fbpx
Menu
Εmirates: Mείωση στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα

Εmirates: Mείωση στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα

Η Emirates Flight Catering (EKFC) δημιούργησε επιτυχώς ένα σύγχρονο σύστημα ηλιακής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της, το οποίο αναμένεται να επιφέρει ετήσια μείωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 3 εκατομμύρια κιλά.

Ειδικότερα, η επένδυση είναι μέρος της διαρκούς επένδυσης της EKFC σε υποδομές για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων.

Η τελευταία δράση της EKFC υποστηρίζει τη πρωτοβουλία ‘Dubai Clean Energy Strategy 2050’, η οποία ανακοινώθηκε το 2015 από τον Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Πρόεδρο του Ντουμπάι. Σύμφωνα με την πρωτοβουλία, το Εμιράτο στοχεύει να παράγει το 75% των ενεργειακών του αναγκών μέσα από καθαρές πηγές έως το 2050.

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Emirates δήλωσε:

«Η αειφορία είναι ένας σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής του Ομίλου Emirates. Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεύθυνη επιχειρηματική και περιβαλλοντική διαχείριση και εφαρμόζουμε οικολογικά αποδοτικές τεχνολογίες σε όλες τις δραστηριότητές μας, με σκοπό να ελαχιστοποιούμε το αντίκτυπό μας όσο επεκτεινόμαστε. Οι τελευταίες πρωτοβουλίες της EKFC δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πόρων, υποστηρίζοντας τη στρατηγική του Ντουμπάι να γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο καθαρής ενέργειας και πράσινης οικονομίας».

Ο Saeed Mohammed, Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Flight Catering, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε μια ακόμη σημαντική και μακροπρόθεσμη επένδυση στις αειφόρες επιχειρήσεις μας. Ο υπερσύγχρονος μας ηλιακός μας σταθμός βοηθά να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω τους πόρους και να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική του απόδοση, η οποία θα ωφελήσει όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών. Με οδηγό το πάθος μας για τελειότητα, δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις».

Σημειώνεται, πως η ηλιακή, ηλεκτροπαραγωγική οροφή της EKFC αποτελείται από 8.200 επιμέρους ηλιακούς συλλέκτες. Αναμένεται να παράγει 4.195 μεγαβάτ ετησίως ανά ώρα ηλεκτρικής ενέργειας, επιτρέποντας στην εταιρεία να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 15% στους τομείς καθαριστηρίου ρούχων, τροφίμων και προσωπικού. Κατά συνέπεια, η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα της EKFC θα μειωθεί κατά 3 εκατομμύρια κιλά ετησίως – το αντίστοιχο της ετήσιας χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από 518 νοικοκυριά.

Η EKFC αναγνωρίζει ότι η περιβαλλοντική ευθύνη αποτελεί βασικό στοιχείο της μακροπρόθεσμης επιτυχίας και δεσμεύεται να χρησιμοποιεί με βιώσιμο τρόπο τους πόρους και να ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της.

Η EKFC θα ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή της μεγαλύτερης κάθετης γεωργικής μονάδας στον κόσμο σε κοινοπραξία με την Crop One, η οποία έχει ηγετικό ρόλο στην βιομηχανία των ΗΠΑ. Η εγκατάσταση ελεγχόμενου περιβάλλοντος των 130.000 τετραγωνικών ποδιών θα παράγει ημερησίως 2.700 κιλά πράσινα φυτά υψηλής ποιότητας, χωρίς φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα, χρησιμοποιώντας 99% λιγότερο νερό από τα υπαίθρια χωράφια. Η τοποθεσία της θα επιτρέψει τη γρήγορη παράδοση νωπών προϊόντων μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή, τη διατήρηση της διατροφικής αξίας των τροφίμων και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τη μεταφορά του. Τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες της EKFC το 2020.

Επιπλέον, η EKFC εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, διασφαλίζοντας ότι τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών φιαλών, των αλουμινένιων κουτιών και του αλουμινόχαρτου, διαχωρίζονται από τα απόβλητα της κουζίνας αφού αφαιρεθούν από το αεροσκάφος. Η εταιρεία έχει επίσης ανακυκλώσει όλες τις συσκευασίες από χαρτόνι και απορρίμματα χαρτιού γραφείου σε νέα προϊόντα χαρτιού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως για κάθε μήνα, το EKFC εκτρέπει 135.000 κιλά υλικού από χώρους υγειονομικής ταφής και εξασφαλίζει την ανακύκλωση 129.000 κιλών χαρτονιού, 3870 κιλών χαρτιού και 14.000 κιλών δοχείων αλουμινίου.

Πηγή

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline