fbpx
Menu
ITA Airways

Η ITA Airways εγκαινιάζει την απευθείας πτήση Σαν Φρανσίσκο-Ρώμη

Η ITA Airways εγκαινιάζει την απευθείας πτήση Σαν Φρανσίσκο-Ρώμη

Η ITA Airways εγκαινίασε την απευθείας πτήση της μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Ρώμης.

Η εναρκτήρια πτήση, AZ 641 που συνδέει τις δύο πόλεις αναχώρησε την 1η Ιουλίου στις 3:15 μ.μ. από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και λειτούργησε με ένα Airbus A350, το αεροσκάφος ναυαρχίδα της ITA Airways.

Για τον εορτασμό της έναρξης της νέας διηπειρωτικής διαδρομής μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε τελετή κοπής κορδέλας στην πύλη αναχώρησης στο Σαν Φρανσίσκο, παρουσία της Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer ITA Airways και CEO Volare, Pierfrancesco Carino, Αντιπροέδρου Διεθνών Πωλήσεων ITA Airways, Massimo Allegri, Regional Manager Americas ITA Airways, Kevin Bumen, Chief Financial και Commercial Officer San Francisco International Airport, Sergio Strozzi, Γενικού Πρόξενου της Ιταλίας στο Σαν Φρανσίσκο.

«Η νέα σύνδεση με το Σαν Φρανσίσκο εμπλουτίζει περαιτέρω το διηπειρωτικό δίκτυο της ITA Airways, το οποίο είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της Εταιρείας – δήλωσε η Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer της ITA Airways και CEO Volare – Με την έναρξη αυτού του νέου προορισμού, ενοποιούμε την επέκταση της Εταιρείας προς την αγορά των ΗΠΑ, η οποία είναι η πρώτη διεθνής αγορά για την ITA Airways. Οι πολλαπλές υπηρεσίες από τον κόμβο της Ρώμης Fiumicino που συνδέει με τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, την Ουάσιγκτον, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο που άνοιξε πρόσφατα θα μας επιτρέψει να είμαστε ο μεταφορέας αναφοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ιταλία και μέσω Ρώμης στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο για την ιταλική κοινότητα, τις διεθνείς επιχειρηματικές κοινότητες στη Βόρεια Αμερική καθώς και τις μεγάλες κοινότητες στην περιοχή της Μεσογείου».

Η νέα πτήση Διεθνές Αεροδρόμιο Σαν Φρανσίσκο – Ρώμη Fiumicino θα εκτελείται από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Ιουλίου 2023 με 3 εβδομαδιαίες συχνότητες που αναχωρούν κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή στις 3:15 μ.μ. και προσγείωση στη Ρώμη Fiumicino στις 12:05 μ.μ. τοπική ώρα την επόμενη μέρα. Οι πτήσεις μετ’ επιστροφής από τη Ρώμη Fiumicino θα αναχωρούν στις 9:35 π.μ. για να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο στις 13:15, τοπική ώρα.

Στην αιχμή της θερινής περιόδου, από τις 2 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, το δρομολόγιο θα εκτελείται με 5 εβδομαδιαίες πτήσεις μετ’ επιστροφής κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ τον Οκτώβριο θα εκτελούνται δρομολόγια Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Ανοίγοντας αυτό το νέο δρομολόγιο της Βόρειας Αμερικής, η ITA Airways ανταποκρίθηκε στην υψηλή ζήτηση και προσδοκίες των πελατών της, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμέσως θετικά στην έναρξη μιας απευθείας πτήσης μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Ρώμης, καθορίζοντας μια πολλά υποσχόμενη απόδοση από τον Ιούλιο, τον πρώτο μήνα λειτουργίας.

Για την έναρξη της νέας απευθείας πτήσης, η ITA Airways έχει επίσης αναπτύξει μια αποκλειστική καμπάνια κοινωνικής επικοινωνίας που βασίζεται σε μια απλή πρόθεση: όταν οι άνθρωποι θέλουν συμβουλές για το νέο τους ταξίδι, κάνουν ερωτήσεις στο Google.

Μερικοί ειδικοί από τις δύο πόλεις θα δώσουν απαντήσεις στις περισσότερες ερωτήσεις των ταξιδιωτών. Αυτοί είναι τοπικοί influencers από τη Ρώμη και το Σαν Φρανσίσκο – λάτρεις και ειδικοί σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος, όπως οι Francesco Panella, Max Mariola, Giulia Latini, Alex Di Giorgio και Matteo Acitelli για συμβουλές σχετικά με τη Ρώμη, και Geloy Conception, Violet Witchel και Kara Harms για συμβουλές για το Σαν Φρανσίσκο.

Για την ITA Airways, το 2023 είναι η χρονιά των μεγάλων επενδύσεων στη διηπειρωτική αγορά με την έναρξη νέων απευθείας πτήσεων από τη Ρώμη Fiumicino όχι μόνο προς το Σαν Φρανσίσκο, αλλά και προς την Ουάσιγκτον (άνοιξε στις 2 Ιουνίου) και το Ρίο ντε Τζανέιρο που θα λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο. Η επέκταση της ITA Airways σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της ναυαρχίδας της ιταλικής εταιρείας, καθώς οδηγεί στην κερδοφορία ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τους παράγοντες φορτίου μεσαίων και μικρών αποστάσεων, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της απόδοσής της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πρώτη διεθνής αγορά για την ITA Airways και η πιο στρατηγική μετά την Ιταλία, καθώς και η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό πολιτών ιταλικής καταγωγής. Ως εκ τούτου, οι απευθείας πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική προς την Ιταλία δεν είναι μόνο μέσα για αναψυχή και επαγγελματικά ταξίδια, αλλά και «γέφυρες» που συνδέουν την ευρύτερη ιταλική κοινότητα στις Η.Π.Α.

Με απευθείας πτήσεις που συνδέουν τη Ρώμη Fiumicino με τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, την Ουάσιγκτον Μαϊάμι, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο και το Μιλάνο Malpensa με τη Νέα Υόρκη, η ITA Airways στοχεύει να γίνει ο προτιμώμενος αερομεταφορέας μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας και, μέσω Ρώμης, προς την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Επιπλέον, με τους νέους προορισμούς που άνοιξαν αυτό το καλοκαίρι από τη Ρώμη Fiumicino προς την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο, η Εταιρεία θα πραγματοποιεί 122 εβδομαδιαίες πτήσεις μετ’ επιστροφής μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας στο αποκορύφωμα της θερινής περιόδου.

Εκτός από τα νέα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, τα νέα περιεχόμενα της ITA Airways για την καλοκαιρινή σεζόν περιλαμβάνουν ένα νέο μενού business class σε όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις της ITA Airways που αναχωρούν από την Ιταλία, το οποίο υπογράφεται από τους σεφ Alfonso και Ernesto Iaccarino του Don Alfonso. Μια κουζίνα που αντικατοπτρίζει μια νέα φιλοσοφία με τις ρίζες της στην αιωνόβια διατροφική κουλτούρα και τις παραδόσεις της χερσονήσου του Σορέντο και της ακτής του Αμάλφι, ενώ το νέο μενού που γιορτάζει την καλοκαιρινή περίοδο, αποτίει φόρο τιμής στην ιταλική κουζίνα και τιμά τη μεσογειακή κληρονομιά των τροφίμων.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για όλες τις νέες πτήσεις μέσω των καναλιών πώλησης της ITA Airways, στον επίσημο ιστότοπο ita-airways.com και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας, των ταξιδιωτικών πρακτορείων και των εκδοτηρίων εισιτηρίων αεροδρομίων.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline