ITA Airways

ITA Airways: Εγκαίνια για τη νέα σύνδεση Ουάσιγκτον – Ρώμης με το νέο Airbus A330neo

 

Η ITA Airways εγκαινιάζει νέα σύνδεση Ουάσιγκτον – Ρώμης. Στην εναρκτήρια πτήση μπαίνει σε λειτουργία το νέο Airbus A330neo.

Η εθνική εορτή της Ιταλίας, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας απευθείας πτήσης της ITA Airways Washington Dulles – Rome Fiumicino. Η εναρκτήρια πτήση, που αναχώρησε στις 2 Ιουνίου, στις 4:20 μ.μ. από το διεθνές αεροδρόμιο Dulles, λειτούργησε με το νέο Airbus A330neo, το πρώτο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε πλήρως σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό καμπίνας της ITA Airways.

Για τον εορτασμό της έναρξης της νέας διηπειρωτικής διαδρομής και την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροσκάφους, πραγματοποιήθηκε τελετή κοπής κορδέλας στην πύλη αναχώρησης παρουσία των Pierfrancesco Carino, Αντιπροέδρου Διεθνών Πωλήσεων ITA Airways, Chryssa Westerlund, Executive Vice President και Chief Revenue Officer, Washington Metropolitan Airports Authority, και Υπ. Plen. Alessandro Gonzales, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ουάσιγκτον.

Aπό αριστερά: Mariangela Zappia, Πρέσβης της Ιταλίας στην Ουάσιγκτον DC, Adolfo Urso, Υπουργός Επιχειρήσεων και Made in Italy, Pierfrancesco Carino, Αντιπρόεδρος Διεθνών Πωλήσεων ITA Airways, Pietro Caldaroni Επικεφαλής Κυβέρνησης και Δημοσίων Υποθέσεων ITA Airways, Massimo Allegri, Περιφερειακός Διευθυντής Americas ITA Airways

Για να υπογραμμιστεί περαιτέρω η σημασία της νέας σύνδεσης μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας, η ITA Airways ήταν συνεργάτης των εορτασμών της ιταλικής εθνικής ημέρας που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Με την ευκαιρία, η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ουάσιγκτον, Mariangela Zappia, δήλωσε: «Η νέα σύνδεση της ITA Airways και τα σχέδια για επέκταση του δικτύου της στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σημαντικά, πολυαναμενόμενα βήματα που φέρνουν την Αμερική ακόμη πιο κοντά στην Ιταλία και μας επιτρέπουν να ενισχύουν όχι μόνο τις τουριστικές ροές αλλά και τις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών μας».

Ο προορισμός της Ουάσιγκτον εγκαινιάζει την επέκταση του διηπειρωτικού δικτύου της ITA Airways για τη θερινή περίοδο του 2023 και ενισχύεται με την παρουσίαση του νέου Airbus A330neo, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του εμπορική πτήση.

Το Airbus A330neo είναι το σημείο αναφοράς όσον αφορά την τεχνολογία, την ψηφιοποίηση, την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα, το σχεδιασμό και την απόλυτη έκφραση του Made in Italy, αντικατοπτρίζοντας τους θεμελιώδεις πυλώνες της ITA Airways.

Το νέο Airbus, A330neo αφιερωμένο στον πρωταθλητή του μαραθωνίου Gelindo Bordin, έχει διαμορφωθεί εξ ολοκλήρου για την ιταλική αεροπορική εταιρεία και διαθέτει τη βραβευμένη καμπίνα Airspace, νέους εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους από την ιδιοφυΐα του Walter De Silva, ένα νέο σύστημα φωτισμού, εξελιγμένο συστήματα ψυχαγωγίας πτήσης και πλήρης συνδεσιμότητα WiFi σε όλη την καμπίνα. Περαιτέρω ενισχύουν την ιταλική εμπειρία στο πλοίο τα μενού που υπογράφει ο πρωταγωνιστής σεφ Gian Piero Vivalda και οι στολές του πληρώματος, που δημιουργήθηκαν με τις στιλιστικές συμβουλές του Brunello Cucinelli.

Η νέα απευθείας γραμμή Ουάσιγκτον-Ρώμη της ITA Airways λειτουργεί πλέον με πέντε πτήσεις μετ’ επιστροφής την εβδομάδα και θα προσφέρει καθημερινές πτήσεις μετ’ επιστροφής στην αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου, από την 1η Αυγούστου έως τις 28 Οκτωβρίου 2023.

Η ITA Airways, στοχεύει να γίνει η νούμερο ένα επιλογή τόσο για την ιταλική κοινότητα στην Ουάσιγκτον όσο και για την τοπική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα που εργάζεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στην Ιταλία, την Ευρώπη και ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου, μέσω του κόμβου της στο Αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης.

Για την ITA Airways, το 2023 θα είναι έτος μεγάλων επενδύσεων όσον αφορά τις διηπειρωτικές δραστηριότητες, με την έναρξη από τη Ρώμη Fiumicino νέων απευθείας πτήσεων όχι μόνο προς την Ουάσιγκτον αλλά και προς το Σαν Φρανσίσκο, ξεκινώντας τον Ιούλιο, και το Ρίο ντε Τζανέιρο, τον Οκτώβριο. Η επέκταση της ITA Airways στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της ναυαρχίδας ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, καθώς οδηγεί στην κερδοφορία ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις πτήσεις μικρών αποστάσεων και συμβάλλει στον διπλασιασμό της χωρητικότητας του διηπειρωτικού δικτύου της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πρώτη διεθνής αγορά για την ITA Airways και η πιο στρατηγική μετά την Ιταλία, καθώς και η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό πολιτών ιταλικής καταγωγής. Ως εκ τούτου, οι απευθείας πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική προς την Ιταλία δεν είναι μόνο δρομολόγια για αναψυχή και επαγγελματικά ταξίδια, αλλά και ένα μέσο προσέγγισης και σύνδεσης με την ευρύτερη ιταλική κοινότητα στις Η.Π.Α.

Με απευθείας πτήσεις που συνδέουν τη Ρώμη Fiumicino και το Μιλάνο Malpensa με τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, τη Βοστώνη και το Λος Άντζελες, η ITA Airways στοχεύει να γίνει ο προτιμώμενος αερομεταφορέας μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας και, μέσω Ρώμης, προς την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Επιπλέον, με τους νέους προορισμούς της Βόρειας Αμερικής να ανοίγουν αυτό το καλοκαίρι από τη Ρώμη Fiumicino προς την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο, η Εταιρεία θα πραγματοποιεί 122 εβδομαδιαίες πτήσεις μετ’ επιστροφής μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας στο αποκορύφωμα της θερινής περιόδου.

Χάρη στη συμφωνία κοινής χρήσης κωδικού με την Delta, υπάρχουν περισσότεροι από 100 προορισμοί εσωτερικού στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι επιβάτες της ITA Airways μέσω των εσωτερικών κόμβων της αεροπορικής εταιρείας των ΗΠΑ, με 40 προορισμούς που εξυπηρετούνται μέσω της Νέας Υόρκης JFK και εξίσου σημαντικό αριθμό συνδέσεων από Βοστώνη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες , και την Ουάσιγκτον, η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων επιβατών για επιχειρήσεις και αναψυχή.