο σημείο της.

Λότζια: Η πρώην λέσχη ευγενών επί Ενετοκρατίας, και νυν Δημοτικό Μέγαρο, στο τέλος της οδού 25ης Αυγούστου, είναι ίσως το πιο κομψό δείγμα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής του Ηρακλείου. Στολισμένη με πλούσια διακοσμητικά στοιχεία και μετά από «γερή» ανακαίνιση, δίκαια ανακηρύχτηκε το 1987 ως το καλύτερο αναστηλωμένο μνημείο της Ευρώπης.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Από τα μεγαλύτερα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, στεγάζεται σε κτίριο-κόσμημα του 1937, εξαιρετικό δείγμα ελληνικού μοντερνισμού, στη θέση που καταλάμβανε μέχρι το 1856 η καθολική μονή του Αγίου Φραγκίσκου. Φιλοξενεί τη σημαντικότερη συλλογή μινωικών αρχαιοτήτων στον κόσμο, όπως τη Θεά με τα φίδια, σημαντικές τοιχογραφίες από τα μινωικά ανάκτορα, τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού, αλλά και αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια. 

Ιστορικό Μουσείο: Στεγάζεται σ’ ένα διατηρητέο διώροφο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του αιώνα και αποτελεί πραγματικό στολίδι της πόλης. Το  πόνημα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, συγκεντρώνει εκθέματα που μαρτυρούν όλη την ιστορία της Κρήτης, από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ως τη σύγχρονη εποχή. Αφουγκραστείτε την ατμόσφαιρα της παλιάς Κρήτης μέσα από τοιχογραφίες, εικόνες, νομίσματα, κοσμήματα, αντικείμενα από την Κρητική Επανάσταση, παραδοσιακές ενδυμασίες, κεντήματα και μουσικά όργανα. 

Κνωσός: Σε απόσταση 5 χλμ. από το Ηράκλειο βρίσκεται το σημαντικότερο μνημείο του μινωικού πολιτισμού, το δαιδαλώδες ανάκτορο (έκτασης 20.000 τ.μ.!) του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα, που ήρθε στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη του βρετανού αρχαιολόγου Arthur Evans. Η πολυτέλεια των δωματίων, οι πολύχρωμες τοιχογραφίες, το πρότυπο αποχετευτικό σύστημα, η μοναδική αρχιτεκτονική διάταξη θα σας συναρπάσουν. 

Φαιστός: ή πιο σωστά το Μινωικό Ανάκτορο της Φαιστού. Ο σημαντικότατος αυτός αρχαιολογικός χώρος που χρονολογείται από το 2.000 π.Χ, βρίσκεται 55 χλμ νότια του Ηρακλείου και περιλαμβάνει βασιλικά διαμερίσματα, αποθήκες, δεξαμενές κ.ά. Στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο εντάσσεται και η Βασιλική Έπαυλη της Αγίας Τριάδας, τα θερινά ανάκτορα του τέως βασιλιά, που βρίσκονται στο λόφο κοντά στις όχθες του Γεροπόταμου.  

Αρχαία Γόρτυνα: Ένας εξαιρετικός αρχαιολογικός χώρος, 40 λεπτά νότια του Ηρακλείου, η Αρχαία Γόρτυνα υπήρξε από τις σημαντικότερες πόλεις της μινωικής Κρήτης. Τα ερείπια της απλώνονται σε έκταση περίπου 4.000 στρεμμάτων και εντυπωσιάζουν με τα επιβλητικά δημόσια κτίρια που σώζονται ακόμα, όπως το αμφιθέατρο, το ρωμαϊκό ωδείο, το πραιτόριο, οι δεξαμενές, τα δημόσια λουτρά. Ξεχωρίζουν τα ερείπια της βασιλικής του Αγίου Τίτου. 

Αρχάνες: Δεκαπέντε λεπτά από το Κέντρο του Ηρακλείου αρκούν για να σας αποκαλύψουν ένα σύγχρονο παράδειγμα σωστής διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η γραφική κωμόπολη Αρχάνες, στους πρόποδες του βουνού Γιούχτας, κατέχει τη θέση αρχαίων μινωικών οικισμών που χρονολογούνται από το 6.000 π.Χ. Σήμερα, με τη βοήθεια προγραμμάτων ανάπλασης και προστασίας, έχει μεταμορφωθεί σε χωριό-πρότυπο που περιγράφεται –όχι άδικα– στους τουριστικούς οδηγούς ως ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα, από αρχιτεκτονικής άποψης, χωριά της Μεγαλονήσου.

Παραλίες: Όπως σε ολόκληρη την Κρήτη, οι παραλίες του βόρειου τμήματος «κερδίζουν» σε οργάνωση, σε αντίθεση με το νότιο τμήμα που φιλοξενεί πιο ερημικές ακτές. Σε μικρή απόσταση από το Ηράκλειο θα βρείτε τις οργανωμένες παραλίες Αμμουδάρα, Αγία Πελαγία, Λυγαριά, καθώς και τον ήσυχο κόλπο του Μαδέ. Από την ανατολική πλευρά ξεχωρίζουν η επιμήκης παραλία της Ακτής, το Χάνι Κοκκίνη, τα Μάλια και το Παλαιόκαστρο. Στο νότιο τμήμα το σκηνικό αλλάζει δραματικά. Ανακαλύψτε τον Κομμό με τους βραχώδεις σχηματισμούς και τις παχιές σκιές των δέντρων αλλά και τα διάσημα Μάταλα, παραλία προσκύνημα για τους hippies, με τις εντυπωσιακές φυσικές σπηλιές, και τα γαλανά νερά.

 

*Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε με το γραφείο μας και θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Περισσότερες Προσφορές

Μεταφορά
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ηράκλειο – Αθήνα απευθείας πτήσεων σε οικονομική θέση
 • Φόρους αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • Από 1 χειραποσκευή για κάθε άτομο
Διαμονή
 • Διαμονή 3 νύχτες με πλούσιο πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε επιλεγμένο 4* κεντρικό ξενοδοχείο.
Οργάνωση
 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού.
 • Παροχή του οδηγού πόλης.

Προσοχή: **Οι τιμές ισχύουν ανά άτομο για δίκλινη χρήση δωματίου

Επιπλέον υπηρεσίες
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια.
Δημοτικοί φόροι
 • Οι δημοτικοί φόροι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο.
Προσωπικά έξοδα
 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Διατροφή.
 • Μετακινήσεις.
 • Ξεναγήσεις.

Μέχρι να αλλάξει η τιμή των αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ή / και του ξενοδοχείου. Η τιμή του πακέτου που βλέπετε ισχύει από την στιγμή που ανεβαίνει η προσφορά και αλλάζει κάθε φορά που η αεροπορική / ακτοπλοϊκή εταιρεία ή / και το ξενοδοχείο αλλάζει την τιμή του. Ειδικά οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλάζουν συνεχώς είτε επειδή πλησιάζουμε στην ημερομηνία της εκδρομής είτε με τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

Όλες μας οι προσφορές αφορούν μεμονωμένα ταξίδια.

- Πρώτα επιλέγετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει από την ιστοσελίδα μας. (Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε). - Διαλέγετε τις ημερομηνίες που ενδιαφέρεστε. - Στέλνετε το αίτημα σας στο info@universetravel.gr ή επικοινωνείτε με τμήμα κρατήσεων του γραφείου μας στο 210 9011013 (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00) για να ελένξουμε τη διαθεσιμότητα του πακέτου. - Όταν ελέγξουμε την διαθεσιμότητα αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ξενοδοχείου προχωρούμε στη διαδικασία κράτησης και εφόσον είστε απόλυτα σύμφωνοι προχωρούμε σε διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων. - Σας αποστέλλουμε όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς για κατάθεση ποσού. - Μετά το τέλος της έκδοσης πακέτου σας στέλνουμε στο email όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι σας (αεροπορικά εισιτήρια, voucher ξενοδοχείου καθώς και την απόδειξη πληρωμής. Στη περίπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μπορείτε να έρθετε να τα παραλάβετε από το γραφείο μας ή σας τα στείλουμε εμείς στο χώρο σας με δική σας χρέωση).

Θα έχετε πλήρη οργάνωση τους ταξιδιού σας – οδηγίες για το πως να χρησιμοποιείτε τα αεροπορικά / ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τι να προσέχετε με τις χειραποσκευές, οδηγίες για μεταφορά από το αεροδρόμιο / λιμάνι στο ξενοδοχείο σας (με ΜΜΜ ή με private transfer), παροχή οδηγού πόλης με όλες τις χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες για τον προορισμό σας, βοήθεια στην επιλογή ή κράτηση των εισιτηρίων για αξιοθέατα, tours και εκδρομές και ό,τι άλλο χρειαστείτε κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας για το ταξίδι σας.

Για τον κάθε επιβάτη χρειαζόμαστε: - Ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες - Ημερομηνία γέννησης - Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου (καθώς και ημερομηνία λήξεως του διαβατηρίου) - Τηλέφωνο επικοινωνίας - Ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)

- Κατάθεσή σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου μας (Πειραιώς, Alphabank) - Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (με φυσική παρουσία στο γραφείο μας , καθώς θα μας ζητήσει pin η χρεωστική σας κάρτα).

Εφόσον το επιθυμείτε προσφέρουμε δωρεάν και την διαδικασία του web check in και σας αποστέλλουμε τις κάρτες επιβίβασης στο email σας.

Όλες οι προσφορές στην ιστοσελίδα μας αφορούν δίκλινα δωμάτια, και η τιμή του πακέτου είναι πάντα ανά άτομο. Μπορούμε αν θέλετε να κλείσουμε διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο αλλά πάντα υπάρχει επιβάρυνση. Επίσης γίνεται διαμονή σε τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια. Για επιπλέον κόστη ή αλλαγή τιμής λόγω αλλαγής τύπου δωματίου πρέπει να μας καλέσετε στο 210 9011013 (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00)

Φυσικά! Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και έτσι θα λαμβάνετε καθημερινά τις καλύτερες προσφορές στο email σας.

- Από τα γραφεία μας, που βρίσκονται Ηλιουπόλεως 6, 11636, Αθήνα, στον 3ο όροφο - Από τα σημεία παραλαβής που εξυπηρετούν στο λιμάνι αναχώρησής σου. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια ή τα κεντρικά πρακτορεία της εταιρείας (συνήθως βρίσκονται κοντά στο λιμάνι). Τα κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια που βρίσκονται στην πύλη αναχώρησης σας, είναι πάντα ανοιχτά τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου, έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα σχετικά με τη παραλαβή των εισιτηρίων σας ανεξάρτητα από την ώρα αναχώρησής σας. - Παράδοση στην προτιμώμενη διεύθυνση μέσω courier με χρέωση παραλήπτη.