Ταϊλάνδη

Η πρώτη πτήση για την Ταϊλάνδη – Επανεκκινεί τον τουρισμό

Η Ταϊλάνδη θα υποδεχθεί τους πρώτους ξένους παραθεριστές την επόμενη εβδομάδα με την άφιξη μιας πτήσης από την Κίνα.

Η πρώτη πτήση θα έχει περίπου 120 τουρίστες από την Γκουανγκτζόου, που θα πετάξουν απευθείας στο νησιωτικό θέρετρο του Πουκέτ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης Γιουτασάκ Σουπασόρν.

Η Ταϊλάνδη έχει διατηρήσει τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 χαμηλό με μόλις 3.559 περιστατικά και 59 θανάτους, αλλά η οικονομία της έχει δεχθεί πλήγμα από την απαγόρευση για τους ξένους επισκέπτες από τον Απρίλιο και φέτος αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8,5%.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τραϊσούλε Τραϊσορανακούλ αναμένει 1.200 τουρίστες τον πρώτο μήνα, που θα εισφέρουν έσοδα περίπου 1 δισεκ. μπατ (31,55 εκατ. δολαρίων). Οι εθνικότητες που θα επιτραπεί να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη θα είναι από χώρες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου από την κυβέρνηση.

«Δεν ανοίγουμε τη χώρα, περιορίζουμε τον αριθμό των εισόδων και θα χρησιμοποιήσουμε περικάρπια και εφαρμογές για να τους ανιχνεύουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση προβλέπει μόλις 6,7 εκατ. ξένους τουρίστες φέτος ύστερα από τον αριθμό ρεκόρ των 39,8 εκατ. που υποδέχθηκε το 2019, οι δαπάνες των οποίων αντιστοιχούσαν περίπου στο 11,4% του ΑΕΠ ή 1,93 τρισεκ. μπατ.

Πηγή

Περισσότερα Ταξιδιωτικά Νέα