ΕΑΝ: Γρήγορο internet εν πτήσει

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αεροπορίας (EAN), το ταχύτερο εν πτήσει δίκτυο στην Ευρώπη, προσφέρεται πλέον από τις αεροπορικές εταιρείες σε περισσότερους από 30.000 επιβάτες, επιτρέποντάς τους να περιηγούνται με ευκολία στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μέχρι στιγμής, στα πλαίσια της ‘soft launch’ φάσης, η βραβευμένη ιντερνετική σύνδεση είναι προσβάσιμη σε περισσότερα από 100 δρομολόγια από βασικούς προορισμούς όπως το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, την Αθήνα, τη Λισαβόνα, την Πράγα, τη Ρώμη και τη Βιέννη. Έως τώρα, περίπου δύο εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει σε πτήσεις με πρόσβαση στο EAN.

Το EAN σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην εμπειρία των αεροπορικών επιβατών στην Ευρώπη, με ασύγκριτες ταχύτητες, αδιάλειπτη κάλυψη και σημαντικά μικρότερη καθυστέρηση από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό εν πτήσει δίκτυο στην αγορά.

Ο Φίλιπ Μπάλαμ, Πρόεδρος της Inmarsat Aviation, δήλωσε: «Το EAN αποτελεί ένα πρωτοφανές νέο σημείο αναφοράς για την εν πτήσει σύνδεση, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Συνδυάζει την τεχνογνωσία των πιο καινοτόμων εταιρειών της Ευρώπης, για την παροχή της καλύτερης διασύνδεσης στην κατηγορία της, την οποία δε μπορεί να ανταγωνιστεί κανένα άλλο δίκτυο. Συνεργαζόμαστε με τους αρχικούς αεροπορικούς πελάτες μας στα πλαίσια της παρακολούθησης και τελειοποίησης της υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της ελεγχόμενης διάθεσης πριν από την υλοποίησή της στον ευρύτερο αεροπορικό στόλο τους. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αρχική ανταπόκριση, τόσο από τις αεροπορικές εταιρίες όσο και από τους επιβάτες τους, η οποία αποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που ήδη παίζει το EAN στον κλάδο της ευρωπαϊκής αεροπορίας. Το όραμα ενός μοναδικού, πανευρωπαϊκού δικτύου διασύνδεσης υψηλής ταχύτητας εν πτήσει, υλοποιείται διαθέτοντας μια υψηλής τεχνολογίας υποδομή στον αέρα και στο έδαφος.”

Το EAN σχεδιάστηκε από την αρχή ειδικά για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο Ρολφ Νάφζιγκερ, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom Global Carrier, δήλωσε: “Χαιρόμαστε που οι επιβάτες αερογραμμών απολαμβάνουν πλέον τις μοναδικές δυνατότητες εν πτήσει δικτύου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αεροπορίας. Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, όχι μόνο για τη Deutsche Telekom και την Inmarsat, αλλά για όλους τους Ευρωπαϊκούς συνεργάτες που συμμετείχαν και απογείωσαν το συγκεκριμένο καινοτόμο δίκτυο. Το EAN έχει ένα σπουδαίο μέλλον , καθώς θα συνεχίσει να υλοποιείται σε όλο και περισσότερα αεροσκάφη των αρχικών πελατών τους επόμενους μήνες. Επιπλέον, ο ελαφρύς, μικρός και χαμηλής συντήρησης εξοπλισμός, αποτελεί μία πειστική επιχειρηματική ευκαιρία για άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.”

Πηγή