Ο εθνικός αερομεταφορέας της Νέας Ζηλανδίας  Air New Zealand δοκιμάζει ένα νέο, βρώσιμο ποτήρι για καφέ, με απώτερο σκοπό τη μείωση των απορριμάτων που παράγονται την ώρα της πτήσης.

Παρόλο που η εταιρεία έκανε ήδη το μεγάλο βήμα να χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενα ποτήρια στο αεροδρόμιο και το αεροπλάνο, οι υπεύθυνοι άρχισαν ήδη να αναζητούν ακόμα πιο οικολογικές επιλογές.

Σύμφωνα με το cnn.com, για να το πετύχει αυτό, η Air New Zealand συνεργάστηκε με την τοπική εταιρεία Twiice, μια οικογενειακή επιχείρηση αφιερωμένη στην παρασκευή βρώσιμων ποτηριών από φυτικά υλικά που είναι εξίσου νόστιμα και οικολογικά.

Air New Zealand

Τα ποτήρια που χρησιμοποιεί η Air New Zealand στις πτήσεις της έχουν γεύση βανίλια και μπορούν να αντέξουν τα ζεστά ροφήματα χωρίς να λιώνουν.

Η υπεύθυνη εξυπηρέτησης επιβατών, Niki Chave, αναφέρει ότι η εταιρεία σερβίρει το χρόνο 8 εκατομμύρια καφέ την ώρα της πτήσης. Μέχρι στιγμής, οι πελάτες που έχουν δοκιμάσει τα βρώσιμα ποτήρια έχουν δώσει την έγκρισή τους.

Αυτό δεν αποτελεί τη μόνη κίνηση της Air New Zealand για πιο “πράσινες” πτήσεις. Τον περασμένο Ιούλιο η αεροπορική ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να σερβίρει τις σως από τις σαλάτες της σε μικρά επαναχρησιμοποιούμενα μπωλ αντί για ατομικά πλαστικά πακέτα.

Air New Zealand 1

Παρόλο που τα ποτήρια της Twiice είναι αυτή τη στιγμή συνεργασία μίας φοράς ανάμεσα στις δυο επιχειρήσεις, είναι πιθανό να υπάρξουν πολλές ακόμα ευκαιρίες συνεργασίας στο μέλλον.

Η κρίση των πλαστικών έχει γίνει ένα μεγάλο ζήτημα σε όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας κι όχι μόνο στους αερομεταφορείς.