fbpx
Menu
Αεροσυνοδός

Αεροσυνοδός μοιράζεται τα 7 λάθη που βλέπει να κάνουν οι επιβάτες με τις αποσκευές τους

Αεροσυνοδός μοιράζεται τα 7 λάθη που βλέπει να κάνουν οι επιβάτες με τις αποσκευές τους

Μια αεροσυνοδός μοιράζεται τα 7 μεγαλύτερα λάθη που βλέπει να κάνουν οι επιβάτες με τις αποσκευές τους

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η CiCi εργάζεται ως αεροσυνοδός και η δουλειά της έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο πακετάρει, όπως είπε η ίδια στο Insider. Στο λογαριασμό της στο TikTok, @cici_inthesky, μοιράζεται μερικές από τις συμβουλές που έχει μάθει για τις πτήσεις

Η CiCi, το οποίο είναι ψευδώνυμο, ζήτησε από το Insider να παραλείψει το πλήρες όνομά της και την αεροπορική εταιρεία στην οποία εργάζεται, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Πριν γίνει αεροσυνοδός, εργαζόταν στο χώρο των ακινήτων.

«Μου άρεσε πολύ», δήλωσε η CiCi, αναφερόμενη στην αλλαγή καριέρας της ως αεροσυνοδός. «Είναι ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος ζωής από αυτόν που ζούσα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια».

Η αεροσυνοδός, μοιράστηκε επτά λάθη που βλέπει να κάνουν οι επιβάτες όταν πρόκειται να συσκευάσουν τις βαλίτσες τους. Ρίξτε μια ματιά στα συνηθισμένα -που μπορούν να αποφευχθούν – λάθη που βλέπει η CiCi.

Μην παραφορτώνετε τις βαλίτσες σας

Αεροσυνοδός

Όπως είπε, το μεγαλύτερο λάθος που έχει δει είναι, όταν οι ταξιδιώτες γεμίζουν τόσο πολύ τις βαλίτσες τους, που δεν μπορούν να τις σηκώσουν και να τις βάλουν στα ντουλάπια πάνω από τα καθίσματα μέσα στο αεροπλάνο. Βλέπει συνεχώς επιβάτες που δεν μπορούν να σηκώσουν τις χειραποσκευές τους και πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από άλλους επιβάτες ή από μια αεροσυνοδό. Τόνισε όμως ότι η ανύψωση βαλιτσών δεν είναι μέρος της δουλειάς της. Η ίδια δήλωσε ότι δεν θέλει να διακινδυνεύσει να τραυματιστεί σηκώνοντας τη βαλίτσα κάποιου άλλου.

Ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν όρια βάρους χειραποσκευών, άλλες, έχουν κανόνες σχετικά με το πόσο μπορεί να ζυγίζει η βαλίτσα σας. Έτσι, αν η βαλίτσα σας είναι παραγεμισμένη και ζυγίζει πολύ, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, μπορεί να χρειαστεί να την ελέγξετε στην πύλη. Αυτό μπορεί να προσθέσει ανεπιθύμητο χρόνο στα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Μη φέρνετε περισσότερες από δύο τσάντες στο αεροπλάνο

Αεροσυνοδός

Η αεροσυνοδός είπε ότι βλέπει συνεχώς ανθρώπους που πετούν με μια βαλίτσα με ροδάκια, ένα σακίδιο πλάτης και μια τσάντα. Αυτή είναι μία υπερβολικά μεγάλη χειραποσκευή σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της πύλης να ζητούν συχνά από τους επιβάτες να συγκεντρώσουν τα πράγματά τους σε δύο τσάντες.

Σύμφωνα με το USA Today, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στους επιβάτες να έχουν ένα αντικείμενο αποθηκευμένο στο ντουλάπι πάνω από τα αποσκευών και ένα προσωπικό αντικείμενο που χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά τους.

Η CiCi δήλωσε ότι οι επιβάτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι είναι σε θέση να χωρέσουν τα πράγματά τους στον επιτρεπόμενο αριθμό αποσκευών για την αεροπορική σας εταιρεία, σημειώνοντας ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν επιπλέον για τις χειραποσκευές.

Τα είδη πρώτης ανάγκης των επιβατών πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα
Ένα άλλο λάθος είναι όταν τα είδη πρώτης ανάγκης των επιβατών δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στην επιβίβαση.

Η CiCi δήλωσε ότι οι επιβάτες που πρέπει να έχουν πρόσβαση στις χειραποσκευές τους μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην επιβίβαση. Γι’ αυτό προτείνει στους επιβάτες να συσκευάζουν όλα όσα χρειάζονται για μια πτήση κάπου που θα μπορούν να τα βρίσκουν εύκολα.

«Οι άνθρωποι βάζουν τα πράγματα που χρειάζονται στο αεροπλάνο – όπως το βιβλίο τους και τα ακουστικά τους ή ό,τι άλλο θα χρειαστούν – μέσα στη βαλίτσα τους», είπε. «Και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτά».

Εάν ένας επιβάτης πρέπει να μπει μέσα στη βαλίτσα του και να ψάξει τα πράγματά του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης, αυτό μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις, δήλωσε η CiCi.

Αν περιμένουν να βρεθούν στον αέρα για να βγάλουν αντικείμενα από τη βαλίτσα τους, οι αναταράξεις θα μπορούσαν να μετατοπίσουν τις βαλίτσες στο ντουλαπάκι με αποτέλεσμα να πέσουν και να τραυματίσουν κάποιον.

Η συμβουλή της είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα απαραίτητα για την πτήση σας βρίσκονται στην τσάντα σας, η οποία θα είναι πολύ κοντά σας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Πολλοί επιβάτες δεν συσκευάζουν σωστά τα υγρά που μεταφέρουν
Όταν πετάτε, τα μεταβαλλόμενα υψόμετρα που βιώνει ένα αεροπλάνο προκαλούν διαστολή των αερίων και του αέρα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει διαρροές στη χειραποσκευή σας από τα πάντα, από προϊόντα περιποίησης μέχρι μπουκάλια νερού, σύμφωνα με το The Points Guy.

Η CiCi δήλωσε ότι από την εμπειρία της παρατηρώντας τα εγκεκριμένα από την TSA υγρά των επιβατών, «τα πράγματα των ανθρώπων στάζουν παντού», είπε. Για να βοηθήσει, είπε ότι έχει μερικές συμβουλές.

Πρώτον, πιέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από το μπουκάλι. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της διαστολής, είπε.

Ίσως το πιο σημαντικό, είπε, επιλέξτε με σύνεση τα δοχεία ταξιδιωτικού μεγέθους. Η ίδια είπε ότι έχει δοκιμάσει δεκάδες διαφορετικά δοχεία ταξιδιωτικού μεγέθους ειδικά σχεδιασμένα για να μη διαρρέουν, αλλά αυτά με τα οποία είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία έχουν βιδωτά καπάκια αντί για κουμπωτά. Ανέφερε ότι πιστεύει ότι αυτά δημιουργούν ένα πιο στεγανό σφράγισμα, το οποίο βοηθά στην αποφυγή διαρροών.

Οι επιβάτες δεν έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό

Αεροσυνοδός
Man in the aircraft is drinking water

Η αεροσυνοδός δήλωσε ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να παραμένετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Και ενώ δεν μπορείτε να φέρετε πάνω από μία συγκεκριμένη ποσότητα υγρά στο αεροπλάνο, μπορείτε να φέρετε είτε ένα παγωμένο μπουκάλι νερό είτε ένα άδειο μπουκάλι νερό που μπορείτε να γεμίσετε μόλις βρεθείτε στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Σύμφωνα με το Transportation Security Administration, τα κατεψυγμένα υγρά επιτρέπεται να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας, αρκεί να είναι εντελώς κατεψυγμένα.

Ορισμένοι ταξιδιώτες ξεχνούν να πακετάρουν τα σνακ τους
Η CiCi είπε ότι οι αναταράξεις κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μπορεί να γίνουν έντονες. Όπως δήλωσε, όταν υπάρχουν πολλές αναταράξεις, οι αεροσυνοδοί καμιά φορά απαιτείται να κάθονται για μια ολόκληρη πτήση.

Εάν οι αεροσυνοδοί δεν μπορούν να σηκωθούν, αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες δεν παίρνουν σνακ ή ποτά. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Frontier Airlines και η Allegiant Air, έχουν εγκαταλείψει εντελώς την υπηρεσία δωρεάν σνακ και προσφέρουν μόνο ποτά και σνακ προς πώληση, σύμφωνα με το The Points Guy.

Η CiCi προτείνει στους επιβάτες να είναι προετοιμασμένοι με τα δικά τους σνακ. Είπε ότι πέρα από τα φρούτα όπως τα μήλα και τα πορτοκάλια, έχει επίσης πάντα μερικές σακούλες ξηρών καρπών στις αποσκευές της.

Επιβάτες πακετάρουν βαριά αντικείμενα αντί να τα φορούν στο αεροπλάνο

Εάν πετάτε μόνο με μια χειραποσκευή, ένα λάθος είναι να πακετάρετε τα βαριά αντικείμενα αντί να τα φοράτε στο αεροπλάνο, δήλωσε η CiCi.

Όπως είπε, μερικές φορές σοκάρεται όταν μιλάει με επιβάτες που ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις μόνο με μια χειραποσκευή και φορούν ελαφριά ενδυμασία στο αεροπλάνο.

Η αεροσυνοδός διαφωνεί με αυτό. Για παράδειγμα, σε μια πρόσφατη πτήση προς την Ιταλία, η CiCi είπε ότι φρόντισε να φορέσει τις ογκώδεις γαλότσες της, ένα πουλόβερ και ένα μπουφάν – παρόλο που πετούσε από τη ζεστή και υγρή Φλόριντα. Πρόσθεσε ότι έτσι εξοικονόμησε σημαντικό χώρο στη χειραποσκευή της και της επέτρεψε να πακετάρει περισσότερα ρούχα για το ταξίδι της.

Πηγή

Περισσότερα Ταξιδιωτικά Νέα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. View more
Accept
Decline