Μπαλί2

Μπαλί … Ένας εξωτικός προορισμός !!

Το Μπαλί είναι τόσο γραφικό και εξωτικό που φαίνεται σαν σκηνή από ταινία, περιτριγυρισμένο από πλούσια δάση και βουνά, διαθέτει πανέμορφες παράλιες, άλλες κατάλληλες για σερφ και άλλες ιδανικές για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Το Μπαλί διαθέτει έναν υπέροχο πλούσιο πολιτισμό, που περιμένει να τον ανακαλύψετε…

Ο χορός και το θέατρο, που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των τοπικών φεστιβάλ καθώς και οι τελετές στους ναούς αποτελούν μέρος της κληρονομιάς του. Στο Μπαλί οι άνθρωποι έχουν έντονη την καλλιτεχνική παράδοση, και την χρησιμοποιούν για την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών Batik και ξύλινων χειροποίητων αντικείμενων.

Όταν επισκεφθείτε τα ενδότερα του νησιού θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και η φύση μπορούν να συνυπάρξουν. Η ενδοχώρα είναι απλά καταπληκτική. Μικρά σπιτάκια φαίνεται να αναμειγνύονται απολυτά με το φυσικό περιβάλλον και να δημιουργούν ένα θεαματικό σκηνικό.

Υπάρχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα μέρη να επισκεφτείτε, όπως το Ιερό Δάσος των Πιθήκων. Εδώ μπορείτε να δείτε εκατοντάδες πιθήκους να πηδούν από πανύψηλα δέντρα, να περνούν από διπλά σας, να κολυμπούν σε συντριβάνια και να παίζουν μαζί σας.

Είτε προτιμάτε τις παράλιες είτε το εσωτερικό του νησιού μπορείτε να χαλαρώσετε στο όμορφο φυσικό περιβάλλον. Οι παράλιες στο Μπαλί είναι απίστευτα όμορφες, με καταγάλανα νερά και ιδανικές θερμοκρασίες που τις κάνουν κατάλληλες για οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή και της νύχτας ακόμα. Πολλά από τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία έχουν θέα τον Ινδικό Ωκεανό και από εκεί θα δείτε ένα ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα που θα σας μαγέψει. Οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν σερφ στην Uluwatu κατά την ξηρή περίοδο.

Μπαλί

 Ο Καιρός στο Μπαλί

Το Μπαλί ανήκει στην τροπική ζώνη, και βρίσκεται περίπου 6 βαθμούς νοτιά του ισημερινού. Αυτό σημαίνει ότι ο ήλιος ανατέλλει στις 06.00 και δύει στις 18.00 σχεδόν σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Η διακύμανση της θερμοκρασίας είναι πολύ μικρή, και το Μπαλί δεν έχει τέσσερις εποχές αλλά έχει μόνο υγρή περίοδο, συνήθως από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, και ξηρή περίοδο για το άλλο μισό του έτους. Ωστόσο η διαφορά μεταξύ αυτών των δυο εποχών είναι οριακή. Στο αποκορύφωμα της υγρής περιόδου θα δείτε περίπου μισή με μια ώρα βροχής κυρίως το μεσημέρι, σχεδόν ότι πρέπει για έναν τέλειο μεσημεριανό ύπνο. Το υπόλοιπο του χρόνου θα βρείτε σχεδόν πάντα όμορφο καιρό με ζεστές θερμοκρασίες και τη ζεστή θαλασσινή αύρα να δίνει ζωή στις παράλιες ακόμα και τα βράδια.

Γεωγραφία

Το Μπαλί είναι ένα από τα 14,000 νησιά που βρίσκονται στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας και έχει 6 ώρες διαφορά με την Ελλάδα. Σε σχέση με άλλα νησιά της Ινδονησίας το Μπαλί δεν είναι πολύ μεγάλο – περίπου 100 μίλια από το Βορρά προς το Νότο, και 175 μίλια από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας από την Nusa Dua, η οποία αποτελεί στην ουσία το νοτιότερο σημείο του νησιού, και να οδηγήσετε μέχρι τη Βόρεια πλευρά, μπορείτε να σταματήσετε για μεσημεριανό στην Singaraja, που είναι και το βορειότερη σημείο του νησιού.

Το Μπαλί βρίσκεται στα ανατολικά της νήσου Java, και χωρίζονται από τον μικρο ισθμό του Μπαλί. Το Μπαλί περιβάλλεται από την Θάλασσα της Java στα βόρεια και από τον Ινδικό Ωκεανό στα νότια. Επίσης πολύ κοντά στο Μπαλί και στα ανατολικά βρίσκεται το νησί Lombok που αξίζει να επισκεφθείτε. Μια σειρά από ηφαιστειακά βουνά καλύπτουν το βόρειο τμήμα του Μπαλί, με το Gunung Agung (Θεϊκό Βουνό) να είναι το ψηλότερο κοντά στα 3.142 μέτρα. Αυτό το ηφαίστειο, καθώς επίσης τα βουνά Batukaru , Batur, και Merebuk εξακολουθούν να είναι ενεργά.
Τα ποτάμια Ayung, Unda, Sungsang, Balian, Yeh Sumi, Petanu και Saban είναι εξαιρετικά σημαντικά για την αγροτική ζωή του Μπαλί και ειδικά για την καλλιέργεια ρυζιού  αφού μεταφέρουν νερό από τα ορεινά προς τις θάλασσες. Υπάρχουν τέσσερις μεγάλες λίμνες: η λίμνη Batur στο κρατήρα του βουνού Batur, η λίμνη Buyan, η λίμνη Bratan, και η λίμνη Temblingan.

Μπαλί1

Τουριστική Βίζα

Όλοι οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται την έκδοση τουριστικής βίζας για την είσοδο τους στην Ινδονησία. Από τον Αύγουστο του 2005 η έκδοση της βίζας μπορεί να γίνει απ’ευθειας στο αεροδρόμιο άφιξης κάτι που έχει διευκολύνει πολύ τους Έλληνες ταξιδιώτες. Υπάρχουν δυο τύποι τουριστικής βίζας:

α) Βίζα 7 ημερών

β) Βίζα 30 ημερών

Μπαλί2

Απαραίτητα έγγραφα

1. Ελληνικό Διαβατήριο

2. Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στην Ινδονησία.

3. Η πληρωμή πρέπει να γίνει στην ειδική πύλη έκδοσης βίζας που βρίσκεται σε ένα από τα 15 αεροδρόμια της χώρας.

4. Πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά εισιτήριο επιστροφής ή εισιτήριο εξόδου από την χώρα.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να εισέλθουν και να εξέλθουν από την χώρα μέσω ενός εκ των 15 αεροδρομίων ή 21 λιμανιών που επίσημα έχουν την ονομασία “International gateway” από την Ινδονησιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Επικοινωνήστε με το γραφείο μας στο 210 9011013 για να ενημερωθείτε για τις προσφορές μας στα αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία!!