Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 3 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Αυτοκίνητο,Πούλμαν Δραστηριότητα: Trekking Κατάλληλη Εποχή: Φθινόπωρο,Άνοιξη,Καλοκαίρι Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Βασικός Εξοπλισμός
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει

Δρακόλιμνη Τύμφης & Rafting στον Βοϊδομάτη (Τριήμερη Εκδρομή)

Η Δρακόλιμνη της Γκαμήλας με έκταση περίπου 6 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μ. στον ορεινό όγκο της Τύμφης, μεταξύ του ποταμού Αώου και του παραπόταμού του Βοϊδομάτη, στην προστατευόμενη περιοχή της Βόρειας Πίνδου, ΒΔ της ψηλότερης κορυφής Γκαμήλα (2.497 μ.).

Το τοπίο γύρω από την λίμνη, γυμνό, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό, σπάνιας ομορφιάς, με καταπληκτική πανοραμική θέα των κορφών του βουνού. Είναι πολύ γνωστή για τους ιδιαίτερους αλπικούς τρίτωνες που φιλοξενεί.

Η Πίνδος η οποία έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών natura 2000, εκτός απο το αγριόγιδο , τον αγριόχοιρο και το ζαρκάδι (που βρίσκονται λίγο πολύ στα περισσότερα βουνά της χώρας μας) φιλοξενεί επίσης τα πιο μεγάλα θηλαστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως η αρκούδα, ο λύκος, ο αγριόγατος και η βίδρα.

Η πλούσια μυθολογία μας, λέει πως στη δρακόλιμνη της Τύμφης και στη Δρακόλιμνη του Σμόλικα κατοικούσαν δύο δράκοι, οι οποίοι είχαν έχθρα μεταξύ τους και κάθε φορά που αγρίευαν εκτόξευαν πέτρες ο ένας στον άλλο.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο μύθος αυτός εξηγεί το γεγονός πώς οι όχθες της Δρακόλιμνης του Σμόλικα έχουν άσπρο χρώμα με διάσπαρτες μαύρες πέτρες, ενώ οι όχθες της λίμνης της Τύμφης μαύρο χρώμα με διάσπαρτες άσπρες πέτρες!

Υπεύθυνοι της εκδρομής, οι συνοδοί της Utopia Adventures

– O Επικεφαλής διαθέτει την εξής εμπειρία:

– Ομαδικές καλοκαιρινές αναβάσεις στις πιο υψηλές κορφές των Βαλκανίων – Ομαδικές χειμερινές αναβάσεις στις πιο υψηλές κορφές των Βαλκανίων – Ομαδικές πεζοπορίες εταιριών και συλλόγων – Αναβάσεις σε κορυφές των 6.000μ των Ιμαλαΐων – Αναβάσεις σε κορυφές των 4.000μ των Άλπεων – Αναρριχήσεις εντός Ελλάδας – Σχολές αναρρίχησης και χειμερινού βουνού της ΕΟΟΑ – Σχολή αρχηγών αναβάσεων βουνού της ΕΟΟΑ – Πιστοποίηση πρώτων βοηθειών απο την Emergency First Response – Υπεύθυνος υπαίθριων δραστηριοτήτων σε πολυτελή ξενοδοχεία – Μέλος του ορειβατικού συλλόγου Σπάρτης – Πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές 70-200χλμ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Δρακόλιμνη Τύμφης

 

Απόσταση Ορειβασίας: 16Km περίπου

Διάρκεια Ορειβασίας:  περίπου ώρες 

Μέγιστο υψόμετρο: 2.062μ

Ελάχιστο υψόμετρο: 950μ

Επίπεδο δυσκολίας: Απαιτητικό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ορειβασία αυτή είναι κατάλληλη και για άτομα που ΕΧΟΥΝ κάποιο ιστορικό ορειβασίας και διατηρούν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση.

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων που δυσχεραίνουν την ασφαλή διεξαγωγή της ορειβασίας, οι υπεύθυνοι της “Utopia Adventures” δικαιούνται να τροποποιήσουν το πρόγραμμα για την καλύτερη διεξαγωγή αυτής. Βασικό μέλημα και προταιρεότητα της “Utopia Adventures” είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ορειβατών.

Περισσότερος Εναλλακτικός τουρισμός

Ώρα Συνάντησης: 07:30 π.μ 

Ώρα Επιστροφής: 21:00 μ.μ 

ΤΙΜΕΣ

160€ /άτομο 

**Ειδικές τιμές για όσους διαμένουν στις γύρω περιοχές από την εκκίνηση της πεζοπορίας μας ή επιθυμούν να μετακινηθούν με δικό τους μέσο. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Η συνάντηση της ομάδας μας θα γίνει την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 07:30 π.μ στο parking του μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Απο το σημείο αυτό, με όχημα της Utopia Adventures θα αναχωρήσουμε με προορισμό το πανέμορφο χωριό της Κλειδωνιάς. Θα τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο που θα μείνουμε και θα πάμε για φαγητό σε τοπική ταβέρνα. Μετά το γέυμα θα ξεκουραστούμε και θα ετοιμαστούμε για την περιπέτεια του rafting που ακολουθεί.

Η πανέμορφη διαδρομή του rafting είναι 1.5 ώρα, αφού διασχίζουμε σχεδόν όλο τον Βοϊδομάτη. Έπειτα θα γυρίσουμε και πάλι στο ξενοδοχείο, θα ετοιμαστούμε και θα πάμε για περίπατο και φαγητό στο ιστορικό χωριό της Κόνιτσας το οποίο είναι ένας απο τους “συνοριοφύλακες” της χώρας μας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ύπνο και προετοιμασία του σακιδίου μας για την επόμενη ημέρα.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου θα πάρουμε το πρωινό μας αρκετά νωρίς, διότι οι μέρες τον Αύγουστο είναι αρκετά θερμές και στο βουνό η απαραίτητη κάλυψη απο τον Ήλιο είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Έτσι αφού γευματίσουμε και πάρουμε τα σακίδιά μας, θα ταξιδέψουμε με το όχημά μας για το πιο δημοφιλές και γραφικό χωριό, το Μικρό Πάπιγκο. Απο εκεί ξεκινάει η ανάβασή μας η οποία υπολογίζεται στις 3 ώρες περίπου μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας.

Εκεί θα κάνουμε στάση για σκιά, ξεκούραση, και ανάκτηση ενέργειας. Απο εκεί ξεκινάμε σε κατηφορικό μονοπάτι για την λάκκα Τσουμάνη και έπειτα για την Δρακόλιμνη, της οποίας η πορεία υπολογίζεται στην 1.5 ώρα απο το καταφύγιο. Το μονοπάτι της επιστροφής, είναι το ίδιο με της αναβάσεως. Έτσι θα γυρίσουμε στο Μικρό Πάπιγκο, όπου πριν γευματίσουμε για μεσημέρι, θα κάνουμε μια δροσιστική βουτιά στις πασίγνωστες κολυμπήθρες.

Επιστροφή στην Κλειδωνιά για ξεκούραση. Η Κυριακή 2 Αυγούστου είναι η λεγόμενη μέρα ασφάλειας, που σημαίνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε rafting ή την ορειβασία μας τότε, σε περίπτωση που τις προηγούμενες ημέρες ο καιρός δεν ενδείκνυται.

Εφόσον όλα έχουν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα, είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ένα tour στα Ζαγοροχώρια όπως επίσης να περπατήσουμε στην λίμνη των Ιωαννίνων. Αφού γευματίσουμε θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

 • Πεζοπορικά Μποτάκια.

Θα πρέπει να μποτάκια να είναι πάνω από τον αστράγαλο. Όχι αθλητικά παπούτσια!!

 • Πεζοπορικά Μπατόν. 

 • Σακίδιο πλάτης.

Δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε μέγεθος τα 30lt.

 • Νερό και Τροφή.

Θα πρέπει να έχουμε μαζί μας τουλάχιστον 2Lt νερό και τροφή υψηλής θερμιδικής αξίας π.χ μπάρες δημητριακών, μπισκότα, σοκολάτα, παστέλι.

 • Ρουχισμός.

Κάλτσες μακριές (2 ζευγάρια), Παντελόνι ορειβατικό ή σορτσάκι (ΟΧΙ jeans), Κοντομάνικι μπλούζα, Εσωθερμικό, Μακρυμάνικη μπλούζα, Σκούφο ή Balaclava, Jacket ή Fleece για το κρύο, Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης), καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, παπούτσια για μετά την ορειβασία (σε περίπτωση που είναι βρεγμένα ή λασπωμένα).

 • Επαγγελματίες συνοδούς – οδηγούς βουνού
 • Οργάνωση και υλοποίηση από την Utopia Adventures
 • Διήμερη διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο στην Κλειδωνιά
 • Rafting στον Βοϊδομάτη
 • Μεταφορά από / προς Αθήνα
 • Σε κάθε εξόρμηση αναγνωρισμένος διασώστης πρώτων βοηθειών της EFR
 • Το μεσημεριανό και το βραδινό
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβάνονται.