fbpx
Menu
Ταξιδεύοντας με κατοικίδιο

Ταξιδεύοντας με κατοικίδιο

Το ταξίδι με το αγαπημένο σου κατοικίδιο μπορεί να αποδειχθεί ένα από τα καλύτερα της ζωής σου! Ίσως όμως και όχι… Στο χέρι σου είναι να προετοιμαστείς κατάλληλα, μειώνοντας τις πιθανότητες να προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις που θα σου χαλάσουν τη διάθεση.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα πολύ βασικά:

  1. Πραγματοποιούμε την κράτηση των εισιτηρίων και κάνουμε αίτηση μεταφοράς κατοικίδιου.
  2. Πρόκειται για γάτα ή σκύλο;
  3. Ποιο είναι το συνολικό βάρος του ζώου (συμπεριλαμβανομένου του κλουβιού εάν χρειάζεται);
  4. Ποιες είναι οι ακριβείς διαστάσεις του κλουβιού (μήκος, ύψος, πλάτος);
  5. Τι ράτσα είναι;

Τι ισχύει στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σχετικά με τη μεταφορά κατοικίδιων:

  1. Εάν το ζωάκι σου είναι κάτω από 8 κιλά μπορεί να ταξιδέψει μαζί σου στην καμπίνα του αεροσκάφους. Φυσικά, πάντα μέσα στο ειδικό κουτί που τοποθετείται κάτω από το κάθισμά σου. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες σου παρέχουν δωρεάν το μιας χρήσης ειδικό κουτί (pet box).
  2. Διαφορετικά, εάν o τετράποδος φίλος σου ξεπερνάει τα 8 κιλά, μπορεί να ταξιδέψει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην καμπίνα αποσκευών. Εφόσον, βέβαια, η επιλογή αυτή υποστηρίζεται από τον τύπο του αεροσκάφους. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να φέρεις το δικό σου κλουβί (σύμφωνο με το πρότυπο της ΙΑΤΑ), γιατί οι αεροπορικές δεν διαθέτουν ειδικά κλουβιά μεταφοράς για μεγαλόσωμους σκύλους.
  3. Εάν έχεις σκύλο που ανήκει σε κάποια από τις βραχυκεφαλικές φυλές (Πάγκ, Πεκινουά, Μπόξερ, Σαρ Πέι, Μπουλντόγκ κ.ά) η αεροπορική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί τη μεταφορά του για λόγους ασφαλείας. Ο λόγος είναι ότι οι βραχυκέφαλοι σκύλοι συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους σύστημα, το οποίο μπορεί να επιβαρυνθεί σημαντικά κατά την πτήση.
  4. Το κατοικίδιο σου θα πρέπει να φέρει καταχωρημένο microchip, βιβλιάριο υγείας και διαβατήριο. Επίσης, πρέπει να έχει ολοκληρώσει όλο τον κύκλο εμβολίων του, συμπεριλαμβανομένου αυτού της λύσσας. Εάν το ζωάκι σου έκανε για πρώτη φορά το εμβόλιο κατά της λύσσας, πρέπει να έχουν περάσει 21 ημέρες από την ημέρα του εμβολιασμού για να μπορέσει να ταξιδέψει. Ο ίδιος περιορισμός ισχύει και σε περίπτωση εμβολιασμού μετά τη λήξη του προηγούμενου εμβολίου.
  5. Πολλές είναι οι αεροπορικές εταιρείες που ζητούν από τους ιδιοκτήτες σκύλων να φοράνε φίμωτρο στο κατοικίδιό τους. Γιατί να το ρισκάρεις; Φέρε έτσι κι αλλιώς ένα μαζί σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Φυσικά, σε κάθε χώρα ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί για την είσοδο κατοικίδιων. Για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι σκύλοι πρέπει να έχουν αποπαρασιτωθεί από σκουλήκια – ταινίες. Εάν το κατοικίδιό σου δεν πληροί αυτήν την προϋπόθεση, μπορεί να παραμείνει σε καραντίνα μέχρι και τέσσερις μήνες. Για αυτό λοιπόν, μην ξεχάσεις να επικοινωνήσεις επίσης με την αρμόδια πρεσβεία της χώρας ή των χωρών που θα ταξιδέψεις, ώστε να επιβεβαιώσεις ότι έχεις κάνει ό,τι είναι απαραίτητο.

Όπως κατάλαβες το ταξίδι με τον σκύλο ή τη γάτα σου δεν είναι κάτι ανέφικτο. Σωστή πληροφόρηση και καλή προετοιμασία χρειάζονται, ώστε να έχεις τόσο εσύ όσο και το κατοικίδιό σου ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι.

Άλλωστε υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να μοιράζεσαι μοναδικές στιγμές με τον καλύτερό σου φίλο ακόμα και στα ταξίδια σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline