Η Suzanne Coppola μισεί όσους είναι εγωιστές με τα μπράτσα στα καθίσματα των αεροπλάνων.
Αν η Coppola ταξιδεύει στους αιθέρες και ο αγκώνας του διπλανού της έχει χυθεί πάνω στο μπράτσο και αρχίσει να καταπατά το χώρο της, ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει.
«Είμαι ένα κορίτσι από το Μπρούκλιν», εξηγεί η 71χρονη Coppola.
«Απλώς τους κοιτάζω και τους σπρώχνω απαλά. Αν συμβεί ξανά, τότε λέω: Ε, δεν είναι ο χώρος σου».
Οι επιχειρηματίες προσπάθησαν να απαντήσουν στο πρόβλημα με το μπράτσο του καθίσματος με διάφορες εφευρέσεις, όπως ένα κυρτό διώροφο χερούλι, ενώ το δίλημμα έχει μπει ακόμη και στον ακαδημαϊκό χώρο. Στον ετήσιο διαγωνισμό σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου φέτος, μια νικητήρια συμμετοχή φοιτητών έδωσε μια λύση «στην ατελείωτη μάχη για το ποιος θα χρησιμοποιήσει το μεσαίο μπράτσο στα αεροπλάνα». Η εφεύρεση επέτρεψε τη ρύθμιση του μπράτσου από λεπτό σε πιο βολικό.
«Αποφασίσαμε αυτή την ιδέα αφού μια έρευνα σε προσωπικό και φοιτητές διαπίστωσε ότι τα στενά χερούλια ήταν η μεγαλύτερη ταλαιπωρία των ανθρώπων όταν πετούν», είπε ο Charlie John, ένας από τους νικητές.
Πριν από μερικούς μήνες, η ειδικός σε ταξιδιωτικές συμβουλές Jess Bohorquez έγινε viral στο διαδίκτυο επειδή ανέλυσε την κακή συμπεριφορά αναφορικά με το μπράτσο. «Αν έχετε την πολυτέλεια μιας θέσης στο παράθυρο ή στον διάδρομο, μην ακουμπάτε και στα δύο μπράτσα».
Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της YouGov, έξι στους 10 ανθρώπους είπαν ότι οι επιβάτες παραθύρων, διαδρόμων και μεσαίων καθισμάτων έχουν ίση αξίωση για τα μπράτσα. Ωστόσο, σχεδόν το 20% σημείωσε ότι οι επιβάτες των μεσαίων θέσεων έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα.
Ο Erik Hammer, ο οποίος είναι 52 ετών, έχει αναπτύξει μια στρατηγική διπλωματίας για τα χερούλια.
«Εάν ο διπλανός μου το έχει πάρει όλο, θα κουνήσω απαλά το χέρι μου, θα χτυπήσω το δικό του και θα ζητήσω συγγνώμη», λέει ο Hammer, ο οποίος έχει ύψος πάνω από 1,90 μέτρα και είναι δύσκολο να στριμωχτεί στις θέσεις των αεροπλάνων.
«Κάθε φορά που το έκανα αυτό, έχει αποτέλεσμα», τονίζει.