fbpx
Menu
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό “αντίο” σε πιλότο της Aegean

Μια ιδιαίτερη γιορτή έλαβε χώρα το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», συνεχίζοντας μια καθιερωμένη παράδοση της AEGEAN όταν συνταξιοδοτούνται οι πιλότοι της. Αψίδα νερού κατά την προσγείωση, μια συγκινητική αναγγελία προς τον πύργο ελέγχου και τους επιβάτες, συνάδελφοι, διοίκηση, φίλοι και μέλη της οικογένειάς του στον διάδρομο του αεροδρομίου και μια τελετή γεμάτη περιστατικά και αεροπορικές ιστορίες που ακολούθησε περιγράφουν το τελετουργικό της συνταξιοδότησης ενός πιλότου της AEGEAN.

Ο Captain Θωμάς Ζησιός, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και στυλοβάτης της βάσης της εταιρείας στην πόλη, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, αφού μετά από μια πορεία 47 ετών στην Πολεμική και Πολιτική Αεροπορία, εκ των οποίων τα 25 στην AEGEAN και στην Cronus, και περισσότερες από 20.000 ώρες στον αέρα είναι έτοιμος να ανοίξει ένα νέο κύκλο ζωής.

Η ώρα άφιξης της απογευματινής πτήσης της AEGEAN Α320 από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ήταν προγραμματισμένη για τις 17:30. Ωστόσο η συγκεκριμένη πτήση είχε ιδιαίτερη σημασία για κάποιους από τους επιβάτες, σίγουρα για τον πιλότο αλλά και για τη βάση της AEGEAN στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα ήταν και η τελευταία του κ. Ζησιού ως Κυβερνήτη της οικογένειας της AEGEAN, ολοκληρώνοντας έτσι μια σπουδαία πτητική καριέρα, λόγω συνταξιοδότησης.

Με τη συγκεκριμένη πτήση, που έλαβε «πανηγυρικό» χαρακτήρα καθώς μετά την προσγείωση και έως την τελική θέση στάθμευσης του αεροσκάφους τον υποδέχτηκαν πυροσβεστικά, σχηματίζοντας µια τιμητική αψίδα νερού, ταξίδεψαν συνάδελφοι και φίλοι του Κυβερνήτη, μεταξύ των οποίων και ο CEO Δημήτρης Γερογιάννης, ενώ δίπλα από το διάδρομο προσγείωσης περιέμεναν η οικογένειά του, στελέχη της εταιρείας της βάσης της Θεσσαλονίκης και του αεροδρομίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τον κ. Ζησιό για την πολυετή συνεισφορά του.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο εντυπωσιακά αποσπάσματα από την αποχαιρετιστήρια τελετή:

Σημειώνεται ότι η βάση της AEGEAN στη Θεσσαλονίκη είναι η 2η μεγαλύτερη και αριθμεί περίπου 250 άτομα ενώ κατέχει ιδιαίτερη θέση καθώς αποτέλεσε την βάση από την οποία η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον Πύργο Ελέγχου της Θεσσαλονίκης καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο αποτελούσε τη «βάση του» για περίπου 40 χρόνια. «Κάθε φορά που σας καλώ για προσγείωση, για εμένα είναι ένας πραγματικός και ειλικρινής χαιρετισμός επιστροφής» συμπλήρωσε, ευχαριστώντας τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Αφού τραβήχτηκαν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες εντός του αεροσκάφους, ο καπετάνιος κατέβηκε τη σκάλα συγκινημένος και καταχειροκροτούμενος σε ένδειξη ευγνωμοσύνης. Στη συνέχεια όλοι μαζί παρευρέθηκαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που διοργάνωσε η AEGEAN προς τιμήν του καπετάνιου, όπου εναλλαγές έντονης συγκίνησης µε στιγμές διηγήσεων για αεροπορικά περιστατικά, αλλά και στιγμιότυπα από την καριέρα και τη ζωή του εναλλάσσονταν.

Όσοι πήραν το λόγο εξήραν τον χαρακτήρα του καπετάνιου, αλλά και το ήθος τους, ενώ ο ίδιος ο CEO της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης, σημείωσε «το διεθνές και ανταγωνιστικό περιβάλλον που λειτουργούμε στον αεροπορικό κλάδο απαιτεί σκληρή και ποιοτική δουλειά, με συνέπεια και διάρκεια στον χρόνο. Γι’ αυτό κι εμείς, στην AEGEAN, αναγνωρίζουμε και τιμούμε την συνεισφορά των ανθρώπων μας, όπως ο Captain Θωμάς Ζησιός, που με τη συνέπεια, το ήθος και την καθημερινή τους στάση και παρουσία χτίζουν πρότυπα που στηρίζουν την κουλτούρα μας. Ευχόμαστε στον Θωμά κάθε καλό στον νέο κύκλο ζωής που ξεκινά, μετά το κλείσιμο μιας πορείας συνολικά 47 ετών στην Πολεμική και Πολιτική Αεροπορία, εκ των οποίων τα 25 στην AEGEAN και στην Cronus».

Πηγή

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline