Ξεναγός: Όχι Διάρκεια Ταξιδιού: 4 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Αεροπλάνο Αναχώρηση: 28/10/2022 Επιστροφή: 31/10/2022 Γεύματα: Πρωινό
 • Λεπτομέρειες
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Συχνές Ερωτήσεις
 • Επικοινωνία

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Βουκουρέστι για 4 ημέρες στα 280€ | 28η Οκτωβρίου

 

Μια πόλη με τεράστια πάρκα, φαρδιές λεωφόρους, εντυπωσιακά κτίρια της Belle Epoque, το Βουκουρέστι φιγουράρει τα τελευταία χρόνια στις λίστες των ανερχόμενων τουριστικών προορισμών. Χτισμένο στις πεδιάδες που εκτείνονται ανάμεσα στους πρόποδες των Καρπαθίων και τον Δούναβη, λέγεται ότι ιδρύθηκε από τον Bucur (που σημαίνει «χαρά») έναν βοσκό ιδιαίτερα αγαπητό στους κατοίκους της περιοχής. Στα μέσα του 15ου αιώνα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα των ηγεμόνων της Βλαχίας, ενώ πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ρουμανίας έγινε το 1880. Στη δεκαετία του ’80 το Βουκουρέστι αναδιαμορφώθηκε από τον Νικολάε Τσαουσέσκου, ο οποίος επιχείρησε να μετατρέψει τη φινετσάτη πόλη σε σοσιαλιστική πρωτεύουσα, κληροδοτώντας της θηριώδη κτίσματα. Η ανάπλαση διακόπηκε με την επανάσταση του 1989 και την πτώση του καθεστώτος.
Σήμερα το Βουκουρέστι αναπνέει «ευρωπαϊκό αέρα», με αναπαλαιωμένα κτίρια που στολίζουν το ιστορικό κέντρο του, μνημεία, ωραίες γειτονιές και έντονη νυχτερινή ζωή.

 

Ημερομηνία Αναχώρησης

 

28 - 31/10/2022

 

Η παραπάνω τιμή ισχύει μέχρι εξαντλήσεως της διαθεσιμότητας, έπειτα ενδέχεται να υπάρξει προσαύξηση.

 

Γιορτές στο Βουκουρέστι για 4 ημέρες στα 220€ | 20.12.2019

 

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΠΑΚΕΤΟΥ

100 %

 

Πλατεία της Επανάστασης (Piata Revolutiei): Τον Δεκέμβριο του 1989 χιλιάδες Ρουμάνων συγκεντρώθηκαν εδώ για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τον πάλαι ποτέ ηγέτη της κουμουνιστικής Ρουμανίας. Το όνομα της πλατείας αντικατοπτρίζει αυτή την ιστορική στιγμή, ωστόσο για τους Ρουμάνους έχει και πολιτιστικούς συμβολισμούς καθώς γύρω της βρίσκονται τα πρώην ανάκτορα, και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης.

Αψίδα του Θριάμβου: Χτίστηκε το 1922 για να τιμήσει τη γενναιότητα των Ρουμάνων στρατιωτών που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι έργο του αρχιτέκτονα Πέτρ Αντονέσκου και αποτελεί αντίγραφο της Αψίδας που βρίσκεται στο Ιλίσια Πεδία στο Παρίσι. 

Μέγαρο του Κοινοβουλίου: Το πρώην «Παλάτι του Λαού», ένα αμφιλεγόμενο γιγάντιο κτίσμα που καταλαμβάνει 330.000 τ.μ., ξεκίνησε να χτίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, εφόσον κατέρρευσε το καθεστώς Τσαουσέσκου. Πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο κτίριο σε έκταση στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Διαθέτει 3.100 δωμάτια που σήμερα στεγάζουν τις υπηρεσίες της Βουλής, της Γερουσίας ενώ είναι ανοιχτό για επισκέψεις με οργανωμένη ξενάγηση. 

Παλάτι Κατακουζινού: Από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης, συνδυάζει νεοκλασικά και art nouveau στοιχεία και χτίστηκε το 1900 ως κατοικία του τότε πρωθυπουργού, Γκριγκόρ Κατακουζινού. Σήμερα στεγάζει το μουσείο George Enescu, που είναι αφιερωμένο στον μεγαλύτερο Ρουμάνο βιολονίστα και συνθέτη, δημιουργό του πασίγνωστου έργου Ρουμάνικες Ραψωδίες. 

Εθνικό Μουσείο Τέχνης: Το μεγαλύτερο μουσείο της Ρουμανίας ιδρύθηκε το 1948 για να φιλοξενήσει τη βασιλική συλλογή που περιλάμβανε έργα Ρουμάνικης και Ευρωπαϊκής τέχνης από τον 15ο μέχρι τον 20 αιώνα. Στεγάζεται στο τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο του Βασιλικού Παλατιού και στις αίθουσες του μπορείτε να δείτε πάνω από 100.000 έργα μεγάλων καλλιτεχνών όπως Γκριγκορέσκου, Αντρεέσκου, Θεοτοκόπουλου, Ρέμπραντ, Μπρέγκελ, Σεζάν, Ρούμπενς. 

Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης: Στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του παλατιού Sutu (1834) και φιλοξενεί πλούσια συλλογή από 300.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία ένα έγγραφο του 1459 που αναφέρει για πρώτη φορά επίσημα το όνομα της πόλης και είναι υπογεγραμμένο από τον πρίγκιπα της Βλαχίας, Βλαντ Τσέπες, τον γνωστό Δράκουλα.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Το εντυπωσιακό πρώην Μέγαρο Ταχυδρομείων (1899) φιλοξενεί 600.000 εκθέματα που αποκαλύπτουν την ιστορία της Ρουμανίας από την προϊστορική εποχή μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Αξίζει να επισκεφθείτε το θησαυροφυλάκιο για να δείτε τα χρυσά αντικείμενα του γοτθικού θησαυρού του 4ου αιώνα που ανακαλύφθηκε στο Πιετροασέλε. 

Μουσείο του Ρουμάνου Χωρικού: Περισσότερα από 100.000 εκθέματα από γεωργικά εργαλεία, κεραμικά, φορεσιές και σκεύη καθημερινής χρήσης παρουσιάζουν την παράδοση και τον πολιτισμό της ρουμανικής υπαίθρου. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης το μουσείο υπέστη σημαντικές ζημιές, το 1996 όμως κέρδισε τον τίτλο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς. 

Εκκλησία Σταυροπόλεως: Μια κουκλίστικη όσο και παράξενη εκκλησία που συνδυάζει μοναδικά στοιχεία βυζαντινής και ρουμανικής αρχιτεκτονικής, χτίστηκε το 1724 από έλληνα μοναχό Ιωάννη, επίσκοπο της Σταυρούπολης. 

Μητρόπολη: Χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, η Μητρόπολη του Βουκουρεστίου ήταν το κέντρο της Ρουμανικής Ορθοδοξίας μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα. Ο κατάλευκος ναός που είναι αφιερωμένους στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη χτίσθηκε κατά το 1656-1658 από τον Κωνσταντίνο Σέρμπαν Βσαραβ, ηγεμόνα της Βλαχίας. Ο περίτεχνος βυζαντινός διάκοσμος, το εντυπωσιακό τέμπλο αλλά και οι σκαλιστοί άμβωνες καθιστούν απαραίτητη μια επίσκεψη σε αυτό το επιβλητικό μνημείο της πίστης.  

Romanian Athenaeum: Κέντρο μουσικών εκδηλώσεων, στέγη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας George Enescu, το εντυπωσιακό μέγαρο που μοιάζει με αρχαίο ελληνικό ναό, παραδόθηκε στο κοινό της πόλης το 1888. Κατασκευασμένο από μάρμαρο, με κυκλικό σχήμα και εξωτερική κιονοστοιχία, πλούσια frescoes και απαράμιλλη ακουστική, είναι από τα σημαντικότερα και πιο εντυπωσιακά κτίρια του Βουκουρεστίου. Προσέξτε το ταβάνι στο λόμπι του, που είναι διακοσμημένο με αληθινά φύλλα χρυσού! 

Λιπσκάνι: To γραφικό, ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου είναι ένα πολύβουο, αστικό «χωριό» που βρίσκεται ανάμεσα στην Calea Victoriei, τα βουλεβάρτα Bratianu και Regina Elisabeta και τον ποταμό Νταμποβίτ. Κατά τον 15ο αιώνα ήταν η κεντρική αγορά της πόλης με μαγαζιά και εργαστήρια από πλήθος Ρουμάνων, Ελλήνων, Αυστριακών, Εβραίων, Βουλγάρων, Αρμένιων και Σέρβων τεχνιτών. Σήμερα η περιοχή σφύζει από ζωή με ωραία εστιατόρια και μπαράκια και ενδιαφέρουσες γκαλερί.

Πάρκο Herestrau: Σε μια έκταση 4000 στρεμμάτων απλώνεται το… Central Park του Βουκουρεστίου. Ένα δάσος στην καρδιά της πόλης, γοητεύει με τη μεγάλη ομώνυμη λίμνη την οποία μπορείτε να γυρίσετε με βάρκα ή καραβάκι. Στο καταπράσινο πάρκο θα συναντήσετε γήπεδα τένις, παραλίμνια εστιατόρια, το όμορφο Μουσείο Χωριού και το Ενυδρείο καθώς και μια υπαίθρια γλυπτοθήκη με πλήθος αγαλμάτων διάσημων καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο… συμπεριλαμβανομένου και του Μάικλ Τζάκσον! 

 

*Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε με το γραφείο μας και θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Περισσότερες Προσφορές

Μεταφορά
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουκουρέστι – Αθήνα απευθείας πτήσεων σε οικονομική θέση
 • Φόρους αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • Από 1 χειραποσκευή για κάθε άτομο
Διαμονή
 • Διαμονή 3 νύχτες με πλούσιο πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο.
Οργάνωση
 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού.
 • Παροχή του οδηγού πόλης.

Προσοχή: **Οι τιμές ισχύουν ανά άτομο για δίκλινη χρήση δωματίου

Επιπλέον υπηρεσίες
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια.
Δημοτικοί φόροι
 • Οι δημοτικοί φόροι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο.
Προσωπικά έξοδα
 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Διατροφή.
 • Μετακινήσεις.
 • Ξεναγήσεις.

Μέχρι να αλλάξει η τιμή των αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ή / και του ξενοδοχείου. Η τιμή του πακέτου που βλέπετε ισχύει από την στιγμή που ανεβαίνει η προσφορά και αλλάζει κάθε φορά που η αεροπορική / ακτοπλοϊκή εταιρεία ή / και το ξενοδοχείο αλλάζει την τιμή του. Ειδικά οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλάζουν συνεχώς είτε επειδή πλησιάζουμε στην ημερομηνία της εκδρομής είτε με τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

Όλες μας οι προσφορές αφορούν μεμονωμένα ταξίδια.

- Πρώτα επιλέγετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει από την ιστοσελίδα μας. (Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε). - Διαλέγετε τις ημερομηνίες που ενδιαφέρεστε. - Στέλνετε το αίτημα σας στο info@universetravel.gr ή επικοινωνείτε με τμήμα κρατήσεων του γραφείου μας στο 210 9011013 (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00) για να ελένξουμε τη διαθεσιμότητα του πακέτου. - Όταν ελέγξουμε την διαθεσιμότητα αεροπορικών / ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ξενοδοχείου προχωρούμε στη διαδικασία κράτησης και εφόσον είστε απόλυτα σύμφωνοι προχωρούμε σε διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων. - Σας αποστέλλουμε όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς για κατάθεση ποσού. - Μετά το τέλος της έκδοσης πακέτου σας στέλνουμε στο email όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι σας (αεροπορικά εισιτήρια, voucher ξενοδοχείου καθώς και την απόδειξη πληρωμής. Στη περίπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μπορείτε να έρθετε να τα παραλάβετε από το γραφείο μας ή σας τα στείλουμε εμείς στο χώρο σας με δική σας χρέωση).

Θα έχετε πλήρη οργάνωση τους ταξιδιού σας – οδηγίες για το πως να χρησιμοποιείτε τα αεροπορικά / ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τι να προσέχετε με τις χειραποσκευές, οδηγίες για μεταφορά από το αεροδρόμιο / λιμάνι στο ξενοδοχείο σας (με ΜΜΜ ή με private transfer), παροχή οδηγού πόλης με όλες τις χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες για τον προορισμό σας, βοήθεια στην επιλογή ή κράτηση των εισιτηρίων για αξιοθέατα, tours και εκδρομές και ό,τι άλλο χρειαστείτε κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας για το ταξίδι σας.

Για τον κάθε επιβάτη χρειαζόμαστε: - Ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες - Ημερομηνία γέννησης - Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου (καθώς και ημερομηνία λήξεως του διαβατηρίου) - Τηλέφωνο επικοινωνίας - Ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)

- Κατάθεσή σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου μας (Πειραιώς, Alphabank) - Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (με φυσική παρουσία στο γραφείο μας , καθώς θα μας ζητήσει pin η χρεωστική σας κάρτα).

Εφόσον το επιθυμείτε προσφέρουμε δωρεάν και την διαδικασία του web check in και σας αποστέλλουμε τις κάρτες επιβίβασης στο email σας.

Όλες οι προσφορές στην ιστοσελίδα μας αφορούν δίκλινα δωμάτια, και η τιμή του πακέτου είναι πάντα ανά άτομο. Μπορούμε αν θέλετε να κλείσουμε διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο αλλά πάντα υπάρχει επιβάρυνση. Επίσης γίνεται διαμονή σε τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια. Για επιπλέον κόστη ή αλλαγή τιμής λόγω αλλαγής τύπου δωματίου πρέπει να μας καλέσετε στο 210 9011013 (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00)

Φυσικά! Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και έτσι θα λαμβάνετε καθημερινά τις καλύτερες προσφορές στο email σας.

- Από τα γραφεία μας, που βρίσκονται Ηλιουπόλεως 6, 11636, Αθήνα, στον 3ο όροφο - Από τα σημεία παραλαβής που εξυπηρετούν στο λιμάνι αναχώρησής σου. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια ή τα κεντρικά πρακτορεία της εταιρείας (συνήθως βρίσκονται κοντά στο λιμάνι). Τα κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια που βρίσκονται στην πύλη αναχώρησης σας, είναι πάντα ανοιχτά τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου, έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα σχετικά με τη παραλαβή των εισιτηρίων σας ανεξάρτητα από την ώρα αναχώρησής σας. - Παράδοση στην προτιμώμενη διεύθυνση μέσω courier με χρέωση παραλήπτη.