Η Emirates μειώνει το πλαστικό μίας χρήσης

Η Emirates δεσμεύτηκε να μειώσει την ποσότητα πλαστικών μίας χρήσεως που χρησιμοποιεί στα αεροσκάφη της, εκτιμώντας ότι έτσι θα αποφευχθεί η ρίψη 81,7 εκατομμυρίων αντικειμένων από το να καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Η εταιρεία ενημέρωσε ότι, θα αντικαταστήσει τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα, τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα.

Μέχρι το τέλος του έτους, οι πλαστικές ράβδοι και οι αναδευτήρες θα αντικατασταθούν επίσης από «φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις» και από τον Αύγουστο, οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται για αγορές κατά την πτήση θα αντικατασταθούν με χαρτοσακούλες.

Εν τω μεταξύ, διεξήχθησαν δοκιμές για να διερευνηθούν οι πρωτοβουλίες ανακύκλωσης κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ το προσωπικό κλήθηκε να προτείνει φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες.

Ένα μέλος του πληρώματος, πρότεινε να διαχωριστούν τα μεγάλα πλαστικά μπουκάλια για ανακύκλωση και η πρωτοβουλία θα προωθηθεί πέρα ​​από τη αεροπορική εταιρεία μακροπρόθεσμα, την οποία η Emirates αναμένει ότι θα εκτρέψει περίπου 150.000 πλαστικά μπουκάλια από χώρους υγειονομικής ταφής στο Ντουμπάι.

Η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη κουβέρτες από ανακυκλωμένα μπουκάλια στην καμπίνα της οικονομικής κατηγορίας, η οποία λέει ότι θα σώσει 88 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια από τους χώρους υγειονομικής ταφής μέχρι το τέλος του πρώτου έτους χρήσης τους.

Πηγή