ΗΠΑ: Υποχρεωτική η μάσκα στις πτήσεις για άλλον ένα μήνα

ΗΠΑ: Υποχρεωτική η μάσκα στις πτήσεις για άλλον ένα μήνα

 

Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ αναμένεται να επεκτείνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για άλλες 30 ημέρες στις ομοσπονδιακές δημόσιες μεταφορές, έπειτα από σχετική εισήγηση των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN επικαλούμενο αξιωματούχο της κυβέρνησης, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι είχαν ήδη αρχίσει να ενημερώνουν τη βιομηχανία αερομεταφορών σχετικά με την επικείμενη ανακοίνωση.

Η υποχρέωση για μάσκα θα επανεξεταστεί τον επόμενο μήνα, και κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών θα συνεργαστούν με κυβερνητικές υπηρεσίες για να βοηθήσουν στην ενημέρωση για το αναθεωρημένο πλαίσιο πολιτικής σχετικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να απαιτούνται μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η απαίτηση μάσκας στις πτήσεις έχει προκαλέσει διχασμό. Τα συνδικάτα πληρωμάτων επικρότησαν το μέτρο για την προστασία των αεροσυνοδών που δεν μπορούν να αποφύγουν τη στενή επαφή με δεκάδες επιβάτες.

Ωστόσο, ορισμένοι επιβάτες αρνούνταν το μέτρο, οδηγώντας σε περισσότερες από 4.800 αναφορές στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας για επιβάτες που έγιναν ενοχλητικοί ή βίαιοι λόγω παραβίασης του κανονισμού.

Πηγή

Περισσότερα Ταξιδιωτικά Νέα