fbpx
Menu
Αεροπορική σύνδεση

Αεροπορική σύνδεση του Ηρακλείου με το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου

Αεροπορική σύνδεση του Ηρακλείου με το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου

Το Ηράκλειο θα συνδεθεί σύντομα αεροπορικά με το Σαρμ Ελ Σέιχ, σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνή  του Νότιου Σινά -Υποστράτηγος Khalid Fouda κατά την εκδήλωση υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας του Σαρμ Ελ Σέιχ με τον Δήμο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν εκ μέρους της πόλης του Ηρακλείου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και εκ μέρους της πόλης Σαρμ Ελ Σέιχ ο Κυβερνήτης του Νότιου Σινά -Υποστράτηγος Khalid Fouda.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα Ομάρ Αμέρ Γιούσεφ και αντιπροσωπεία της αιγυπτιακής πόλης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού Μεθόδιος, οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, Οικονομικών Μανολής Βασιλάκης, Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μανδαλάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, κ.α..

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Κρήτη και η Αίγυπτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες από χιλιετίες. Σε ανασκαφές Μινωικών τάφων ανεβρέθησαν Αιγυπτιακά αντικείμενα, εισηγμένα από τους Μινωίτες ναυτικούς. Αντιστοίχως, Καμαραϊκά αγγεία της αρχαίας Κρήτης, βρέθηκαν σε ανασκαφές στην Αίγυπτο.

Οι επαφές Ελλάδος-Αιγύπτου, οι πολιτισμικές σχέσεις, η ανταλλαγή αγαθών, συνεχίστηκαν αδιακόπως στις επόμενες χιλιετίες ως σήμερα. Από τα Ελληνιστικά χρόνια, ως την ίδρυση της Μονής του Σινά, ως την μεγάλη άνθιση του Ελληνισμού, ιδιαίτερα στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια, ως και την πρόσφατη αγαστή συνεργασία των χωρών μας, εν μέσω μεγάλων γεωπολιτικών αναταράξεων στην περιοχή μας, από κράτη με επιθετική στάση εναντίον των γειτόνων τους

Το Ηράκλειο πόλη και λιμάνι στην θάλασσα της Μεσογείου, το Σαρμ Ελ Σέιχ πόλη και λιμάνι στην Ερυθρά θάλασσα, ατενίζουν το σήμερα με αισιοδοξία και προοπτικές. Με βάση την σταθερή ιστορική σχέση μεταξύ του αιγυπτιακού και του ελληνικού λαού, προχωρούμε στο πρόγραμμα αδελφοποίησης των δύο τόπων. Με συγκεκριμένα βήματα, κι επιδιώκοντας να εδραιωθούν οι σχέσεις και οι δεσμοί φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο πόλεων, στους τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή της πρότασης για την αδελφοποίηση των πόλεων μας. Ευχόμαστε κάθε καλό στον τόπο σας, υγεία και δημιουργικά χρόνια σε καθένα σας προσωπικά»

Από την πλευρά του ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για την περιοχή του η σημερινή αδελφοποίηση αφού θα φέρει ακόμα πιο κοντά τους δυο λαούς. Όπως μάλιστα σημείωσε, σύντομα το Ηράκλειο θα συνδεθεί αεροπορικά με το Σαρμ Ελ Σέιχ με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού από και προς την Κρήτη. Παράλληλα τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ των πόλεων μπορεί να επεκταθεί και στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Στο τέλος της τελετής αδελφοποίησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline