fbpx
Menu

Ταξίδι στην παραμυθένια Βουδαπέστη

H Βουδαπέστη αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό, σε μικρή απόσταση –με αεροπλάνο φυσικά– από την Αθήνα και με αρκετά οικονομικά εισιτήρια. Η πόλη, αν και είναι μία και ενιαία, αποτελείται ωστόσο από δύο διακριτά τμήματα: τη Βούδα και την Πέστη. Καθεμία από αυτές έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία συνοψίζονται στο ότι η Πέστη είναι το πιο αστικό, πυκνοκατοικημένο και με πολλή βραδινή ζωή τμήμα, ενώ η Βούδα αποτελεί λίγο πολύ προάστιο, με περισσότερο πράσινο, πιο εύπορες οικογένειες με μεγαλύτερα σπίτια και πιο αραιά ρυμοτομία. Εσείς –επιβάλλεται– να επισκεφθείτε και τις δύο. Δοκιμάστε κάποια πιάτα της τοπικής κουζίνας όπως γκούλας, λάνγκος, κοτόπουλο με (μπόλικη) πάπρικα, συνοδευόμενο από παραδοσιακό χειροποίητο ζυμαρικό και από γλυκά, το ντόμπος και το περιβόητο κέικ-καμινάδα. Τέλος, για τη διασκέδασή σας, προτείνουμε να πάτε στην παμπ Füge Udvar, όπου μπορείτε –αν βρείτε τον δρόμο σας στον δαιδαλώδη υπόγειο χώρο– να παίξετε πινγκ πονγκ ή μπιλιάρδο, ή να χορέψετε μέχρι πρωΐας στα αντίστοιχα δωμάτια.

Βαρκάδα στον Δούναβη

Ταξίδι στην παραμυθένια Βουδαπέστη

Την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας χωρίζει στα δύο ο μεγάλος ποταμός Δούναβης, στον οποίο πρέπει να κάνετε μία –κατά προτίμηση νυχτερινή– βόλτα. Μπορείτε να επιλέξετε μία απλή βαρκάδα ή να κλείσετε μία πιο πολυτελή βόλτα, συνδυάζοντας ποτό και φαγητό ή ακόμη και ένα ολόκληρο πάρτι εν πλω.

Κτίριο του Κοινοβουλίου

Το γοτθικού ρυθμού εντυπωσιακό αυτό κτίριο αποτελεί το μεγαλύτερο οικοδόμημα στην Ουγγαρία και βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, στην πλευρά της Πέστης. Μπορείτε με εισιτήριο να το επισκεφθείτε εσωτερικά ή απλά να το θαυμάσετε –και φωτογραφίσετε– εξωτερικά. Αν είστε τυχεροί μπορεί και να πετύχετε την αλλαγή της φρουράς, με το αντίστοιχο τελετουργικό της βέβαια.

Κάστρο της Βούδας

Ταξίδι στην παραμυθένια Βουδαπέστη

Απέναντι από το Κοινοβούλιο και από την πλευρά της Βούδας βρίσκεται το Κάστρο, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε καθώς φιλοξενεί πολλά αξιοθέατα, όπως η Εκκλησία του Ματθαίου (13ος αιώνας), ο Προμαχώνας των Ψαράδων κ.ά., όπου μπορείτε να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες με εντυπωσιακή θέα του Δούναβη και του Κοινοβουλίου απέναντι.

Επίσκεψη σε Σπα

Ταξίδι στην παραμυθένια Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά της, τα οποία θα βρείτε σε πολλά σημεία και αξίζει να επισκεφθείτε κάποιο από αυτά. Το πιο διάσημο και εντυπωσιακό είναι το Σέτσενι Σπα, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ηρώων –την οποία πρέπει να επισκεφθείτε–, καθώς και το κάστρο Βαϊνταχουνιάντ που είναι δίπλα, αλλά και το Μουσείο Καλών Τεχνών.

Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Ταξίδι στην παραμυθένια Βουδαπέστη

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την υψηλότερη εκκλησία της πόλης και φυσικά να ανεβείτε σε κάποιον από τους πύργους της για να θαυμάσετε τη θέα. Η κατασκευή της εκκλησίας ολοκληρώθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα προς τιμήν του πρώτου βασιλιά της Ουγγαρίας, Στέφανου

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline