fbpx
Menu
Τι θα αλλάξει στο μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια;

Τι θα αλλάξει στο μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια;

Ανακαλύψτε τις επτά τεχνολογίες που ήρθαν για να «ταράξουν τα νερά» της αεροπλοΐας. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, ήδη εφαρμόζονται!

H τεχνολογία των αεροπορικών ταξιδιών αλλάζει ταχύτατα, ακολουθώντας τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας εν γένει. Τι μπορεί να περιμένουμε να δούμε στο εγγύς μέλλον; Πόσο πιο εύκολα θα γίνουν τα ταξίδια μας μέσω της χρήσης των τεχνολογικών επιτευγμάτων; Σίγουρα πολύ, αν οι επτά καινοτομίες που παρουσιάζει η AirHelp εφαρμοστούν στο σύνολό τους στο κοντινό μέλλον.

Ρομποτικοί οδηγοί: Περιηγηθείτε άνετα στο αεροδρόμιο

Τι θα αλλάξει στο μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια;

Οι ρομποτικοί βοηθοί αεροδρομίων καθίστανται όλο και πιο συνηθισμένοι. Θα σας βοηθούν να προσανατολιστείτε και να ακολουθείτε πάντα τον σωστό δρόμο, ακόμη και αν είστε σε ένα αεροδρόμιο που δεν έχετε ξαναβρεθεί ποτέ. Σε μία προσπάθεια να διευκολυνθεί η τρομερή αύξηση της κυκλοφορίας τους, πολλά αεροδρόμια έχουν πλέον «μισθώσει» ρομπότ που είναι έτοιμα να σας καθοδηγήσουν στο check-in και να σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πύλης και πτήσης, από την πρώτη στιγμή που θα μπείτε στο αεροδρόμιο. Με τη βοήθειά τους γίνεται πιο εύκολη η διαδικασία του check-in και εξαλείφονται οι ουρές. Ήδη μπορείτε να απολαύσετε τη ρομποτική βοήθεια στα αεροδρόμια Taoyuan, Incheon και Μόναχο.

Βιομετρία: Το πρόσωπό σας θα είναι η ταυτότητά σας!

Τι θα αλλάξει στο μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια;

Τα βιομετρικά στοιχεία πλησιάζουν στο να αντικαταστήσουν πλήρως την ανάγκη για χειροκίνητους ελέγχους ταυτότητας. Ολοι γνωρίζουμε πόσο οι ατελείωτες ουρές στο check-in, στον έλεγχο, στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών και στην πύλη επιβίβασης μπορούν να λειτουργήσουν αρνητικά στην καλή διάθεση που έχουμε πριν το ταξίδι. Με την εισαγωγή της βιομετρίας, οι μεγάλες ουρές μάλλον θα αποτελούν παρελθόν. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα πρέπει να δείξετε την ταυτότητά σας. Με την προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης θα μπορείτε αυτόματα να περνάτε όλους τους ελέγχους και να σας επιτραπεί η είσοδος σε ένα αεροσκάφος χωρίς να χρειάζεται ποτέ να εμφανίσετε το διαβατήριό σας και την κάρτα επιβίβασης.

VR/AR: Η εικονική πραγματικότητα στην αεροπλοΐα

Τι θα αλλάξει στο μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια;

Η εικονική πραγματικότητα (VR) και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) είναι τα δύο πιο «καυτά» θέματα στην τεχνολογία! Τι θα συνέβαινε εάν εφαρμόζονταν στα αεροπορικά ταξίδια; Η AR είναι ένας τύπος τεχνολογίας που εμφανίζει εικονικές διεπαφές στον πραγματικό κόσμο, συχνά με τη βοήθεια κινητών ή φορητών συσκευών. Η υλοποίηση της AR στον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών έχει πολλές δυνατότητες. Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες μπορούν να πλοηγηθούν πιο αποτελεσματικά στο αεροδρόμιο, χρησιμοποιώντας μία διεπαφή AR στο τηλέφωνό τους ή μέσω «έξυπνων» γυαλιών. Το προσωπικό του αεροδρομίου μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία AR για να ελέγξει εύκολα την ταυτότητα του επιβάτη και να αξιολογήσει το μέγεθος και το βάρος των αποσκευών του. Η AR μπορεί επίσης να βελτιώσει την ίδια… την πτήση. Με τη χρήση της, οι αεροσυνοδοί μπορούν να ανιχνεύσουν αλλαγές στα συναισθήματα ενός επιβάτη, χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξουν λόγια, μπορώντας έτσι να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους για να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες του. Για παράδειγμα, μπορούν να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε έναν επιβάτη που δεν μπορεί να μιλήσει, εξαιτίας προσωπικών του ανησυχιών.

Supersonic αεροπλάνα: Ταξίδια… αστραπή

Τι θα αλλάξει στο μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια;

Μπορεί να μην μπορούμε να τηλεκινηθούμε μέχρι στιγμής, αλλά τα αεροπορικά ταξίδια – αστραπή είναι ήδη «στον δρόμο». Απλά φανταστείτε ότι βρίσκεστε στη μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο, από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη, η οποία τώρα διαρκεί 19 ώρες. Πώς θα σας φαινόταν αν ο χρόνος του ταξιδιού μειωνόταν σε μόλις 9 ώρες; Τέλειο;

Αυτόματος πιλότος: Oικονομικότερα ταξίδια

Τι θα αλλάξει στο μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια;

Η σημερινή αεροπορική βιομηχανία έχει ήδη εφαρμόσει ένα σύστημα αυτόματου πιλότου και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν μεταβούμε στην πλήρη αυτοματοποίηση του πιλοτηρίου (πάντα με μία μικρή ανθρώπινη βοήθεια)! Τι σημαίνει αυτό για τους μελλοντικούς αεροπορικούς ταξιδιώτες; Η απάντηση είναι σαφής: χαμηλότερα κόστη, ακριβέστερες πτήσεις και ασφαλέστερη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.

IoT: Ένας νέος κόσμος στα χέρια σας 

Τι θα αλλάξει στο μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια;

Το Internet of Things κάνει τις συσκευές γύρω μας πιο έξυπνες και μας επιτρέπει να αλληλεπιδρούμε μαζί τους ακόμη και από απόσταση. Με τη βοήθεια της εν λόγω τεχνολογίας θα μπορείτε να απολαύσετε την ευκολία προσαρμογής του φωτισμού, της κλίσης του καθίσματος και πολλά άλλα που θα ελέγχονται εξ ολοκλήρου από το τηλέφωνό σας! Τέλος, μόλις εφαρμοστεί, η τεχνολογία IoT θα σας επιτρέψει να εντοπίζετε τις αποσκευές σας, χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας, οπότε… τέρμα η αγωνία!

AI: Ένας προσωπικός ταξιδιωτικός βοηθός

Τι θα αλλάξει στο μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια;

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν την εμπειρία κράτησης online. Από την πτήση μέχρι την κράτηση του ξενοδοχείου, η AI ελαχιστοποιεί το ανθρώπινο λάθος, πράγμα που σημαίνει πως δεν «εξαφανίζονται» αποσκευές ή δεν γίνονται λάθη στην κράτηση του ξενοδοχείου! Επιπλέον, η AI μπορεί να βελτιστοποιήσει το αποτέλεσμα της αναζήτησής σας, ψάχνοντας σε κάθε γωνιά του διαδικτύου και να προσφέρει προτάσεις διακοπών, προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις σας.

Πηγή

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline