Ξεναγός: Ναι Διάρκεια Ταξιδιού: 5 ημέρες Μέσο Μεταφοράς: Πούλμαν Κατάλληλη Εποχή: Φθινόπωρο,Χειμώνας Δραστηριότητα: Sightseeing Γεύματα: Ημιδιατροφή
 • Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Τι Περιλαμβάνει
 • Τι Δεν Περιλαμβάνει
 • Επικοινωνία

Η Θράκη δεν είναι ένας κλασικός ταξιδιωτικός προορισμός. Η αρχέγονη αίσθηση και η αυθεντικότητα που αποπνέει σε αναγκάζουν να τη διατρέξεις ως γνήσιος περιηγητής και όχι ως τουρίστας. Κι αν λέμε πως στην Ελλάδα η Δύση συναντά την Ανατολή, εδώ, αυτά τα δύο στοιχεία συνυπάρχουν, φτιάχνοντας ένα υπέροχο πολιτισμικό χαρμάνι, που μένει αξέχαστο. Η Θράκη είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές. Οι πόλεις της, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, η καθεμία με το δικό της προφίλ, προσφέρουν την καλύτερη τουριστική υποδομή. Το δυνατό χαρτί της Θράκης είναι η αυθεντική της φύση: το Δέλτα του Έβρου, το Πόρτο Λάγος, η λίμνη Βιστωνίδα, ο υπέροχος Νέστος, τα δάση της Ροδόπης, το δάσος της Δαδιάς, ο καταρράκτης του Λειβαδίτη είναι σημεία ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία, σε συνδυασμό με τους αρχαιολογικούς χώρους των Αβδήρων και της Μαρώνειας, δημιουργούν ένα ελκυστικό πακέτο για κάθε τύπο επισκέπτη. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την υπέροχη Σαμοθράκη, που βρίσκεται απέναντι, με την ιδιόμορφη φυσική της ομορφιά, τις μεγάλες παραλίες και τον αρχαιολογικό της πλούτο, έχουμε έναν προορισμό ικανό να κρατήσει για πολλές μέρες τον ανήσυχο ταξιδευτή. Η ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής, αν και μικρή, είναι επαρκής, ενώ στα ταβερνάκια της η μεσογειακή κουζίνα συναντά την Ανατολή.

Αλεξανδρούπολη: Το σταυροδρόμι των λαών   
Η πρωτεύουσα του Έβρου είναι μια πόλη που φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα, με το λιμάνι και το σιδηροδρομικό σταθμό της να αποτελούν σημαντικά κέντρα του εμπορίου και με μέρη που δίνουν τη δυνατότητα συνδυασμού του θαλάσσιου τουρισμού, του ιαματικού τουρισμού και του οικοτουρισμού. Με προσεγμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σύγχρονα κτίρια και πλούσια αγορά, η Αλεξανδρούπολη είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη που έχει παράλληλα διατηρήσει τα πλεονεκτήματα της ακριτικής επαρχίας.

Highlights

 • Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης
 • Χωριά Πομάκων: 50 απομονωμένα χωριά με τη δική τους ταυτότητα (μέχρι τον Έχινο)
 • Δέλτα Έβρου: 200.000 στρέμματα μοναδικής αξίας, 316 είδη πουλιών από τα περίπου  420 που υπάρχουν στην Ελλάδα

Εκδρομές στην Ελλάδα

Αναχωρήσεις

24/12, 29/12

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2019- Τιμή από 339€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Triple Room 316 € 0 €
Double Room 339 € 0 €
Twin Room 339 € 0 €
Single Room 458 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/12/2019- Τιμή από 419€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Triple Room 399 € 0 €
Double Room 419 € 0 €
Twin Room 419 € 0 €
Single Room 590 € 0 €

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Την χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 06.30. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στην Αλεξανδρούπολη που την αγκαλιάζει το Θρακικό Πέλαγος. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με το φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Τακτοποίηση στο ξενοδο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Δάσος Δαδιάς – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό. Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Με τοπικό ξεναγό θα προσεγγίσουμε το ποτάμι και θα φτάσουμε στο Δέλτα, όπου μοναδικές εικόνες μάς περιμένουν. Εκεί ζουν και φωλιάζουν πολλά σπάνια είδη πουλιών. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας. Πιο βόρεια, το δάσος Δαδιάς κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Μετά την όμορφη περιήγηση θα συνεχίσουμε για το Σουφλί ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα ξεναγηθούμε στο σημαντικό μουσείο μεταξιού και θα μάθουμε για τον τρόπο παραγωγής μεταξιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Πομακοχώρια – Ξάνθη & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αλεξανδρούπολη

Μετά το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου, θα επισκεφθούμε την Κομοτηνή, την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, σειρά έχουν τα Πομακοχώρια. Αυτά τα ζωντανά χωριά, απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης. Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν, ακούραστοι ξωμάχοι, που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους. Συνέχεια έχει η Ξάνθη με τη γραφική Παλιά Πόλη με τα καλντερίμια και τα αρχοντικά. Θα επισκεφτούμε και θα ξεναγηθούμε στο πολύ αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Έπειτα θα έχουμε χρόνο να δοκιμάσουμε λαχταριστούς θρακιώτικους και ανατολίτικους μεζέδες στα εστιατόρια της Ξάνθης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να διαφοροποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

4η ημέρα

Αλεξανδρούπολη – Λίμνη Βιστωνίδα – Τοξότες & Παραποτάμιο Δάσος Νέστου

Πρωινό και αφήνουμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ακολουθώντας την Εγνατία οδό κατευθυνόμαστε στη μέση μιας μεγάλης, γόνιμης πεδιάδας, στα σύνορα Ροδόπης και Ξάνθης. Εκεί βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, η λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα βρίσκεται το Πόρτο Λάγος, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι, το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για μεταφορά αγαθών από εμπορικά πλοία. Θα συνεχίσουμε προς το παραποτάμιο δάσος του ποταμού Νέστου που βρίσκεται στο χωριό Τοξότες για να θαυμάσουμε την υπέροχη και μοναδική φύση, που έχει ανακηρυχθεί «Αισθητικό Δάσος» από το 1977. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. *Εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

5η ημέρα

Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Αθήνα

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας την Εγνατία κατευθυνόμαστε προς τα Στενά του Νέστου. Θα φτάσουμε στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου και στο χωριό Τοξότες για να θαυμάσουμε την υπέροχη και μοναδική φύση που έχει ανακηρυχθεί «Αισθητικό Δάσος» από το 1977. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL EGNATIA 4* στην Αλεξανδρούπολη
 • Πλούσιο πρωινό και βραδινό δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή). Στην αναχώρηση 24.12 περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων (με DJ), ως μέρος της ημιδιατροφής. Στην αναχώρηση 29.12 περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (με συνοδεία ζωντανής μουσικής), ως μέρος της ημιδιατροφής.
 • Είσοδος και ξενάγηση με τοπικό ξεναγό στο Δέλτα του Έβρου και στις Φέρες
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • ΦΠΑ
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Ατομικά έξοδα.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
 • Φόρος διαμονής*.