fbpx
Menu

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες είναι φιλικές προς τις μετακινήσεις ζώων, ωστόσο, υπάρχουν και αεροπορικές εταιρείες που απαγορεύουν τη μεταφορά τους. Πριν προγραμματίσετε το ταξίδι με το κατοικίδιό σας, ενημερωθείτε πρώτα αν η αεροπορική εταιρεία με την οποία σκοπεύετε να ταξιδέψετε επιτρέπει τη μεταφορά ζώων και υπό ποιους όρους.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ

Στην καμπίνα επιτρέπεται η μεταφορά μικρών κατοικίδιων, των οποίων το συνολικό βάρος, συμπεριλαμβανομένου του κλουβιού μεταφοράς, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6-13 κιλά, ανάλογα με τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας.

Τα κατοικίδια πρέπει να μεταφέρονται σε έναν σκληρό ή μαλακό φορέα και να τοποθετηθούν κάτω από το κάθισμα. Ο φορέας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις διαστάσεις που ορίζει η αεροπορική εταιρεία, ώστε να χωράει κάτω από το κάθισμα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα μαλακό ή σκληρό φορέα με φερμουάρ, το κατοικίδιο πρέπει να φορά φίμωτρο, ενώ σε κλειστό κλουβί δεν είναι απαραίτητο.

Ο φορέας πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένος έτσι ώστε το ζώο να μπορεί να κινηθεί, να αναπνέει, να διατηρεί τη θερμοκρασία του, και να έχει πρόσβαση σε νερό και άλλες ανάγκες.

Συνιστάται να έχετε απόλυτο έλεγχο και να ασχολείστε τακτικά με το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια της πτήσης, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές λόγω άγχους. Εάν ταξιδεύετε με δύο ή περισσότερα κατοικίδια, πρέπει να τα μεταφέρετε σε ένα κοινό κλειστό κλουβί και να εξοικειώσετε τα ζώα μεταξύ τους.

Είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε με κατάλληλο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατάσταση. Παρακαλείστε να αποφύγετε τις ώρες αιχμής, καθώς αυτό θα μειώσει το άγχος που μπορεί να νιώθουν τα κατοικίδια. Τέλος, δέστε τον φορέα στην καρέκλα σας, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μετακινηθεί λόγω αναταράξεων ή άλλων παραγόντων.

Για την προετοιμασία του κατοικιδίου σας για την πτήση, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Βάλτε το κατοικίδιό σας στο κλουβί του περίπου μια ώρα κάθε μέρα, για περίπου πέντε ημέρες πριν από την πτήση, ώστε να το συνηθίσει στον κλειστό χώρο.

2. Ένα ακόμα χρήσιμο βήμα είναι να το ταΐσετε μέσα στο κλουβί, ώστε να το συνδέσει με ένα θετικό αίσθημα για τον κλειστό χώρο.

3. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, μπορείτε να προσθέσετε ένα μαντήλι με τη μυρωδιά σας ή το αγαπημένο του παιχνίδι στο κλουβί, ώστε να νιώσει πιο άνετα.

4. Πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ηρεμιστικών, εκτός αν ο κτηνίατρός σας το προτείνει ως απαραίτητο. Τα ηρεμιστικά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αναπνοή ή την ισορροπία του ζώου.

Συμβουλευτείτε πάντα τον κτηνίατρό σας για οδηγίες σχετικά με την προετοιμασία του κατοικίδιου σας για την πτήση, καθώς κάθε ζώο είναι μοναδικό και μπορεί να χρειάζεται διαφορετικές προσεγγίσεις.

Αυτές οι συμβουλές είναι πολύ σημαντικές για την ευημερία του κατοικιδίου σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

1. **Σωστή Διατροφή:** Περιορίστε την τροφοδοσία του κατοικιδίου σας περίπου 4-6 ώρες πριν την πτήση και προσφέρετε μικρές ποσότητες νερού. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων κατά την πτήση, όπως τον εμετό.

2. **Άσκηση:** Πριν αναχωρήσετε για το αεροδρόμιο, βγάλτε τον σκύλο σας για μια μεγάλη βόλτα ή παίξτε με τη γάτα σας. Η άσκηση και η διασκέδαση μπορεί να εξαντλήσουν το κατοικίδιο, μειώνοντας το νευρικό του άγχος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

3. **Αφιέρωση Χρόνου:** Δώστε χρόνο να αφομοιώσει το κατοικίδιο την κούραση και να χαλαρώσει πριν το ταξίδι. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το κατοικίδιο να είναι πιο ήρεμο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Με αυτές τις προετοιμασίες, μπορείτε να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να έχει μια άνετη και ασφαλή εμπειρία κατά την πτήση.

Αυτές είναι σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά κατοικίδιων με αεροπορικές εταιρείες. Παρακάτω σας παρέχουμε περαιτέρω επεξηγήσεις:

1. Η δήλωση του κατοικίδιου κατά το κλείσιμο των εισιτηρίων είναι απαραίτητη προκειμένου να ενημερώσετε την αεροπορική εταιρεία για την παρουσία του κατοικίδιου στην πτήση. Έτσι, μπορούν να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μεταφορά του.

2. Το βιβλιάριο υγείας του κατοικίδιου είναι σημαντικό, καθώς αποδεικνύει ότι το ζώο έχει ελέγξει την υγεία του από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο.

3. Τα απαιτούμενα εμβόλια πρέπει να έχουν δοθεί στο κατοικίδιο προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στο αεροσκάφος. Αυτό διασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών.

4. Ο ηλεκτρονικός τσιπ βοηθά στην ταυτοποίηση του κατοικίδιου και στην επιστροφή του σε περίπτωση απώλειας.

5. Τα κατοικίδια που είναι νεότερα από 2 μήνες συνήθως δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν λόγω υγειονομικών κινδύνων.

6. Κατά τη μεταφορά βρεφών, δεν επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιου στην καμπίνα του αεροσκάφους για λόγους ασφάλειας και υγιεινής.

7. Τα ζώα δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν εάν είναι έγκυα ή ναρκωμένα, για να διασφαλιστεί η ταυτοποίηση και η σωματική κατάσταση τους.

8. Κάθε χώρα μπορεί να εφαρμόζει πρόσθετες συνθήκες υγιεινής για τη μεταφορά ζώων, οπότε πρέπει να ελέγξετε τις προϋποθέσεις που ισχύουν στη χώρα προορισμού.

9. Τα δικαιώματα και οι περιορισμοί για τη μεταφορά κατοικίδιων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της εκάστοτε αεροπορικής.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και εμβόλια για το κατοικίδιό σας. Πριν το ταξίδι, ελέγξτε τα απαραίτητα έγγραφα ανάλογα με τον προορισμό στον οποίο ταξιδεύετε. Συνήθως, αυτά περιλαμβάνουν το βιβλιάριο υγείας, το αποδεικτικό εμβολιασμού με αντιλυσσικό εμβόλιο (που πρέπει να έχει δοθεί λίγες εβδομάδες πριν) και το διαβατήριο κατοικιδίων για διεθνείς πτήσεις. Σημαντικό είναι να έχετε τα πρωτότυπα αυτών των εγγράφων, όχι αντίγραφα. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα έγγραφα, ενδέχεται να μην σας επιτραπεί η είσοδος στο αεροπλάνο, ή το κατοικίδιό σας να τεθεί σε καραντίνα στον προορισμό σας.

Πάντα πρέπει να ενημερώνεστε για τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα προορισμού σας, καθώς δεν είναι τόσο απλοί όσο φαίνονται. Πρέπει να γνωρίζετε εάν η χώρα που ταξιδεύετε επιτρέπει την είσοδο ζώων που προέρχονται από πτήση.

Είναι σημαντικό να ενημερώσετε την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα πετάξετε εγκαίρως. Κάθε αεροπορική εταιρεία εφαρμόζει διάφορους κανόνες σχετικά με τη μεταφορά ζώων στην καμπίνα των επιβατών. Ο αριθμός των επιτρεπόμενων κατοικιδίων ανά πτήση διαφέρει, και κάποιες αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο δύο κατοικίδια ανά πτήση. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με την εταιρεία πριν αγοράσετε το εισιτήριό σας ή αφού το αγοράσετε online. Επιπλέον, αν κάποιος επιβάτης έχει δηλώσει ότι έχει αλλεργία σε κάποια ζώα, ενδέχεται να μην σας επιτραπεί να πάρετε το κατοικίδιό σας στην καμπίνα.

Πριν ταξιδέψετε με κατοικίδιο, ελέγξτε εκ των προτέρων πού μπορείτε να καθίσετε στο αεροπλάνο. Κάποιες αεροπορικές εταιρίες ενδέχεται να μην επιτρέπουν σε επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδια να καθίσουν σε ενδιάμεσες θέσεις, και θα πρέπει να επιλέξετε μια θέση στις πίσω σειρές του αεροπλάνου δίπλα στο παράθυρο. Αυτή η θέση συνήθως προτείνεται, καθώς εξασφαλίζει τον επιπλέον χώρο που χρειάζεται το κλουβί του ζώου, ενώ παράλληλα δεν περιορίζει την πρόσβαση των άλλων επιβατών στο διάδρομο.

Είναι σημαντικό να φτάσετε στο αεροδρόμιο νωρίς, τουλάχιστον μισή ώρα πριν τον κανονικό χρόνο που θα έφθανατε για τον κλασικό σας check-in και τη διέλευση από τον έλεγχο ασφαλείας. Αν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας, θα πρέπει να υπολογίσετε αυτό το επιπλέον χρόνο για τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων και την πληρωμή των σχετικών τελών. Οι αεροπορικές εταιρίες επιβάλλουν διαφορετικούς χρόνους προτεραιότητας ανάλογα με το είδος της πτήσης. Για πτήσεις εσωτερικού, μπορεί να απαιτείται να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 2 ώρες πριν την αναχώρηση, ενώ για διεθνείς πτήσεις, μπορεί να χρειάζονται 3 ώρες. Προσέξτε ώστε το κατοικίδιό σας να είναι άοσμο, καθαρό και ήσυχο πριν την πτήση.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις πτήσεις με ανταπόκριση, εάν είναι δυνατόν. Όσο γρηγορότερα φτάσετε στον προορισμό σας, τόσο το καλύτερο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει περισσότερα έξοδα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να προτιμήσετε την άμεση πτήση:

1. Θα μειώσετε τη διάρκεια της μεταφοράς του κατοικιδίου σας, καθώς το ταξίδι θα είναι πιο σύντομο και λιγότερο άσχημο για αυτό.

2. Το κατοικίδιό σας δεν θα χρειάζεται να περάσει από τη διαδικασία εκ νέου ελέγχου και ασφαλείας σε μια ενδιάμεση στάση.

3. Συχνά, οι πτήσεις με ανταπόκριση ενέχουν επιπλέον κανονισμούς και διαδικασίες, καθώς και την ανάγκη για επιπλέον έγγραφα.

Εάν, ϩωστότε, είναι αναπόφευκτο να ταξιδέψετε με ανταπόκριση, φροντίστε να υπάρχουν τουλάχιστον λίγες ώρες αναμονής ανάμεσα στις δύο πτήσεις. Αυτό θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε, να αφήσετε το κατοικίδιό σας να ξεκουραστεί και ενδεχομένως να του προσφέρετε κάποια στρέτσινγκ για να μειώσετε το άγχος του.

Προτού ταξιδέψετε, βεβαιωθείτε ότι το κλουβί ή η τσάντα μεταφοράς του κατοικιδίου σας πληροί τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας. Οι απαιτήσεις διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία και περιλαμβάνουν διαστάσεις, βάρος, υλικό κατασκευής και άλλες προδιαγραφές. Σε γενικές γραμμές, στην καμπίνα είναι προτιμητές οι εύκαμπτες τσάντες ή τα κλουβιά από μαλακά υλικά που είναι ελαφριά και εφικτά για τον χώρο κάτω από το κάθισμα.

Ενδέχεται επίσης να υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των κατοικίδιων που επιτρέπονται στην καμπίνα κατά την ίδια πτήση. Πριν το ταξίδι, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία για να επιβεβαιώσετε τις ακριβείς απαιτήσεις για το κλουβί του κατοικίδιου σας.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε την άνεση του κατοικίδιου σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αγοράζοντας ένα κλουβί μεγαλύτερων διαστάσεων από το απαιτούμενο, δίνετε στο κατοικίδιό σας περισσότερο χώρο για κινητικότητα. Έτσι, το ζώο σας μπορεί να σταθεί, να ξαπλώσει και να γυρίσει μέσα στο κλουβί με άνεση.

Επιπρόσθετα, τοποθετώντας ένα απορροφητικό πανί στον πάτο του κλουβιού, προστατεύετε το κατοικίδιο από υγρασία και προσφέρετε μια πιο άνετη επιφάνεια για αναπαύσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτές οι προφυλάξεις είναι σημαντικές για την ευημερία του κατοικίδιου σας κατά την μεταφορά.

 

Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε σχετικά με τα αεροδρόμια και τις εγκαταστάσεις που είναι φιλικές προς τα κατοικίδια, ιδίως αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας. Τα αεροδρόμια που παρέχουν ειδικές παροχές για τα κατοικίδια μπορούν να διευκολύνουν το ταξίδι σας και να κάνουν την εμπειρία σας πιο άνετη και ευχάριστη. Είναι καλή ιδέα να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα χώρων για τον σκύλο σας, την ποιότητα των τουαλετών και των περιοχών ανάπαυσης, καθώς και για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Ορισμένα αεροδρόμια προσφέρουν ειδικές περιοχές για τα κατοικίδια, ενώ άλλα διαθέτουν τουαλέτες για σκύλους και άλλες ανέσεις. Να έχετε πάντα μαζί σας σακούλες συλλογής περιττωμάτων για τον σκύλο σας και να τηρείτε τους κανονισμούς του αεροδρομίου όσον αφορά τη συμπεριφορά των κατοικιδίων σας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline