Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 14 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν,Αεροπλάνο,Τρένο Δραστηριότητα: Sightseeing,Swimming Κατάλληλη Εποχή: Χειμώνας,Άνοιξη Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός… Μισός καθισμένος στο βόρειο ημισφαίριο της πραγματικότητας και μισός καθισμένος στο νότιο ημισφαίριο του ονείρου, ανέπαφος ακόμη από τα κύματα των τουριστών, διατηρεί, όπως εξάλλου και η Κολομβία, αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη διαδρομή της Λατινικής Αμερικής: Πολυδιάστατες εικόνες και αυθεντικές συγκινήσεις. Η γοητευτική και ακατέργαστη συνάμα πλευρά της Λατινικής Αμερικής μοιάζει να τα έχει όλα: αρχαία ιστορία, αποικιακή κληρονομιά και φυσικά κάλλη απερίγραπτα.

Από την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, το Κίτο, με το διάσημο μνημείο του Ισημερινού (Mitad del Mundo) και την αγορά του Οταβάλο με όλα τα είδη χειροτεχνίας της χώρας θα συνεχίσουμε για το Εθνικό Πάρκο του κολοσσιαίου ηφαιστείου Τσιμποράσο και το Ριομπάμπα, όπου θα ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία του περάσματος Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο. Και από εκεί, αφού γνωρίσουμε την πανέμορφη Κουένκα, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, θα καταλήξουμε στη μεγαλύτερη πόλη και κυριότερο λιμάνι του Ισημερινού, το Γκουαγιακίλ. Αποχαιρετώντας το κράτος του Ισημερινού, θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά. Θα μεταβούμε στη Ζιπακίρα, με τη λαξευμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου εκκλησία της, και στην πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα. Και ύστερα θα συνεχίσουμε για την «πόλη των πόλεων», την ηρωική Καρθαγένη, που βρίσκεται σε έναν απάνεμο κόλπο, εκεί όπου η παγκόσμια κληρονομιά τέμνει τη μυσταγωγία της Καραϊβικής, στον χώρο όπου η ιστορία της αισθητικής εφάπτεται με το απόλυτο…

Οι Κολομβιανοί είναι άνθρωποι εγκάρδιοι και ευγενικοί. Έχουν, δε, μια λέξη ιερή: το «tinto», ένα φλιτζάνι ζεστό μαύρο καφέ, το οποίο προσφέρουν στους επισκέπτες. Εκατοντάδες καλλιεργημένες εκτάσεις καφέ βρίσκονται στο περίφημο «τρίγωνο του καφέ», στις περιοχές δηλαδή Κίντιο, Κάλδας και Ρισαράλδα, που φημίζονται για τις φυτείες του «μαύρου χρυσού».

Η διάχυτη αίσθηση συναισθηματικής αμεσότητας και εσωτερικής καθαρότητας των ανθρώπων είναι η πρώτη ανάμνηση που διεκδικεί μια θέση στη μνήμη μας. Η καθημερινότητα σε αυτήν την πλευρά του πλανήτη αρκεί, ωστόσο, για να μουδιάσει τη διάθεση και του πλέον αισιόδοξου παρατηρητή.

Οι θεοί της Καραϊβικής συνεχίζουν να κινούν αργά τα νήματα της ζωής των κατοίκων της χώρας, που μοιάζουν πλούσιοι σε βιώματα καίτοι, εκ των πραγμάτων, ολιγαρκείς ως προς τα υλικά αγαθά.

Είθε «οι φυλές που έχουν καταδικαστεί σε εκατό χρόνια μοναξιάς να έχουν επιτέλους μια δεύτερη ευκαιρία».
– Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

24.12.19

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 751

24.12.19

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

10:15

18:30

μέσω Κίτο

KL 741

05.01.20

ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:55

10:30 +1

KL 1575

06.01.20

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

12.04.20

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 741

12.04.20

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

09:50

16:40

μέσω Μπογκοτά

KL 755

24.04.20

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:40

13:15 +1

KL 1581

25.04.20

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10

Αυθεντικό αποικιακό Μεξικό | Ιανουάριος – Ιούνιος 2020

Αναχωρήσεις

24/12, 11/2, 10/3, 12/4

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2990€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Twin Room 2990 € 890 €
Double Room 2990 € 890 €
Triple Room 2990 € 890 €
Single Room 3770 € 890 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/2/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3290€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Twin Room 3290 € 890 €
Double Room 3290 € 890 €
Triple Room 3290 € 890 €
Single Room 4070 € 890 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/3/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3290€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Twin Room 3290 € 890 €
Double Room 3290 € 890 €
Triple Room 3290 € 890 €
Single Room 4070 € 890 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/4/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2990€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Twin Room 2990 € 890 €
Double Room 2990 € 890 €
Triple Room 2990 € 890 €
Single Room 3770 € 890 €

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Περιλαμβάνονται
Όλες οι δραστηριότητες που περιγράφονται: ξενοδοχείο 3* στα Γκαλαπάγκος από τα καλύτερα διαθέσιμα, 4* στο Κίτο, είσοδοι και φόροι των Γκαλαπάγκος, τρία μεσημεριανά στα Γκαλαπάγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (δύο από αυτά σε πακέτο), βραδινό στο Κίτο την πρώτη ημέρα.

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – Γκουαγιακίλ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ, και το κύριο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Γκουαγιακίλ – Κουένκα (ξενάγηση)

Αναχώρηση οδικώς για την Κουένκα. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας, Τόδος λος Σάντος, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972, στη γειτονιά Πουμαπούνγκο, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Κουένκα – Αλαουσί – Μύτη του Διαβόλου (με τραίνο) – Ριομπάμπα

Πρωινή αναχώρηση για το Αλαούσι. Φτάνοντας θα εξορμήσουμε με το τρένο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη «Μύτη του Διαβόλου». Πρόκειται για ένα απόκρημνο πέρασμα, το οποίο για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάστηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρότι κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα. Επιστροφή στο Αλαούσι και συνεχίζουμε για τη Ριομπάμπα. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Ριομπάμπα - Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι – Κίτο

Πρωινή αναχώρηση για τον εθνικό δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή -μέρος της οποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων, θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό. Από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά. Μετά τη μοναδική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε οδικώς για το Κίτο. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Ισημερινού και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα

Κίτο – Οταβάλο

Η σημερινή μας διαδρομή, δίπλα από άγρια βουνά, κοιλάδες, ψηλά ηφαίστεια και ειδυλλιακές λίμνες, θα μας οδηγήσει στη μικρή γραφική πόλη του Εκουαδόρ, το Οταβάλο. Οι περήφανοι Ινδιάνοι Οταβάλος ή Οταβαλένιος φορούν ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από όλες τις άλλες φυλές. Η αγορά του Οταβάλο με τα μοναδικά χειροποίητα υφαντά και όλα τα είδη χειροτεχνίας του Εκουαδόρ είναι η πιο φημισμένη στη χώρα. Εκεί θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο για να... εξερευνήσουμε την περίφημη αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Οταβάλο.

6η ημέρα

Οταβάλο – Κίτο (ξενάγηση – Σημείο Μηδέν)

Επιστροφή στο Κίτο και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την πλατεία της Ανεξαρτησίας με το Κυβερνητικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Θα επισκεφθούμε, επίσης, το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής, και θα ανεβούμε στον λόφο Ελ Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «σημείο μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα

Κίτο – Μπογκοτά (πτήση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα

Μπογκοτά (Ξενάγηση)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που κατά τον 17ο και τον 18ο αιώνα ήταν γνωστή ως η «Αθήνα της Νότιας Αμερικής». Θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Μουσείο Χρυσού, που λειτουργεί από το 1939 και στο οποίο φυλάσσονται περισσότερα από 30.000 αντικείμενα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων, έργα εκπληκτικής τέχνης και αξίας. Κοντά του βρίσκεται το θαυμάσιο Μουσείο Μποτέρο. Η συλλογή των εκπληκτικών έργων του καλλιτέχνη, καθώς και έργα διάσημων ζωγράφων -Πικάσο, Ρενουάρ, Νταλί, Ματίς, Μονέτ & Τζιακομέτι- από την προσωπική συλλογή του Φερνάντο Μποτέρο εκτίθενται σε μια όμορφη αποικιοκρατική οικία. Η περιήγησή μας, όμως, δεν σταματά εδώ, θα συνεχιστεί στην πλατεία Μπολίβαρ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βιβλιοθήκη, στο Δικαστικό Μέγαρο και στον Καθεδρικό Ναό. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μοντσερράτ, ένα σύμβολο της Μπογκοτά, στο οποίο θα φτάσουμε με το τελεφερίκ, απολαμβάνοντας παράλληλα την πανοραμική θέα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα

Μπογκοτά – Ζιπακίρα – Βίγια ντε Λέιβα

Πρωινή αναχώρηση για τη Ζιπακίρα, όπου θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία, χωρητικότητας 8.400 ατόμων, λαξεμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα, ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατράνθρωπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα

Βίγια ντε Λέιβα

Σήμερα θα γνωρίσουμε την όμορφη, γραφική Βίγια ντε Λέιβα, που σαν νεράιδα με μαγικό ραβδάκι ξεδιπλώνει τις ομορφιές της και μας προσκαλεί να τις απολαύσουμε. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αποικιακής Τέχνης, το Μοναστήρι της Κάρμεν ή το αξιόλογο Μουσείο Απολιθωμάτων, 6 χλμ. από την πόλη, το οποίο ιδρύθηκε το 1977 στη θέση όπου ανακαλύφθηκε ένας προϊστορικός κρονόσαυρος, δηλαδή ένα θαλάσσιο ερπετό ηλικίας άνω των 120 εκατομμυρίων χρόνων και μήκους 20 μέτρων. Το βραδάκι η βόλτα στα ονειρεμένα δρομάκια της πόλης, πριν γευθούμε ένα ακόμη «κανελάζο», τοπικό ποτό που τονώνει τη διάθεση όπως λένε οι ντόπιοι-, είναι ο καλύτερος επίλογος για τη σημερινή μέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 11η

Βίγια ντε Λέιβα – Μπογκοτά – Καρθαγένη (πτήση)

Πρωινό και μεταφορά στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, από όπου θα μεταβούμε αεροπορικώς στην Καρθαγένη, μία από τις πιο γραφικές αποικιακές πόλεις της Λατινικής Αμερικής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα

Καρθαγένη (Ξενάγηση)

Η Καρθαγένη, με τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας, αποικιακής, οχυρωμένης πόλης, βρίσκεται σε έναν βαθύ και απάνεμο κόλπο της Καραϊβικής. Η οικονομία της περιοχής εξακολουθεί να βασίζεται στο εμπόριο, όπως συνέβαινε και πριν από αιώνες, όταν οι Ισπανοί αποικιοκράτες αξιοποιούσαν τη στρατηγική θέση του λιμανιού της για να εξάγουν τα πολύτιμα προϊόντα της χώρας και κυρίως τον χρυσό που άρπαζαν με ληστρικό τρόπο. Στην ξενάγησή μας στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης θα ανακαλύψουμε τη μαγευτική και αρχοντική ομορφιά που άφησε η αποικιοκρατική αρχιτεκτονική στην πόλη και η οποία χάρισε δικαίως στην Καρθαγένη μία θέση στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το απόγευμα θα «χαθούμε» στην όμορφη διατηρητέα παλιά πόλη, με τα πολύχρωμα σπιτάκια, τα μικρά μαγαζάκια και τα σοκάκια της και θα αφεθούμε στη γοητεία της που συνεπαίρνει όλους τους επισκέπτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα

Καρθαγένη – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

14η ημέρα

Άφιξη σε Αθήνα

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* sup. & 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ (εκτός της 1ης ημέρας στο Γκουαγιακίλ) και την Κολομβία.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
 • Φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά (περίπου 30 δολάρια Αμερικής)