111 επιβάτες ταξίδεψαν στην Ισπανία χωρίς βαλίτσες!

 

Aεροπλάνο με δρομολόγιο από την Ζυρίχη για την Ισπανία έφθασε στον προορισμό του χωρίς να μεταφέρει ούτε μια βαλίτσα!

Οι επιβάτες των Ελβετικών Αερογραμμών που είχαν προορισμό την πόλη Μπιλμπάο της βόρειας Ισπανίας έφθασαν μπροστά από τον ιμάντα μεταφοράς αποσκευών και περίμεναν μάταια για περισσότερες από δύο ώρες να εμφανιστούν οι βαλίτσες τους, έγραψε η εφημερίδα Blick. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κέιβιν Αμπαλάμ επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος το οποίο η Swiss χρησιμοποιούσε για λογαριασμό των αερογραμμών Edelweiss είχε αναχωρήσει με 111 επιβάτες δεν έφερε ούτε μια βαλίτσα.

“Υπήρχαν ελλείψεις σε προσωπικό εδάφους”, δήλωσε στο AFP και πρόσθεσε ότι το πλήρωμα περίμενε να διορθωθεί η κατάσταση. Αλλά έπειτα από “μια ώρα και 16 λεπτά η κατάσταση παρέμενε ίδια και για λειτουργικούς λόγους αποφασίσαμε να πετάξουμε για το Μπιλμπάο χωρίς τις βαλίτσες“.

Ο λόγος, όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν ότι έπρεπε να παραλάβουν επιβάτες στο Μπιλμπάο και να επιστρέψει το αεροπλάνο στη Ζυρίχη πριν κλείσει το αεροδρόμιο για την νύχτα.

“Κατανοούμε ότι η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή για τους εμπλεκόμενους και φυσικά λυπούμαστε για την αναστάτωση”, είπε.

Η Blick επικαλέστηκε επιβάτες που είπαν ότι ο πιλότος ζήτησε συγγνώμη για την καθυστερημένη απογείωση από την Ζυρίχη την οποία απέδωσε “στην έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού“, αλλά επισήμαναν ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απόφαση να φύγει το αεροσκάφος χωρίς αποσκευές.

Οι επιβάτες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι δεν υπήρχε ελβετικό προσωπικό εδάφους στο Μπιλμπάο και ότι περίμεναν για περισσότερες από δύο ώρες για τις βαλίτσες τους προτού μέλη της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia τους πληροφόρησαν ότι το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί χωρίς βαλίτσες.