fbpx
Menu
Τα ταξίδια το 2035

Τα ταξίδια το 2035, όπως τα προβλέπει η Airbus

Τα ταξίδια το 2035, όπως τα προβλέπει η Airbus

Η Airbus στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τα ταξίδια με τη φουτουριστική ιδέα «Airspace 2035».

Πώς θα είναι τα ταξίδια το 2035; Αυτό είναι ένα ερώτημα που προσπαθεί να απαντήσει η Airbus, με τολμηρές ιδέες με παράθυρα με οθόνη αφής και εσωτερικούς χώρους που μοιάζουν με δάσος. Μια νέα ιδέα μας δίνει μια δελεαστική ματιά για το πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτά και άλλα πολλά.

Το «Airbus Airspace Cabin Vision 2035+» που αποκαλύφθηκε πριν από την έκθεση Aircraft Interiors Expo (AIX) που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Αμβούργο, φέρνει τη βιωσιμότητα στο προσκήνιο, με τον κατασκευαστή να σημειώνει ότι οι καμπίνες μπορούν να συμβάλουν έως και το 20% των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Σε μια προσπάθεια να το μειώσει, αναζήτησε τη συμβολή δέκα αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Air New Zealand, Delta και Lufthansa, καθώς και οκτώ τεχνολογικών εταιρειών για τρόπους όχι μόνο μείωσης του βάρους και των εκπομπών αλλά και της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Είχαν επίσης μερικές εξαιρετικές ιδέες, τόσο για τα παραδοσιακά μονόχωρα και φουτουριστικά αεριωθούμενα αεροπλάνα ZEROe με υδρογόνο με μονόκλιτο και φουτουριστικό BWB, τα οποία σκοπεύει να έχει στον ουρανό μέχρι το 2035.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι η καμπίνα που μοιάζει με δάσος, όπου τα καθίσματα ξεχωρίζουν κάτω από τα κλαδιά των «βιονικών» κεντρικών πυλώνων και ένας έναστρος νυχτερινός ουρανός προβάλλεται στην οροφή από πάνω. Η εξωτερική όψη θα εμφανίζεται επίσης σε οθόνες, ενώ τα παράθυρα θα λειτουργούν σαν εξατομικευμένα tablet, παρουσιάζοντας τη θερμοκρασία, τον χρόνο και πολλά άλλα με ένα πάτημα.

Το catering δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να επιλέγουν γεύματα σε πτήσεις μικρής εμβέλειας, καθώς και να προπαραγγείλουν σε μεγαλύτερα ταξίδια. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά 15% των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα θα περικόψει τα καρότσια (και το σχετικό βάρος τους) έως και 35%. Μετά τη σάρωση ενός κωδικού QR, ένα κουτί γεύματος αναδύεται από ένα ντουλάπι, έτοιμο να μεταφερθεί στην πτήση. Το σούσι και οι σαλάτες είναι έτοιμα!

Η Airbus στοχεύει να μειώσει περαιτέρω το βάρος και τη σπατάλη μέσω των επιλογών υλικών της, προτείνοντας τα καθίσματα να είναι κατασκευασμένα από υφάσματα βιολογικής βάσης (προερχόμενα από καλλιέργειες όπως καλαμπόκι και ζαχαροκάλαμο), τοίχους από τρισδιάστατα πλεκτά υλικά και ανακύκλωση νερού ακόμη και μετά από κάθε έκπλυση.

Εκτός από την ιδέα Airspace Cabin Vision 2035+, η Airbus εργάζεται επίσης σε πιο πράσινες επιλογές πρόωσης, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων υδρογονοκίνητων αεροσκαφών ZEROe και του πλήρως ηλεκτρικού CityAirbus NextGen eVTOL, που θα απογειωθούν το 2030.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να αποκαλυφθούν στο AIX στο Αμβούργο από 6-8 Ιουνίου.

Πηγή 

Περισσότερα Ταξιδιωτικά Νέα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline